lubo1 píše:Teraz si to napísal správne....
Skutočne, výrobné náklady lacného a najdrahšieho rádia sú obrazne povedané +- rovnaké.... Ale u rádia platíš za soft, aby to niećo vedelo. A to sú tie paľby....
Viď MPX. EVO7 a EVO12 sú podľa mňa identické rádia. Cena E7 bola tuším 9 litrov, EVO12 tuším 22. Rozdiel je len v softe, ale staré E7 by som si rozhodne nekúpil práve pre jeho soft - bol obdobný ako Cockpit.....
No a ak mám dať 150 USD za niečo, kde je hodne vadných kusov a podivný soft.... alebo kúpiť trebárs za 120 E za Optic.....?????
A na tuto scénu přichází T9X s možností nahrání opensource SW

Sice ne oficiálně, ale jde to.

Pak může být stejně dobré rádio za pakatel ceny, jelikož se tam neplatí nehorázné prachy za ten SW. Škoda jen že to není řešené oficiálně, tedy tak, že by byl vysílač úplně bez SW a ten by se tam dal jednoduše nahrát přes USB.
Jinak nevím proč by začátečník nevyužil 8 kanálů. Po měsíci létání si bude chtít přidat parádičky jako osvětlení, shozový modul apd. a pak i těch 6 kanálů je málo (není nikde řečeno že se ty kanály musí použít jen na 6 serv v křídle)
Jo... a ještě tu někde byla zmínka, nač by si měl někdo na EG a podobné kuličkostroje kupovat JR, Auroru apd. I takový lidi jsou

Dokonce takového osobně znám. Jako první letadlo má EG s AXI motorem a k tomu Auroru. Zkrátka přeskočil tu fázi 4 a 6 kanálových rádií a koupil něco co mu bude platné i do daleké budoucnosti.
K problematice mazáků:
Bohužel označení mazák tady na fóru neznamená, že ten člověk dokáže dobře poradit. Znamená to jen, že je víc ukecanej než ostatní.

To si člověk musí postupem času sám přijít na to kohož rad si bude vážit a koho bude ignorovat.
Jinak T9X nemám, ale často ji nastavuji kamarádům. Hlavní rádio mám Optic 6 a tak bych si T9X koupil případně jako záložní. O přechodu na T9X jako hlavní rádio neuvažuju a to hlavně z důvodu že čekám na čistokrevné rádio od Assana
No to je asi vše k čemu jsem se chtěl vyjádřit.
Ještě bych chtěl poděkovat Rimrovi za cené rady k tomuto vysílači.