Mikelo píše:......
Správně seřízený stroj se zvedne rovně aniž by bylo třeba sahat na řízení a až po odlepení je třeba mírně naklonit......
První poskakování
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
Tady je hezky vidět jak pilot kompenzuje tah vyrovnávacího rotoru nakloněním stroje. Korekce cyklickým řízením je okamžitá - hned po zvednutí stroje ze země. Ve výsledku to vypadá přirozeně
PS:
Pečlivě sledujte konec. Při dosednutí stroje na zem jako první se dotýká země pravá lyžina.
http://www.youtube.com/watch?v=1DrlhZ8n ... re=related
PS:
Pečlivě sledujte konec. Při dosednutí stroje na zem jako první se dotýká země pravá lyžina.
http://www.youtube.com/watch?v=1DrlhZ8n ... re=related
Re: První poskakování
Bei, prosím, pošli mi jak máš nastavenýho Optika. A taky nevím jak nastavit úhly vrtule. Úhloměr mám, ale není mi jasné jak s ním pracovat. Můžete mi někdo prosím dát odkaz na nějaký rozumný video.
Díky.
Díky.
EASYCOPTER XS METAL, T-Rex 450 PRO - zatím pouze sestavený, Optic 6, Funtic RTF, auto SSK v2 4WD Thunder Tiger
Asi najdolezitejsia vec ktora ti v tycho zaciatkoch chyba je kriz proti prevrateniu heli. Zato sa netreba hanbit . Preto sa ti heli prevracia. Asi ziadny zaciatocnik bez cvicneho kriza nezacinal. Ak ho mas, a heli sa ti prevracia, tak je potom problem v nastaveni heli. Treba ti niekoho skuseneho.
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
MAX,Rival,BN-2 Islander
Video ako merat uhly kolektivu:
http://www.youtube.com/watch?v=VCGqdrPK ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=VCGqdrPK ... re=related
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
MAX,Rival,BN-2 Islander
Děkuji, dnes večer se zase budu snažit rexe nastavit. Kříž samozřejmě mám - nejsem blázen, abych mašinku za 10 tis. hned rozbil. Ale zatím ji nemám mechanicky seřízenou tak, aby byla v ruce klidná i po roztočení vrtule. Až budu dál, tak se asi zase zeptám. Zatím díky.
EASYCOPTER XS METAL, T-Rex 450 PRO - zatím pouze sestavený, Optic 6, Funtic RTF, auto SSK v2 4WD Thunder Tiger
Na koaxu jsem samozřejmě žádný kříž neměl, ale tenkrát jsem se učil, využil delších dešťů, po nichž jsem šel na zahradu lítat. Koax byl sice trošku od bláta ( podvozek ), ale dopady byly do měkkého. Teď si s koaxem už poletuju po obýváku a už to začíná být nuda.
Plnokrevníka bych ale nerad hned v prvních vteřinách položil na bok a orval převody, takže pro začátek ten kříž určitě nasadím, ať si říká kdo chce co chce.
Plnokrevníka bych ale nerad hned v prvních vteřinách položil na bok a orval převody, takže pro začátek ten kříž určitě nasadím, ať si říká kdo chce co chce.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
hodím svůj poznatek z praxe.
já když jsem šel uplně poprvý do vzduch tak bez kříže.
jen jsem pro začátek upravil podvozek z T600 tak aby pasoval na mou T500......... a taky to fungovalo.
Radek Domin je mi svědkem že ten den jsem to dovezl domů celý a "v pořádku) sice se zpocenou zadnicí (to si pamatuju velice dobře
) ale ten den to jelo domu bez škrábance.
PS:
i když bez jeho pomoci by tomu tak zajisté nebylo.
P.PS :
mimochodem tak to dělám do dnes. když se v heli vrtám (to já rád a často) a pak to du zalítnout ..... pokaždý nasadím tenhle větší přistávací aparát..... asi by to bylo i tak kprdu ...... ale pro sichr když člověk tak drobet netuší co to na poprvé udělá.
já když jsem šel uplně poprvý do vzduch tak bez kříže.
jen jsem pro začátek upravil podvozek z T600 tak aby pasoval na mou T500......... a taky to fungovalo.
Radek Domin je mi svědkem že ten den jsem to dovezl domů celý a "v pořádku) sice se zpocenou zadnicí (to si pamatuju velice dobře
PS:
i když bez jeho pomoci by tomu tak zajisté nebylo.
P.PS :
mimochodem tak to dělám do dnes. když se v heli vrtám (to já rád a často) a pak to du zalítnout ..... pokaždý nasadím tenhle větší přistávací aparát..... asi by to bylo i tak kprdu ...... ale pro sichr když člověk tak drobet netuší co to na poprvé udělá.