FX-3O

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#91 Příspěvek od Celeron »

zdzd píše:Já povoloval...

Ja ji mel z vyroby tvrdost na minimu. Povolit by uz vic neslo :lol:
Jirka
sabre

#92 Příspěvek od sabre »

cinan píše:a samozřejmně produktion-key na support registraci

K čemu konkrétně to prosím slouží a týká se to i vysílače FX-20?
V návodu je pouze zmíněn update softwaru vysílače, o nutnosti registrace jsem nic nenašel.
Mirek
zdzd

#93 Příspěvek od zdzd »

Když se zaregistruješ na http://support.robbe.com tak dostaneš přístup nejen na nové verze firmware (ty jsou i bez registrace na http://2.4gigahertz.com/downloads/downloads.html - bez češtiny), ale také k nějakým šablonám programů pro různé typy modelů, příklady nastavení a podobně. Kolik tam to aktuálně je pro FX20 ti nepovím. Musel by někdo, kdo ji má registrovanou. Já vím co tam je pro FX-30.

Jo a v případě nějakých problémů ti pošlou email, což se mi stalo, když se někomu utrhla karabina na popruhu. Puslali upozornění a nabídku na preventivní opravu zdarma.
sabre

#94 Příspěvek od sabre »

Děkuji zdzd, mám soupravu teprve pár dnů, tak se tím postupně prokousávám.
Mirek
JMalik

#95 Příspěvek od JMalik »

sabre píše:Děkuji zdzd, mám soupravu teprve pár dnů, tak se tím postupně prokousávám.

Na seznámení s tímto a podobnými TX hodně pomůže nezkoušet na začátek naprogramovat konkrétní model, ale je dobré si s tím pár večerů jenom pohrát a vyzkoušet možnosti.
Začít od těch jednodušších - rozsahy dráh serv, expa, dvojí výchylky..., pokračovat přes složitější a volné mixy, letové režimy, zpoždění až po návrh nějaké vlastní složitější konfigurace a tu se pokusit úspěšně vyřešit.
Pak už je snadné vyřešit i složitější problém vlastním postupem, bez manuálu. Většinou je u těchhle TX více možností jak dospět ke stejnému výsledku.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#96 Příspěvek od Celeron »

Taky jsem tak postupoval pri seznamovani s FX30. Kdyz jsem pak resil jednu poradnou maketu, tak jsem zjistil ze mi nestaci pocet konektoru a mix me zbyl jen jeden. :lol: A to jeste nebyla potvora ve vzduchu, treba bude potrebovat nakej dalsi kompenzacni mix. :roll:
Jirka
RolloThomassi
Kontaktovat uživatele:

#97 Příspěvek od RolloThomassi »

Nějak nemůžu najít v návodu telemetrii.

Hele , to vám nevadí , že FX 30 nemá vůbec žádné měření na tele ?
Bez telemetrie to dneska nejde . Kdejaký Frsky to už má .
Dal by se do FX 30 zabudovat modul jen na telemetrii ? nebo se musí nalepit na vysílač 3rd party řešení , třeba od Eagletree , nebo Quanum ?

No teda , já si to chtěl koupit , ale když tady vidím , že se s tím musí seznamovat člověk několik večerů a že je problém pult a stopky , tak to nevím , asi to nebude dobrá volba ..... To bude lepší zvolit řešení y

Co by jste mi doporučili lepšího - aby byl výběr pultů , nejlépe pro palcovou verzi , aby nebyl problém se stopkama a s jednoduchým návodem na deset minut .
Jo a s telemetrií ?
Zhovadilost do diskusí přinášejí dvě skupiny lidí: Fanatičtí zastánci či odpůrci jedno čeho a ti, kteří záměrně nebo z neschopnosti nerozumí psanému textu a diskutují s něčím, co autor neřekl, takže výsledkem je "argument", odvozený vadnou logik
were
Kontaktovat uživatele:

#98 Příspěvek od were »

RolloThomassi píše:No teda , já si to chtěl koupit , ale když tady vidím , že se s tím musí seznamovat člověk několik večerů a že je problém pult a stopky , tak to nevím , asi to nebude dobrá volba ..... To bude lepší zvolit řešení y

To je samozrejme nesmysl, FX 30 ma naopak tak skvele udelany a intuitivni software ze jsem zatim manual otevrel asi 5x. Vetsinou kdyz clovek neco nevi, staci se zamyslet - jak by se asi tohle udelalo nejjednuseji? Pak to tak zkusi a vetsinou je to opravdu ono.

