F 16 Savex F 16 X-TREME

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
JMalik

#136 Příspěvek od JMalik »

Ptal jsem se proto, že pokud to doladíte, tak bych tam moc rád tu čtrnáctilopatku dal.
Max mi přislíbil, že mi nechá Neu 1527/1,5Y .
Nějak mě taky napadlo, že na tu čtrnáctilopatku už by to nemuselo ideálně sedět, takže už teď bych se musel intenzivně zajímat o vhodný motor, pokud bych to takhle chtěl a chtěl jsem na jaře létat. Prostě rád bych měl k dispozici všechny komponenty nějak do konce března, abych to tam pak mohl jenom strkat a nemusel jsem pobíhat a shánět co chybí.
Vidíte tu čtrnáctilopatku nějak na tyhle termíny reálně?
Vasa
Kontaktovat uživatele:

#137 Příspěvek od Vasa »

JMalik píše:Ptal jsem se proto, že pokud to doladíte, tak bych tam moc rád tu čtrnáctilopatku dal.
Max mi přislíbil, že mi nechá Neu 1527/1,5Y .
Nějak mě taky napadlo, že na tu čtrnáctilopatku už by to nemuselo ideálně sedět, takže už teď bych se musel intenzivně zajímat o vhodný motor, pokud bych to takhle chtěl a chtěl jsem na jaře létat. Prostě rád bych měl k dispozici všechny komponenty nějak do konce března, abych to tam pak mohl jenom strkat a nemusel jsem pobíhat a shánět co chybí.
Vidíte tu čtrnáctilopatku nějak na tyhle termíny reálně?

s těmi otáčkami mě to taky napadlo až nyní, že ten 1527/1,5 bude na více list asi moc, já opět plánuji použít Het 700-98-680kv(ted ale nvím přesně to kv)
Forma by měla být, je zadaná, ale kdy bude opravdu nevím, dělá se v jedné nejmenované firmě jako fuška, takže bohužel musím čekat až budou volné stroje a bude chut se do toho pustit, pokud bych to vzal ofiko cestou tak tu formu nezaplatím, byly by to desetitisíce
JMalik

#138 Příspěvek od JMalik »

Kdyby jste to časově nedokázali, jaké mám možnosti, pokud bych vyžadoval ten zvuk a výkon?
(Ten dvanáctilopatkový Stumax bude slabý)
Vasa
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od Vasa »

JMalik píše:Kdyby jste to časově nedokázali, jaké mám možnosti, pokud bych vyžadoval ten zvuk a výkon?
(Ten dvanáctilopatkový Stumax bude slabý)

pak schubele a nebo možná toto http://www.xtremepowersystems.net/dynamax.php
oboje to už jsou ale pruměry 128 127mm , takže ono už zase nemůžete srovnávat edf 120 s 127, počkejte 14dní a snad do té doby zvládnem zalétat horneta, pak se uvidí jak to chodí
JMalik

#140 Příspěvek od JMalik »

Děkuji, počkám.
JMalik

#141 Příspěvek od JMalik »

Maxi,
neblokuj pro mě toho NEU.
Čím víc to nějak dávám dohromady, tím je jasnější, že tak jak si to představuji tam nepůjde použít.
Rád bych to ale ještě s Tebou a VASou zkonzultoval.
Nechci aby to ječelo, pustil jsem si hodně těch videí a sledoval to. Určitě tam tedy přijde něco vícelopatkovéno.
Stumax 110 dvanáctilopatku tam nedám, to je dost slabé.
Nejradší bych tam měl ten VASAFAN 120 se čtrnáctilopatkou. Pokud se to nějak nestihne, tak zbývá Schubeler a od něj ty EDF 120 a 127 mm ve verzi HST.
NEU do toho nepůjde (včetně Vasafanu) , protože to má vysoké Kv a nechce se mi jít na tak velké proudy.
Dal bych tam HET 700-98 -670 a 12 -14s lipol. Pak by stačil regl MGM Compro 140A. Přichází taky do úvahy třeba Lehner, ale tomu bych se rád zatím vyhnul, myslím, že by vyhovoval ten HET s Kv 670.
(O verzích HDT Schubelera vím, ty tam nechci dávat)

Tak co tomu tak říkáte?
Max
Kontaktovat uživatele:

#142 Příspěvek od Max »

To je v pohodě s ti S-Neu.

Osobne si myslím že HET bude stačit, ale zatim je zbitečne spekulovat. 8)
Uvydíme po záletu Horneta jakej bude zvuk za letu a co na to ten HET. :twisted:
F-5 TigerII X-tremejets,Vampir DH100 Vasamodel.
Max
Kontaktovat uživatele:

#143 Příspěvek od Max »

Schubeler je moc pěknej ale ta cena ---fuuuj :evil:
JMalik

#144 Příspěvek od JMalik »

Max píše:To je v pohodě s ti S-Neu........

