Výběr vysílače, motoru a letadla pro začátečníka

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
Calimero..
Kontaktovat uživatele:

#46 Příspěvek od Calimero.. »

Billy Bob Bean píše:No jo, ale tak pokud jsou v TX staré dobré Ni-CD tak by to chtělo nabíječku co umí cyklovat, ne? Ono se z toho zase tak velký proudy netahaj a není tolik zatěžovaný, ale nevadí když bude mít accu v dobrým stavu. Já bych si vybral třeba Shark 10, intelli speed. No je to už za více peněz, ale jsme zase o kousek dál. No jak se tady kdesi psalo, tak na Sharka 10 sjou negativní ohlasy. Nevím nemám problém. Jediný s čím mám problém, tak nabíjení jednoho článku Ni-MH do mptrojky. To není Delta peak naprosto schopný rozeznat konec nabíjení. Dva články to zvládá v pohodě.

No doufám, že mě tady moc lidí nezprcá za to, že tady šířím takové podivné názory...

na začátku bych mu nedoporučoval řešit nějaké cyklování vysílačového packu, pokud si k Optiku koupí určenou nabíječku ( cca 100Kč ) tak bych řekl, že to ani není nutné. Vysílačové baterie by se měli nabíjet pomalým nabíjením, mám Eclipsku, dělám to tak a nemám problém. Nemotal bych mu tím hlavu, bude mít dost jiných starostí.
zdzd

#47 Příspěvek od zdzd »

Cyklování TX NiCd je zbytečné, ničemu nepomůže, jen zbytečně užere na životnosti accu.
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#48 Příspěvek od Billy Bob Bean »

Necyklují se accu aby měly větší životnost? No tak asi u vysílačových to platí zase jinak. Aspoň jsem se poučil.

No nechci bejt pesimista, ale když si koupíš letadlo, tak po pár začátečnických startech si ho stejně příroda přizpůsobí vzhledově jak chce ona.
Nevím jestli to někdo tady psal, ale určitě bych si koupil ten cvičnej ovladač a nějakou dobu lítal na simulátoru. Do té doby dokud nebudeš mí takový návyky aby se ti nepletly páčky když to poletí proti tobě. Jestli budeš mít OPTIC tak udělat redukci a valit to přes TX do simulátoru.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Fox
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od Fox »

Billy Bob Bean píše:Necyklují se accu aby měly větší životnost? No tak asi u vysílačových to platí zase jinak. Aspoň jsem se poučil.

No nechci bejt pesimista, ale když si koupíš letadlo, tak po pár začátečnických startech si ho stejně příroda přizpůsobí vzhledově jak chce ona.
Nevím jestli to někdo tady psal, ale určitě bych si koupil ten cvičnej ovladač a nějakou dobu lítal na simulátoru. Do té doby dokud nebudeš mí takový návyky aby se ti nepletly páčky když to poletí proti tobě. Jestli budeš mít OPTIC tak udělat redukci a valit to přes TX do simulátoru.
No na naší nebohé skylady už jsou takové ty pavoučí motivy v barvě purexu jak na křídle, tak na VOP - motor vyosený někam do kšá takže mám na opticovi nastavenou jako "přistavací konfiguraci"potlačení výškovky aby se tak nevzpínala :) Ale dneska bych si asi fakt vzal EG od MPX. Jedna nevýhoda je asi ta vrtule v předu... Z z mých zkučeností trpí hodně...
Martin S

#50 Příspěvek od Martin S »

Mám doma akorát nabíječku od Robbe, která má různý zdroje proudu (60mA, 60mA, 140mA, 180mA, 500mA) a nabíjel jsem s tím i Nixx. Myslíte že by tato nabíječka stačila na nabití vysílačky a baterií v letadle?

Dál prosím, jestli někde nemáte vyfocený plánek Děsa a hlavně Ušáka od Radka Skočdopole? Uvažuji, že bych něco takového zkusil.
Čop
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od Čop »

