Prodávají se i tzv. INZULINKY nebo TUBERKULINKY (s jehlou i bez) - stříkačky k subcutanní aplikaci inzulinu, které mají 1ml a odstupňování po 0,01 mlcoro píše:Pre CHS1200 a P11 to sú jednotky kvapiek toho tužidla, to nie je príliš na striekačku (alebo možno aj, ale medzi nimi je veľký nepomer.)
Ak to má byť niečo ako 100:7,5 tak mne pripadá najvhodnejšie urobiť si pomerovú váhu, z nejakej metrovej lišty. T.j. urobiť nejaké zavesenie kúsok nad lištou, a zavesiť epoxy 7,5cm od neho. ...
Epoxy chs 1200
- Kontaktovat uživatele:
Já používám úplně jednoduchý návod. Myslím si, že byl zveřejněný před hodně lety v Modeláři. Funguje na 100 % a je extra jednoduchý. Použití je hlavně pro malé množství lepidla. Připravím si injekční stříkačku tak, že odříznu konec. Zůstane mi vlastně válec s pístem. Tužidlo dám do lahvičky na kapání očních kapek z lékárny. Míchá se velice jednoduše. Na jeden cm3 (ml) se dají 3 kapky tužidla + jedna na konec (asi pro jistotu). A to je všechno. Používám to už min 15 let a nikdy jsem neměl problémy. Injekční stříkačku používám malou, 2 cm3, ale dá se použít i větší.
miho píše:Já používám úplně jednoduchý návod. Myslím si, že byl zveřejněný před hodně lety v Modeláři. Funguje na 100 % a je extra jednoduchý. Použití je hlavně pro malé množství lepidla. Připravím si injekční stříkačku tak, že odříznu konec. Zůstane mi vlastně válec s pístem. Tužidlo dám do lahvičky na kapání očních kapek z lékárny. Míchá se velice jednoduše. Na jeden cm3 (ml) se dají 3 kapky tužidla + jedna na konec (asi pro jistotu). A to je všechno. Používám to už min 15 let a nikdy jsem neměl problémy. Injekční stříkačku používám malou, 2 cm3, ale dá se použít i větší.
Bezva, dík.
Pokud si správně pamatuji (tak cca 30let zpátky), v malé sade ChS Epoxy 1200 byl kalíšek s ryskami odstupňovanými odspodu na 3g, 5g a 10g pryskyřice. Počet kapek očním kapátkem k sadě dodávané byl 5, 8 a 16 kapek.
Já to nyní řeším pomocí digitální kuchyňské váhy s přesností 1 gram a to tak, že po odvážení netto pryskyřice nakapu právě těch 5, 8 nebo 16 kapek a vždy jednu přidám, abych eliminoval nepřesnost měření váhy. Zatím mi to funguje....
Já to nyní řeším pomocí digitální kuchyňské váhy s přesností 1 gram a to tak, že po odvážení netto pryskyřice nakapu právě těch 5, 8 nebo 16 kapek a vždy jednu přidám, abych eliminoval nepřesnost měření váhy. Zatím mi to funguje....
- Kontaktovat uživatele:
bohužel malý "panák" je 2cl, tedy 20ml a velký dvojnásobek (někde stále ještě 2,5 násobek), tudíž by s plastovou "štamprlí" neuspěl, respektive by namíchal desetkrát více, než píšetearda1 píše:Dle mě u takovýho poměru by bylo zjistit si(odvážit) kolik kapek tužidla je třeba na 2ml(malý frťan) nebo 4ml(velký frťan) a jet podle těch rysek na štamprleti a nakapat to tam třeba z bralenky.
Já používám kalíšky od kinofilmů. Má to i uzávěr, který se někdy může hodit. Zatím jsem to nezkoušel, ale pokud toho namixuješ moc, dá se to údajně dát do lednice. Chlad zpomalí, či dokonce zastaví reakci. Naopak po zahřátí se tato urychlí a vytvrdne to rychleji, to jsem zkoušel v troubě, ale neříkejte to nikdo manželce
.
Hitec Aurora 9X
DAF píše:Já používám kalíšky od kinofilmů. Má to i uzávěr, který se někdy může hodit. Zatím jsem to nezkoušel, ale pokud toho namixuješ moc, dá se to údajně dát do lednice. Chlad zpomalí, či dokonce zastaví reakci. Naopak po zahřátí se tato urychlí a vytvrdne to rychleji, to jsem zkoušel v troubě, ale neříkejte to nikdo manželce.
Troubu nastavit na 150 a nechat ji otevřenou,jinak to napění
Tenkrát jsem laminoval haubnu na motor, tak to nepěnilo. Nebo dělám to, protože má dílnu ve sklepě, že daný díl položím na kotel (samozřejmě pouze v topné sezoně). Vytvrzení se opravdu urychlí. Ovšem zda dojde ke změně (hlavně mechanických) vlastností po takovémto zrychleném vytvrzení, netuším.
Hitec Aurora 9X
DAF píše:Tenkrát jsem laminoval haubnu na motor, tak to nepěnilo. Nebo dělám to, protože má dílnu ve sklepě, že daný díl položím na kotel (samozřejmě pouze v topné sezoně). Vytvrzení se opravdu urychlí. Ovšem zda dojde ke změně (hlavně mechanických) vlastností po takovémto zrychleném vytvrzení, netuším.
Je to tvrdčí,křehčí,ale určitě mnohonásobně lepší,než to lepit prstolepem,pokud se zpěchá .
Epoxy 1200
Ahoj,došlo mi tužidlo p 11,je možné použít na 1200tistovku tužidlo p 12?
DAF píše:To sice nevím, ale vím, že tužidlo se dá dokoupit. Ptal jsem se na něj úspěšně v drogerii ve Zlatnické, kousek pod Peckou. Měla by to ale mít většina drogerií s barvami a laky.
Ono je to teď nějak blbější, tužidlo je braný jako žíravina a ne všude ho budou mít.
http://www.rcm.cz/e-shop/barvy-lepidla- ... 1404.eshop
http://ar1.rajce.idnes.cz/