Align Flybarless 3G FL 760 a nově i 3GX
Když už nic, tak ti jako začátečníkovi ušetří peníze na havárkách - dobré gyro taky něco stojí a ne o mnoho méně, takže počítám, že se ti to po 5 havárkách zaplatí. Nehledě na to, že opravy heli jsou mnohem jednodušší, než s pádlem. NO a co se týče letu jsou podle mě jen pozitiva - helina je poslušná a nevymýšlí si, dělá to co ty přikážeš (pro začátečníka to co přikážeš a to co chceš bývá odlišné
) - je její chování i víc podobné simulátoru.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
A sakra, tak to jsem teda nečekal ..............
Plánuju koupit to Pro Super Combo. U Houšky mi popsali, že gyro GY780 mi zůstane do rezervy, stejně tak rotorová hlava. Jinak ten Flybarless doporučili taky ( méně náhradních dílů po havárce atd. ) Škoda že se to PRO neprodává rovnou s Flybarless a cena tak není trochu zajímavější, vypadá to ale že se to neplánuje a čekat je nesmysl. Tak mám o čem přemýšlet, ale když už do toho chci jít tak radí profíci s praxí a zápalem, nebudu si namlouvat že to bude zalevno. Zatím trénuju na Phoenixovi a vidím že buď to pojmu takhle nebo radši nic. V RC Guru mi radili třídu 500, kromě Alignu i Tvého Protose co tam někdo lítá, ale na to se finančně už moc necítím. Přece jenom je to zase o třetinu vejš a ta čtyřstovka - pokud jí zvládnu - tak bude na začátek akorát. Pak se uvidí.
Každopádně moc díky za přelomové info
Plánuju koupit to Pro Super Combo. U Houšky mi popsali, že gyro GY780 mi zůstane do rezervy, stejně tak rotorová hlava. Jinak ten Flybarless doporučili taky ( méně náhradních dílů po havárce atd. ) Škoda že se to PRO neprodává rovnou s Flybarless a cena tak není trochu zajímavější, vypadá to ale že se to neplánuje a čekat je nesmysl. Tak mám o čem přemýšlet, ale když už do toho chci jít tak radí profíci s praxí a zápalem, nebudu si namlouvat že to bude zalevno. Zatím trénuju na Phoenixovi a vidím že buď to pojmu takhle nebo radši nic. V RC Guru mi radili třídu 500, kromě Alignu i Tvého Protose co tam někdo lítá, ale na to se finančně už moc necítím. Přece jenom je to zase o třetinu vejš a ta čtyřstovka - pokud jí zvládnu - tak bude na začátek akorát. Pak se uvidí.
Každopádně moc díky za přelomové info
450ka s pádlama tě v začátcích hodně naučí! Je to taková neposedná mrška, navíc to opravování a ladění... Já kdybych teď znova začínal, tak bych šel zase pěkně od pádel a FBL až později. Sice je to cesta trošku trnitá, ale podle mě má smysl si ji vybrat. Když pak přejdeš ze 450ky pádlový na něco většího - klidně i pádlovku nebo FBL, je to naprosto bezproblémů a nemusíš mít strach, že by si to neupáčkoval.
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Ono těžko radit. Já začínal v době mechanického setrvačníkového gyra a revo mixu. Dneska každý začíná na HH gyru a nikdo se nad tím nepozastavuje. S rozvojem FBL systémů budou FB pomalu vymírat. FBL prostě lítá líp, je jednodušší a bude časem i levnější.
Specielně i mikromuch jako je 450 a níž je FBL výhoda. Devadesátková helina je stabilnější sama o sobě .
Specielně i mikromuch jako je 450 a níž je FBL výhoda. Devadesátková helina je stabilnější sama o sobě .
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
No hodně lidí doporučuje na začátek pádla. Určitě platí: "těžko na cvičišti, lehko na bojišti", ale možná už to ztrácí smysl. Za pár let už pádla bude mít jen pár skalních nostalgiků - navíc bezpádlové systémy už taky budou úplně jinde včetně možnosti věrnější simulace "neduhů" pádel. Navíc si myslím, že i s bezpádlem je řízení heli dostatečně náročné a ten kdo bude od začátku lítat jen na bezpádle ten deficit schopností nepocítí - dokonce si myslím, že už jako zkušenější pilot nebude mít zpětně ani žádné problémy s řízením pádla. Já bych to nehrotil a myslím, že s bezpádlem na začátku žádnou chybu neudělá a navíc ušetří - právě na začátku jsou náklady na servis heliny přece největší - proč by si měl touto vichřicí v peněžence projít - protože jsme si ji prošli my a jeví se nám to nespravedlivé?
