F 16 Savex F 16 X-TREME

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

#46 Příspěvek od JMalik »

Vasa píše:..... Jinak ten 7listý funguje myslím velice dobře, jen to nemá ještě ten zvuk turbíny, to bych ale neviděl jako problém, zde je video z letu http://www.youtube.com/watch?v=Vjav5vzogDA a zde z testu http://www.youtube.com/watch?v=5QfG0a5bV-s

serva bych určitě použil nějaká HV (na 2lipol) 10-15kg, třeba jak psal Max, a nebo tam má Hitec až 30kg serva ale ty jsou dražší

Ten zvuk kdyby se dokázal doladit. :wink:
Ta dvanáctilopatka Stumaxe je skutečně paráda ( obal dmychadla už zas tak moc ne :cry: )
No, každopádně letadlo nebude dřív než v březnu, takže pokud bude fungovat nový Vasarotor moc rád bych ho tam měl. Pokud ne, dal bych ten 7listý. :wink:
JMalik

#47 Příspěvek od JMalik »

Kolik je tam vlastně těch serv?
2x výškovka, 2x křidélka, 1x směrovka, 1x podvozek, co brzdy ....?
JMalik

#48 Příspěvek od JMalik »

Vasa píše:.....ještě ten zvuk turbíny, to bych ale neviděl jako problém, zde je video z letu http://www.youtube.com/watch?v=Vjav5vzogDA a zde z testu http://www.youtube.com/watch?v=5QfG0a5bV-s

No, piští to jak myš :wink:
Max
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Max »

Na podvozek,brzdy a ovladání podvozkovych šachet doporučují použít takovou chytrou krabičku 3v1 která mimo jine při poklesu tlaku pod předem nastavenou hodnotu ti otevře podvozek:
http://www.airpowernet.com/twe3/product ... ba7b1c5486
F-5 TigerII X-tremejets,Vampir DH100 Vasamodel.
Max
Kontaktovat uživatele:

#50 Příspěvek od Max »

Mne ješte na Gripenu docela osvedčilo použití gyra na předním kole pro snadnejší uderžení smeru při startu, tuším že F-16 na to bude ješte horší než Gripen. :twisted: :twisted: :twisted:
JMalik

#51 Příspěvek od JMalik »

Max píše:Mne ješte na Gripenu docela osvedčilo použití gyra na předním kole pro snadnejší uderžení smeru při startu, tuším že F-16 na to bude ješte horší než Gripen. :twisted: :twisted: :twisted:

Na to přední kolo máš extra servo, nebo je to spřažené na servu směrovky?
Max
Kontaktovat uživatele:

#52 Příspěvek od Max »

Extra, gyro je jen na kolečko ne na smerovku. 8)
Max
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Max »

Jde o to že jak Gripen tak i F-16 má malej rozvor hlavního podvozku a malou vzdalenost mezi hlavním podvozkem a předním kolečkem a tim při startu je dost obtížne uderžet smer a letadlo je dost nestabilní. :evil:
JMalik

#54 Příspěvek od JMalik »

Max píše:Jde o to že jak Gripen tak i F-16 má malej rozvor hlavního podvozku a malou vzdalenost mezi hlavním podvozkem a předním kolečkem a tim při startu je dost obtížne uderžet smer a letadlo je dost nestabilní. :evil:

Přesně o tom gyru jsem uvažoval, když jsem viděl jak to některým kličkuje.
To gyro je v normál módu, nebo heading lock?
Zkus tak nějak vyjmenovat kde jsou na té F16 všude serva.
JMalik

Re: F 16 Savex F 16 X-TREME

#55 Příspěvek od JMalik »

upravoval jsem název tema, nevím jak jsem to dostal sem :oops:
Naposledy upravil(a) JMalik dne pon 03.01.2011 15:28, celkem upraveno 1 x.
Max
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Max »

JMalik píše:
Max píše:Jde o to že jak Gripen tak i F-16 má malej rozvor hlavního podvozku a malou vzdalenost mezi hlavním podvozkem a předním kolečkem a tim při startu je dost obtížne uderžet smer a letadlo je dost nestabilní. :evil:

Přesně o tom gyru jsem uvažoval, když jsem viděl jak to některým kličkuje.
To gyro je v normál módu, nebo heading lock?
Zkus tak nějak vyjmenovat kde jsou na té F16 všude serva.

Já na Gripenu ho mám v normal modu jelikož mi chybel jeden kanál na přijmači, ale pokud možno dalbych ho do heding locku.-

Máš dvé serva na vyškovce,dvé na křídelkách jedno na smerovce a jedno pa řizeni předního kolečka. 8)
JMalik

#57 Příspěvek od JMalik »

Jakou hmotnost serv konkrétně sem ?
(Ty cca 60-70g serva se mi zdají už docela moc)
Taky mi není úplně jasné co děláš s tím gyrem, když se zavře podvozek. Předpokládám, že bych to měl v heading lock a po zavření podvozku dal letovým režimem zisk gyra na nulu, případně by šlo přes koncák odpojit napájení serva.
Jinak se to kolo bude za letu v šachtě vrtět a nepředpokládám, že je tam tolik místa.
Max
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Max »

S gyrem nic nedelám ,je tám dost místa a kolečko má jen opravdu malou vychílku takže v pohode. :D

Až ti to letadlo dodáj tak uvydíš jaka tám bude připrava pro serva a podle toho si vybereš, ale dle mne to bude na standartní velikost.

A vubec u tohodle tipu letádla pokud nemáš plošne zatižení nad 100 tak to má divnej letovej projev, tak bych 100-150gr vubec nerešil. :lol:
JMalik

#59 Příspěvek od JMalik »

Max píše:..........pokud nemáš plošne zatižení nad 100 tak to má divnej letovej projev, tak bych 100-150gr vubec nerešil. :lol:

Dobře, naložím to - pohonem :wink:
Chtěl bych mít v šuplíku ty komponenty než to dodají, jinak budu létat až tak na podzim.
Tak se tak o to zajímám, určitě využiju nabídku návštěvy, zavolám předem.
yoda
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od yoda »

JMalik píše:Kolik je tam vlastně těch serv?
2x výškovka, 2x křidélka, 1x směrovka, 1x podvozek, co brzdy ....?

Zdravím ve spolek, nedalo mi se vmíchat do debaty :-)

VOP: HS-5645MG 2x
SOP: HS-5125MG
AIL: HS-5625MG 2x
kolečko: HS-5645MG

Gyro není nutné pro start, ale usnadní přistání. V okamžiku spuštění brzd letadlo začne vandrovat a člověk ho rukama vždy jen rozhází. Buď udělat tupé brzdy a prodloužit brzdnou dráhu - to pak člověk uřídí. Nebo použít gyro. Ideálně tak, aby se spuštěním brzd se zaplo v heading locku, jinak vypnuto.

Kolečko musí mít svůj kanál, gyro pro řízení zisku taktéž svůj. Další kanály jsou pro podvozek/šachty (doporučuji použití sequenceru) a brzdy. Silně doporučuji řídit VOP + AIL a nikoli ELEVONY + FLP.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“