FX-30 je naopak jedno z mala radii u ktereho mam pocit, ze modelari navrhli jak by to melo fungovat a programatori to podle toho naprogramovali

Telemetrii to nema, v tomhle pripade by se naopak meli ve Futabe chytit za nos a prijit s nejakym resenim. Na druhou stranu jestli ti absence telemetrie prevazi vyhody kvalitniho systemu to uz musis zvazit sam

Zase velke plus z posledni doby jsou levne Orange prijimace, ktere odstranuji nutnost pestovat si nejaky druhy levny system, aby clovek necpal do houboletu prijimace za nekolik tisic - misto jednoho original 8kanalu jich muzu mit sest "pomerancu" - to mi pokreje v pohode celou houboletku a originaly usetrim do narocnejsich modelu - az budou i v menekanalovem provedeni tak to bude parada
Nejlépe to nosí nad hlavou a ještě ke všemu směrem do slunce.
Nejlepší investice jsou peníze vyhozené do vzduchu.
Žádný učený ještě z nebe nespadl.
were
Kontaktovat uživatele:

#99 Příspěvek od were »

Pult pro FX-30 problem neni, lze pouzit i pult pro MC 19
http://www.jino.cz/pult-mc-19-mc-22-gra ... -1019.html

Zepredu se udela vyrez pro modul (ktery na vysilacce vystupuje z obrysu dna) a FX 30 tam pak krasne sedne. Na upevneni ke dnu staci nalepit dva pruhy sucheho zipu
RolloThomassi
Kontaktovat uživatele:

#100 Příspěvek od RolloThomassi »

Kazit sofistikovaný nativní systém pomerančovými přijímači ?
No to asi ne , když už kupuju kvalitu , tak nepotřebuju náhražku !
Kdovíjak je to udělané a já pak budu přemýšlet , jestli selhal vysílač , nebo přijímač. NENE . To už si fakt můžu koupit čínu . Slyšeli jste o Turnigy 9X ? To je otevřený systém a každý si nasoftí co chce. Libovolnou rychlost serv, předvoleb kolik potřebuješ, namixuješ ruku s nohou, prostě všechno !
Zhovadilost do diskusí přinášejí dvě skupiny lidí: Fanatičtí zastánci či odpůrci jedno čeho a ti, kteří záměrně nebo z neschopnosti nerozumí psanému textu a diskutují s něčím, co autor neřekl, takže výsledkem je "argument", odvozený vadnou logik
RolloThomassi
Kontaktovat uživatele:

#101 Příspěvek od RolloThomassi »

were píše:Pult pro FX-30 problem neni, lze pouzit i pult pro MC 19
http://www.jino.cz/pult-mc-19-mc-22-gra ... -1019.html

No jo , ale je uhlíkový a drahý. Já chci akrylový , jsem na něj zvyklý.
Abu
Kontaktovat uživatele:

#102 Příspěvek od Abu »

Were - myslim ze si tak trochu nabehl nekomu na vidle.... :roll:

Obrázek
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
sramy
Kontaktovat uživatele:

#103 Příspěvek od sramy »

RolloThomassi píše:Kazit sofistikovaný nativní systém pomerančovými přijímači ?
Kdovíjak je to udělané a já pak budu přemýšlet , jestli selhal vysílač , nebo přijímač. NENE . To už si fakt můžu koupit čínu . Slyšeli jste o Turnigy 9X ? To je otevřený systém a každý si nasoftí co chce. Libovolnou rychlost serv, předvoleb kolik potřebuješ, namixuješ ruku s nohou, prostě všechno !

Doporučuji ti vysílač typu Turnigy 9X k němu s klidným svědomím nějakou tu telemetrii dobastlit, v tvém případě jsou to vyhozené peníze za FX-30 8), když by ti měla chybět telemetrie a nehledáš slušný vysílač :idea:
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
were
Kontaktovat uživatele:

#104 Příspěvek od were »

Promin, ja sem nevedel ze jsi jeden z tech, co do kombatoveho houboletu davaji digitalni serva Atlas - pak je jasne, ze jsou do nich potreba i kvalitni originalni prijimace :D :D :D
sramy
Kontaktovat uživatele:

#105 Příspěvek od sramy »

were píše:

Promin, ja sem nevedel ze jsi jeden z tech, co do kombatoveho houboletu davaji digitalni serva Atlas - pak je jasne, ze jsou do nich potreba i kvalitni originalni prijimace :D :D :D

:D
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“