Já lítám rok a půl, mám obyčejnou levnou nabíječku LiPoCharger od Graupnera a s balancérem Dualsky to dohromady stálo 750,-Kč. Musím říct že naprosto vyhovuje a nikdy jsem nepocítil potřebu řešit takový chujoviny jako cyklování, nastavování křivek, proudů, nebo čeho ještě. Prostě tam ten pack připojím a nabije ho to. Když skončí, zapípá a je to. Vysílačový baterky nabíjím obyčejnou nabíječkou za 300,-. Až se za dva roky podělají, koupím za 500,- nový... A začínat s Nixx a pak přecházet na LiPol mi přijde nesmysl. Do EGE stačí dvoučlánek 1700mAh za 800,-Kč a budeš lítat dokud tě nebude bolet za krkem. A možná na okraj - mě úplně na začátku perfektně poradili v Hangáru v Letňanech. Ten týpek je sice trochu svéráznej, ale asi tomu trochu rozumí...
Spíš lítač než stavěč...
Martin S

#52 Příspěvek od Martin S »

Co přesně potřebuje ten vysílač za nabíječku? Stačí zdroj proudu? Nebo jenom nějaký zdroj napětí a nabíječku má v sobě?

Mám tuto:
http://inzerce.modelbazar.cz/p/97996_1168366064.jpg
bude pro začátek stačit?

Tento dotaz trvá:
Martin S píše:Dál prosím, jestli někde nemáte vyfocený plánek Děsa a hlavně Ušáka od Radka Skočdopole? Uvažuji, že bych něco takového zkusil.
Calimero..
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Calimero.. »

Martin S píše:Mám doma akorát nabíječku od Robbe, která má různý zdroje proudu (60mA, 60mA, 140mA, 180mA, 500mA) a nabíjel jsem s tím i Nixx. Myslíte že by tato nabíječka stačila na nabití vysílačky a baterií v letadle?

Dál prosím, jestli někde nemáte vyfocený plánek Děsa a hlavně Ušáka od Radka Skočdopole? Uvažuji, že bych něco takového zkusil.

jo a použít nabíjecí proud 60mA
Martin S

#54 Příspěvek od Martin S »

To si mě potěšil.
s3030150

#55 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 19:48, celkem upraveno 2 x.
Čop
Kontaktovat uživatele:

#56 Příspěvek od Čop »

Nabíjení u Nixx obecně je dobré cca 1/10 C. To znamená jestli jsou baterky ve vysílači 1200mAh, nabíjení je vhodné 120mA, doba 12-14 hodin (baterky je potřeba o cca 10% kapacity "přebít"). A u těch malých zdrojů je opravdu potřeba ten čas hlídat a dodržet. Jestli se pletu, opravte mě :D
Spíš lítač než stavěč...
Martin S

#57 Příspěvek od Martin S »

Předpokládám, že ty baterky jsou už součástí vysílače při koupi, abych nemusel ještě kupovat baterky? Ta nabíječka od Hitecu je taky jenom zdroj proudu, ne?
dusi
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od dusi »

Papir píše:K Opitiku mám elektron 6 a super. Dodnes ani jediný problém. A také jsem ho kupoval u Kostky, ale bez serv. Ty jsme měl vlastní. Myslím že pro tvé účely je Eletron O.K.

Já jsem k Opticům kupoval JETI 5 MPD a lítá to bez problémů. Solo vysílač a solo přijímač. Setový serva byly do malých elektroletů nanic.
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
dusi
Kontaktovat uživatele:

#59 Příspěvek od dusi »

Billy Bob Bean píše:No jo, ale tak pokud jsou v TX staré dobré Ni-CD tak by to chtělo nabíječku co umí cyklovat, ne?

:!: V OPTIC jsou NiHM aku :!:
Takže žádné cyklování nehrozí, pouze formování.
Otázka je, jestli dostane staré aku tuším 600 mAh nebo nové, dvojnásobné kapacity.
Ďusi
DepronTeam
dusi
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od dusi »

Čop píše: A začínat s Nixx a pak přecházet na LiPol mi přijde nesmysl.

Mě přijde jako nesmysl s LiPol vůbec začínat. A to se NiXX aku zabývám nejmíň dvacet let, ne-li víc.
Záleží, čemu se chce kdo věnovat. Mě halové deskolety se vztlakem vznikajícím na vrtuli a po vypnutí motoru do 3 vteřin spadnuté na zemi, které i silnější dýchnutí, ne-li větřík, odkloní z kurzu absolutně nezajímají. Stejně tak mě nezajímají kdejaké balancéry či omezovače či jiné starostlivosti kolem pytlíků. Nesoutěžím, nesbírám body, nehoním vteřiny a nějaké deko mi nevadí, mám blbuvzdorné vybavení. A slušné NiCd či NiMH aku mi přijdou jako velice slušné vybavení pro rekreační létání.
Ďusi
DepronTeam
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“