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
No usnadňovat si nic nechci, o to mi primárně nejde už jenom proto že to bude stát v první iniciační etapě o sedm tisíc navrch ....... a zbude mi celá rotorová hlava plus gyro, které asi prodávat nebudu - kdyby se mi bezpádlo nelíbilo a šel ke kořenům
Zatím vidím dost deficit v teoretické vybavenosti, bez níž mi to přijde jako nahej v trní. Když se něco děje tak bych měl alespoň tušit o co jde a nefňukat tady hned o pomoc........
Je jasné že zkušenosti získané s každým rokem jsou to hlavní, ale určitě jste toho museli naštudovat nemálo. Knihu o vrtulnících z roku 2004 už jsem nesehnal, ale na odkazech zdzd bude myslím to nejpodstatnější.
Díky za podporu i osvětu
Zatím vidím dost deficit v teoretické vybavenosti, bez níž mi to přijde jako nahej v trní. Když se něco děje tak bych měl alespoň tušit o co jde a nefňukat tady hned o pomoc........
Je jasné že zkušenosti získané s každým rokem jsou to hlavní, ale určitě jste toho museli naštudovat nemálo. Knihu o vrtulnících z roku 2004 už jsem nesehnal, ale na odkazech zdzd bude myslím to nejpodstatnější.
Díky za podporu i osvětu
No to je problém, že bezpádlo si sám jako začátečník dobře nenastavíš - musí se s helinou dělat různé kejkle aby se všechny vady poznaly i když zrovna Align 3G jde tou cestou vhodnosti pro začátečníky - chováním je nejblíž pádlům, ve výchozím nastavení už lítá docela dobře - jsou jen dva poťáky na stabilizaci klonění a klopení - když to kmitá ubereš - takže pro začátečníka je základní nastavení stejně obtížné, jako nastavit citlivost ocasního gyra - a dnes se taky nikdo nepozastavuje nad tím, že ocasní gyro je třeba ladit.
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
Nebudu dotazovat detaily, ale ty kejkle pro rozpoznání vad asi nejsou na první visení ta nejlepší a uklidňující představa..... Jsem schopen si bezpádlo namontovat tak, abych s tím mohl bezpečně do vzduchu a postupně zjišťovat co poladit dřív než mě vyškolí ? Poznámku o Alignu chápu tam ta šance je.
Určitě bych nešel od země bez kříže a dřív, než v Phoenixu zvládnu minimálně 2D pomalu i na rychlosti plus třeba loping a souvrat na 100% a taky zalítat v kuse 10-12 minut bez nehody - což není zpočátku až tak sranda. Mám k tomu velký respekt, znám jednoho šitého nadšence ..... Po tom co mi vyprávěl a ukazoval mě skoro napadá si heli na seřizování na stůl přichytit nějakýma rychloupínákyma na lyže
Určitě bych nešel od země bez kříže a dřív, než v Phoenixu zvládnu minimálně 2D pomalu i na rychlosti plus třeba loping a souvrat na 100% a taky zalítat v kuse 10-12 minut bez nehody - což není zpočátku až tak sranda. Mám k tomu velký respekt, znám jednoho šitého nadšence ..... Po tom co mi vyprávěl a ukazoval mě skoro napadá si heli na seřizování na stůl přichytit nějakýma rychloupínákyma na lyže
- zapomínáš, že u těžší a výkonnější heliny je škod víc i když jednotlivé díly nejsou razantně dražší. Moje průměrná výše škody na 500vkach je 3500 - na 450-tkách 800 kč. Trošku rozdíl.marek_K píše:relax: priplacat 7000 za FBL upgrade na 450ku, to si uz rovno kup 550 fbl super combo. Pozeral som a diely niesu zas o tolko drahsie ako na 450ku.
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl
- na 450-tce je to hlavní osa, osa listů, osa vrtulky, ocasni trubka a listymarek_K píše:Co vsetko menis bezne na 500 a co na 450ke ze je tam az taky rozdiel.
- na 500 je to to samý a navíc - ozubení hlavního kola, podvozek, lyžiny podvozku, kabinka, ložiska hlavní hřídele, ložiska v gripech, už dvakrát uklíková bočnice
youtube.com/heyingosl
youtube.com/heyingosl