Tak dobře.
Zkoumal jsem už jenom Neu 1527/1,5Y a ty 120 a 128 Schubeler. Samozřejmě taky odhadoval Vasafan čtrnáctilopatku - to bych tam měl nejraději.
Regulátor určitě MGM 140A/15s lipol
Aku bych osadil 14s lipol kolem 6000mAh (to nechám až úplně na poslední chvíli a rozhodnu se podle aktuální nabídky.)
Neu 1527/1,5Y má Kv 825, Imax =140A, Vmax = 72V a příkon 2250/4500W
V té konfiguraci co jsem napsal by to mělo mít max příkon 5500 -6000W, proud do 120A.
Takže nech mi ten NEU..... a běda, běda Vám jestli to vyhulí :lol: :lol:

Tak co?
petrcorrado
Kontaktovat uživatele:

#145 Příspěvek od petrcorrado »

zrovna resim podobny problem, davam do l-39 120edf od Vaska Blahy (VASA) a rozmyslim se,jaky motor, jsem nadseny kvalitou Megy, tak uvazuju, ze misto HET vsadim opet na ceskeho vyrobce, jen nevim jaky pouzit regl a kde ho sehnat.
Chapu ten zajem o ten zvuk a myslim, ze nejschudnejsi je varianta litat se sedmilopatkou a pak, az to bude mit Vasek hotovy tak prehodit rotor.

P.S. nemate nekdo alespon 1gr. antihmoty? nejlepe antivodiku? nevim totiz, cim to napajet... :D
therccustomjets.cz
customwings.cz
Max
Kontaktovat uživatele:

#146 Příspěvek od Max »

JMalik píše:
Max píše:To je v pohodě s ti S-Neu........

Tak dobře.
Zkoumal jsem už jenom Neu 1527/1,5Y a ty 120 a 128 Schubeler. Samozřejmě taky odhadoval Vasafan čtrnáctilopatku - to bych tam měl nejraději.
Regulátor určitě MGM 140A/15s lipol
Aku bych osadil 14s lipol kolem 6000mAh (to nechám až úplně na poslední chvíli a rozhodnu se podle aktuální nabídky.)
Neu 1527/1,5Y má Kv 825, Imax =140A, Vmax = 72V a příkon 2250/4500W
V té konfiguraci co jsem napsal by to mělo mít max příkon 5500 -6000W, proud do 120A.
Takže nech mi ten NEU..... a běda, běda Vám jestli to vyhulí :lol: :lol:

Tak co?

Když to vyhulí tak budou kouřove efekty :lol: :lol: :lol:
jako ve Znojmě na JETS OVER CZECH
JMalik

#147 Příspěvek od JMalik »

Maxi, tohle je sranda za dost peněz.
Hodně o tom s VASOu víte, tak bych to nerad podělal vlastním idiotským rozhodnutím.
Tak co ?
Jaké to má slabá místa?:wink:
Naposledy upravil(a) JMalik dne čtv 13.01.2011 0:21, celkem upraveno 1 x.
JMalik

#148 Příspěvek od JMalik »

petrcorrado píše:zrovna resim podobny problem, davam do l-39 120edf od Vaska Blahy (VASA) a rozmyslim se,jaky motor, jsem nadseny kvalitou Megy, tak uvazuju, ze misto HET vsadim opet na ceskeho vyrobce, jen nevim jaky pouzit regl a kde ho sehnat.
Chapu ten zajem o ten zvuk a myslim, ze nejschudnejsi je varianta litat se sedmilopatkou a pak, az to bude mit Vasek hotovy tak prehodit rotor.

P.S. nemate nekdo alespon 1gr. antihmoty? nejlepe antivodiku? nevim totiz, cim to napajet... :D

Ti chytřejší napíšou.
Já jsem do tohoto Megu vyloučil.
(regl MGM 140A/ 15s)

Pokud jsem něco nepřehlédl, tak od Megy je jediná možnost toto:
http://www.megamotor.cz/v3/images/mega_edf_120.jpg
a to se mi zdá lepší ten HET, případně NEU.
Vasa
Kontaktovat uživatele:

#149 Příspěvek od Vasa »

JMalik píše:
petrcorrado píše:zrovna resim podobny problem, davam do l-39 120edf od Vaska Blahy (VASA) a rozmyslim se,jaky motor, jsem nadseny kvalitou Megy, tak uvazuju, ze misto HET vsadim opet na ceskeho vyrobce, jen nevim jaky pouzit regl a kde ho sehnat.

Ti chytřejší napíšou.
Já jsem do tohoto Megu vyloučil.
(regl MGM 140A/ 15s)

Pokud jsem něco nepřehlédl, tak od Megy je jediná možnost toto:
http://www.megamotor.cz/v3/images/mega_edf_120.jpg
a to se mi zdá lepší ten HET, případně NEU.

pro informaci o použití Megy to chce kontaktovat přímo pana Matyaše telefonicky a zeptat se, v současné době se motory do edf120 řeší
yoda
Kontaktovat uživatele:

#150 Příspěvek od yoda »

Jen to chlapci pěkně vychytejte, já se pak strašně rád na to podívám a klidně se nechám do podobné věci uvrtat 8)
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“