graupner MC22 x MC19

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
marman
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od marman »

Já přešel před rokem z FC-16 na Futabu T10. Nemohl jsem se rozhodnout mezi T8 a T10, "rozhodl" kamarád, který prodával T10. Pár lidí kolem mě má od té doby Futabí desítky i osmičky, takže mám přímé srovnání. Po roce porovnávání myslím, že T8 je optimální volba z hlediska poměru cena/výkon (funkce), pokud doteď stačila FC-16 (poslední moje éro na šestnáctce byla Future, na které jsem vyčerpal prakticky 100% jejích schopností pro danou koncepci modelu; i když stačila, na T10 nebo T8 můžu jít ještě mnohem dál a zjistit, že využiju i další funkce, které jsem dosud "nepotřeboval" ;-).

Přijímače lze na FASSTu do EPP a menších strojů řešit 8kanálovými přijímači z HC za $30, zkušenosti s nimi jsou pozitivní. Do velkých strojů bych dnes nic jiného než originál 8+ kanál s kompletním failsafe nedal (cena a potenciální nebezpečnost takového éra je taková, že cena přijímače není tak zásadní)...

S graupnery nemám zkušenost, takže nemohu sloužit, jen když se to tu sklouzlo k Futabkám, tak můj skromný názor :-)
A když řekla: "Dáme si bublinky?", vzal jsem Merlina a šel si zalítat.
Prý nemyslím na budoucnost, tak přístě polítám radši s Future...
FlyBear

#17 Příspěvek od FlyBear »

Hodně lidí u nás na letišti lítalo Graupnery 22 a pár si vzalo, kvůli ceně, tu 19. Nevím o tom, že by si někdo stěžoval nebo nebyl se svým Tx spokojenej.

Ale přeci jen je tu otázka: má smysl dnes přecházet na nové rádio a přitom si vybrat desítku let starou technologii :?:
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od Lindbergh »

FlyBear píše:Hodně lidí u nás na letišti lítalo Graupnery 22 a pár si vzalo, kvůli ceně, tu 19. Nevím o tom, že by si někdo stěžoval nebo nebyl se svým Tx spokojenej.

Ale přeci jen je tu otázka: má smysl dnes přecházet na nové rádio a přitom si vybrat desítku let starou technologii :?:

Odpověď je jednoduchá, nemá :lol:
KDO NEPADÁ, LÉTÁ POD SVOJE MOŽNOSTI!
coro

#19 Příspěvek od coro »

Dovolím si ešte jednu poznámku - nikto asi poriadne netuší, čo to má byť za nový rad vysielačov od Jeti, ale ak sa tu spomína že by si prešiel na Duplex, možno by nebolo na škodu napísať im rovno do Jeti mail, že zvažuješ kúpu nového vysielača a spýtať sa ich na rovinu že či budú mať niečo porovnateľné s tou MC-22 kým príde na jar pekné počasie..
Možno nie a bude to až na jeseň, ale ktovie. Vraj v Norimbergu (vo februári) to chcú predstaviť ale až od júna predávať.. Keďže už majú v ponuke príjmače pre ...8, (9), 10, 12 14 a 18 serv, nečakal by som že to bude rádio s nedostatočnými možnosťami..
Len samozrejme nikto vopred nevie čo bude a kedy.. oni ale asi vedia, aj keď verejne to povedať nechcú.
coro

#20 Příspěvek od coro »

Lindbergh píše:
FlyBear píše:Hodně lidí u nás na letišti lítalo Graupnery 22 a pár si vzalo, kvůli ceně, tu 19. Nevím o tom, že by si někdo stěžoval nebo nebyl se svým Tx spokojenej.

Odpověď je jednoduchá, nemá :lol:

To "dnes" je tam podľa mňa veľmi zložité. Zúri kríza = každý to používa ako výhovorku a snaží sa vyrobiť produkt pokiaľmožno zadarmo, načasovať výrobok tak aby po skončení záruky zdochol, a samozrejme nechať si čo najviac funkčnosti na budúce modely... :(
vitousek
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od vitousek »

Lindbergh píše:Odpověď je jednoduchá, nemá :lol:

To je spíše otázka, za jakou cenu a s čím ( s jakým příslušenstvím ) může MC22 ( nebo MC19 ? ) pořídit. Já dostal tak skvělou nabídku, že nešlo odolat. ( Pokud si vezmu cca 50% pořizovací ceny přijímačů a ostatního přísl., dal jsem za MC22 2k Kč :wink: :lol: )
Rychlost, výška, myšlenka.Pro úspěšné létání je třeba mít alespoň dvě.
FlyBear

#22 Příspěvek od FlyBear »

