stano153 píše:najprv som si urobil šablónu voľkosti budúcej vrtule s prídavkom na priemer , potom som z vybraného bukového dreva (myslím tým drevo bez viditeľného kazu, drevo : rovnovlákne,) s hrúbkou cca 25mm . taký istý hranol aj z jaseňového dreva. Podľa pripravenej šablóny som priamočiarou pílou vyrezal tvar budúcej vrtule . polotovar som podľa šablóny obišiel na spodnej fréze podľa nábehového krúžka. Ďalej som tieto polotovary rozrezal na kotúčovej píle na hrúbku 4,5 mm. Potom som tieto tenké listy vrtule následne zlepil lepidlom Rakol Duplit d4, tak že som striedal :buk-jasen-buk-jasen . potom som najprv opracoval zadnú rovnú stranu a následne vrchnú podľa pripravených šablón , ktoré som si urobil z plechu. Dalej som to brusil a striekal polyuretánovým lakom Milesi: základ + vrch.
Ak by ste chceli, mozem vam nafotit viac fotiek od zaciatku vyroby.
Na ty fotce to vypada, ze mas na spodku listu od stredu vrtule az na konec skoro stale stejny uhel. Mas naky merak na kontrolu nabehu na ruznym prumeru vrtule? Kdysi jsem delel laminatovy vrtule. Prubeh uhlu na listu a uhlova symetrie obou listu mela snad jeste vetsi vliv na ucinnost vrtule, nez nepresnost ve vyvazeni listu.
Jirka