První poskakování

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zpráva
Autor
OPR
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od OPR »

Mikelo píše:......
Správně seřízený stroj se zvedne rovně aniž by bylo třeba sahat na řízení a až po odlepení je třeba mírně naklonit......

8)
OPR
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od OPR »

Tady je hezky vidět jak pilot kompenzuje tah vyrovnávacího rotoru nakloněním stroje. Korekce cyklickým řízením je okamžitá - hned po zvednutí stroje ze země. Ve výsledku to vypadá přirozeně :-)

PS:
Pečlivě sledujte konec. Při dosednutí stroje na zem jako první se dotýká země pravá lyžina.

http://www.youtube.com/watch?v=1DrlhZ8n ... re=related
Mikelo

#18 Příspěvek od Mikelo »

Jasně že to nepůjde přesně svisle podle vodováhy, ale furt lepší než zmatkovat.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od OPR »

Mikelo píše:Jasně že to nepůjde přesně svisle podle vodováhy, ale furt lepší než zmatkovat.

Přesně .......

jen aby dotyčný věděl co je cca dle Evropských přísných norem :lol: :lol: :lol:
JaSt

Re: První poskakování

#20 Příspěvek od JaSt »

Bei, prosím, pošli mi jak máš nastavenýho Optika. A taky nevím jak nastavit úhly vrtule. Úhloměr mám, ale není mi jasné jak s ním pracovat. Můžete mi někdo prosím dát odkaz na nějaký rozumný video.
Díky.
EASYCOPTER XS METAL, T-Rex 450 PRO - zatím pouze sestavený, Optic 6, Funtic RTF, auto SSK v2 4WD Thunder Tiger
shake13

#21 Příspěvek od shake13 »

Asi najdolezitejsia vec ktora ti v tycho zaciatkoch chyba je kriz proti prevrateniu heli. Zato sa netreba hanbit . Preto sa ti heli prevracia. Asi ziadny zaciatocnik bez cvicneho kriza nezacinal. Ak ho mas, a heli sa ti prevracia, tak je potom problem v nastaveni heli. Treba ti niekoho skuseneho.
Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
shake13

#22 Příspěvek od shake13 »

Gaui 100,Rex 450,Prôtos 500,Frenzy TZ 50,Logo 600SE,FX18 DSM2,JR 9 DSM2,
MAX,Rival,BN-2 Islander
JaSt

#23 Příspěvek od JaSt »

Děkuji, dnes večer se zase budu snažit rexe nastavit. Kříž samozřejmě mám - nejsem blázen, abych mašinku za 10 tis. hned rozbil. Ale zatím ji nemám mechanicky seřízenou tak, aby byla v ruce klidná i po roztočení vrtule. Až budu dál, tak se asi zase zeptám. Zatím díky.
EASYCOPTER XS METAL, T-Rex 450 PRO - zatím pouze sestavený, Optic 6, Funtic RTF, auto SSK v2 4WD Thunder Tiger
Mikelo

#24 Příspěvek od Mikelo »

Kříž je k ničemu. Naučí tě leda sáňkovat a ve vzduchu zhoršuje ovládání vrtulníku. Chce to pro začátek zvolit jiný vrtulník, než plnokrevníka a vše půjde snadněji a levněji.
zdzd

#25 Příspěvek od zdzd »

Kříž pomůže cekem zásadně. Ovšem způsobuje komplikace ohledně vibrací a je záhodno ho co nejdříve sundat. Hned jak se člověk naučí svisle zvedat a klesat.

Pro koax je samozřejmě k ničemu.
JaSt

#26 Příspěvek od JaSt »

Na koaxu jsem samozřejmě žádný kříž neměl, ale tenkrát jsem se učil, využil delších dešťů, po nichž jsem šel na zahradu lítat. Koax byl sice trošku od bláta ( podvozek ), ale dopady byly do měkkého. Teď si s koaxem už poletuju po obýváku a už to začíná být nuda.
Plnokrevníka bych ale nerad hned v prvních vteřinách položil na bok a orval převody, takže pro začátek ten kříž určitě nasadím, ať si říká kdo chce co chce.
psena
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od psena »

Kriz je prave pro koax super pro uplne prvni hodiny s takovym strojem... staci mit kriz delsi nez listy rotoru a je to tim padem v podstate neznicitelny, protoze rotor se nemuze dotknout steny v byte :D
OPR
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od OPR »

hodím svůj poznatek z praxe.

já když jsem šel uplně poprvý do vzduch tak bez kříže.

jen jsem pro začátek upravil podvozek z T600 tak aby pasoval na mou T500......... a taky to fungovalo.

Radek Domin je mi svědkem že ten den jsem to dovezl domů celý a "v pořádku) sice se zpocenou zadnicí (to si pamatuju velice dobře :D) ale ten den to jelo domu bez škrábance.

PS:
i když bez jeho pomoci by tomu tak zajisté nebylo.

P.PS :

mimochodem tak to dělám do dnes. když se v heli vrtám (to já rád a často) a pak to du zalítnout ..... pokaždý nasadím tenhle větší přistávací aparát..... asi by to bylo i tak kprdu ...... ale pro sichr když člověk tak drobet netuší co to na poprvé udělá. :D
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“