2 coro:
Ale no tak :wink:
Tomu sám nevěříš....
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od Lindbergh »

coro: Já mám na to rádoby "zuření" krize svůj názor. V mém okolí se o krizi akorát zuřivě mluví a to převážně kvůli masáži sdělovacích prostředků. Mě osobně už je celá krize ukradená a většina lidí v mém okolí ji vnímá spíš jako nudnou až trapnou :roll: :lol:
coro

#24 Příspěvek od coro »

Lindbergh píše:coro: Já mám na to rádoby "zuření" krize svůj názor. V mém okolí se o krizi akorát zuřivě mluví a to převážně kvůli masáži sdělovacích prostředků. Mě osobně už je celá krize ukradená a většina lidí v mém okolí ji vnímá spíš jako nudnou až trapnou :roll: :lol:

To všetko je pravda ale podľa mňa to nesúvisí s tým o čom som písal.. Niektoré staré (a hoci aj 10 rokov) veci, vydržia fungovať dlhšie a ponúkajú viac univerzálnosti, než možno iný, aktuálne moderný výrobok. "Planned Obsolescence" sa kedysi až tak nerozmáhala..
Kúpil by si vysielač s vedomím že hneď po skončení záruky zdochne a budeš kupovať zas nový?
Lindbergh
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Lindbergh »

coro: Jasný, z každého pohledu to vypadá jinak. Určitě má každý vysílač svoji cenu. Pokud dnes koupíš za super cenu tu MC-22s, nebude to špatná volba. Vše je to o tom těch podmínkách zájemce o nový vysílač. Zákazníka si určitě najde jak Graupner s Duplexem, tak Futaba... Naopak k tomu co píšeš...Nedávno jsem zrovna slyšel takovou teorii, že se v dnešní době vyrábějí výrobky tak, aby vydrželi tak akorát dva roky a kousek, aby se výrobci uživili :lol:
elektromodely.com

Re: graupner MC22 x MC19

#26 Příspěvek od elektromodely.com »

pohodak píše:Ahojte, vie mi prosim niekto v skratke povedat zasadne rozdiely medzi Graupner MC-22 a MC-19 ? a ako je to s pripadnym rozsirenim na 2,4-ku ? dakujem

S nákupom Graupnera by som počkal - na koniec februára
je plánovaná MC-22 HoTT s telemetriou NA DISPLEJI VYSIELAČA,
nie externý terminál (Smat-Box) ako u MX-16. 2,4 je tam hotová
a obávam sa, že cena samotnej MC22 (okolo 520€) plus cudzia
2,4 bude horšia než cena HoTT verzie (u mňa 569,99€ včetne
12-kanálového prijímača a LiPo 2800mAh pre vysielač).

Rovnako MC19 HoTT bude mať telemetriu NA DISPLEJI VYSIELAČA,
ale je to hrozne orezaná MC-22.
FlyBear

#27 Příspěvek od FlyBear »

Taky bych raději počkal do konce února. To není už tak dlouho a myslím si, že nativní řešení na 2.4 GHz stojí za chvilku strpení...
spawn78
Kontaktovat uživatele:

Re:

#28 Příspěvek od spawn78 »

Dobrý den, řešil jsem to stejné jako Vy. Mé požadavky - pultové rádio, min 12 kanál do budoucna(s Duplexem 16K), spolehlivé mechanicky. Moji kandidáti MC19-22 a Futaba FX20 nebo FX30. Nakonec jsem šel cestou Duplexe (používám palubní napětí Rx + telemetrie odebraná kapacita) a jsem "čerstvý" majitel MC-19 s Duplex TU2EX modulem, pro moje účely(létám akrobaty, občas hotliner 4k křídlo) co potřebuji bohatě stačí. A tam kde končí soft radia nastupuje Duplex (mixy cokoliv s čím koliv, velikost výchylek, zpomalení serv, křivky expo, log, vlastní průběhy, FailSafe, atd.) takže si troufám tvrdit ve spojení MC-19 + externí 2.4 Duplex je MC-19 úplně jiné rádio. Jediná nevýhoda je ta, že všechno nastavení je uložené v Rx - čili pokud používáš Rx do jiného letadla budeš mít problém. Já mám: co model to Rx. Cenově to dneska není problém a pokud nevlastníš 10 aktivních letadel, tak je to únosné. Co je smutné je fakt, že se rádia MC 19-22 liší pouze softem. Krabice, křížové ovladače, šasí je naprosto stejné. Čili mi bylo líto dávat 2x ceny za sw. Nikomu tu nevnucuji můj názor, jen píšu své zkušenosti. Spousta lidí ani nezná možnosti Duplexe :D
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“