Flymentor 3D helicopter stabilisation System
Tak pánové, konečně jsem se dostal do Flymentoru přez PC, je to super.
Velké díky kolegovi z Rakovníka. Rozchodil připojeí i na Vistách. Tak teď už se teda peru z nastavením. Serva už chodí tak jak mají a teď přijde to nejlepší, najít nějaké rozumné hodnoty pro moji HK450 a doufám že pujdu brzo vyzkoušet, jak to opravdu funguje.
Jinak celý problém byl v ovladačích.
Tak že ještě jednou velké díky za pomoc.
Velké díky kolegovi z Rakovníka. Rozchodil připojeí i na Vistách. Tak teď už se teda peru z nastavením. Serva už chodí tak jak mají a teď přijde to nejlepší, najít nějaké rozumné hodnoty pro moji HK450 a doufám že pujdu brzo vyzkoušet, jak to opravdu funguje.
- thanatos55
Libor61 píše:Tak pánové, konečně jsem se dostal do Flymentoru přez PC, je to super.
a ktomu nastavenie aky mod budes pouzivat pozicny alebo balancny? ak mozem poradit nedavaj si pozicny urcite nie na 100,som lenzaciatocnik ale uz viem ako to bojuje so vsetkym co chces spravit, skusal som to vcera vo vetre s mojim KDS 450Q a sice to tancovalo ako dive ale udrzalo to, potom som prepol na balancny mod a celkom to slo, v skratke povedane zaciatocnikovi ako som ja to pomaha, aj ked bez toho viem len tak nad zemou sa smykat...ale bude to lepsie.
pozicni jsem vyzkousel a uz nikdy nepouzit. odpojil a odstranil jsem ten fotak. neni nutne ho mit zapojenej, usetri i nejaky ten gram. pozicni rezim je nevypocitatelny. nemel jsem dobrej pocit, kdyz jsem komplet rizeni sveril fotaku, kterymu vadi kontrastni veci na zemi
navic to na ten rezim nejde vyladil (vytrimovat), protoze si cestuje dle podkladu. ale strejc ho pouziva a je s nim spokojen, takze je to pouze muj nazor.
Libor61> jak jste tedy nakonec docilili nainstalovani ovladace?
navic to na ten rezim nejde vyladil (vytrimovat), protoze si cestuje dle podkladu. ale strejc ho pouziva a je s nim spokojen, takze je to pouze muj nazor.
Libor61> jak jste tedy nakonec docilili nainstalovani ovladace?
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
Sice ne jednoduše ale v podstatě ano.Odinstalováním všech ovladačů na COM1-4 a ručním vnucením ovladače na FM.FM mne vždycky zlobil s jiným COMem než 1-4.Většinou tam vysí BT a nechce to přepustit
)Při té příležitosti jsem zjistil, že i na WVista i na W7 už jde číst z FM a zapisovat na FM. Číst dřív spolehlivě nešlo.Asi to není žádný superobjev ale měl jsem radost, že mi na W7 už nasvítí žlutý vykřičník.
Tak chci hlavně používat balanční mod, poziční chci jenom zkusit. Nevidím v této funkci nějaký přínos pro létání. Jak už bylo uvedeno výše, určitě je nutné se naučit vtulník uvěsit bez elektroniky. Chci používat spíše balanční, abych se mohl více věnovat polétávání,(jelikož mám HK450 asi tři týdny) tak jsem v tomto také začátečník, ale mám jedinou výhodu, že moje práce je opravy a seřizování RC modelů.
Tak a teď k tomu seřizování.
Zjistil jsem, že serva sice opravdu chodí na vysílačku tak jak mají, ale na gyro, jak se domnívám, gungují obráceně. Když nahnu gyro na pravou stranu, jde pravé servo dolu. Domnívám se že by mělo jít do protisměru. Jestli někdo víte, potvrďte, nebo vyvraďte moji doměnku.Myslím, že budu muset přeházet reverzy.
[/b][/u]
Tak a teď k tomu seřizování.
Zjistil jsem, že serva sice opravdu chodí na vysílačku tak jak mají, ale na gyro, jak se domnívám, gungují obráceně. Když nahnu gyro na pravou stranu, jde pravé servo dolu. Domnívám se že by mělo jít do protisměru. Jestli někdo víte, potvrďte, nebo vyvraďte moji doměnku.Myslím, že budu muset přeházet reverzy.
[/b][/u]
- thanatos55
nastavenie neutralu serv
Libor61 píše:Zdravím pánové. Tak už létám, flymentor nastavený. Zatím jsem zkoušel jenom balanční mod, ale super.
tak ja tiez uz asi treti tyzden sucham po zemi sem tam sa mi zda ze lietam,ale neni to ono, stale hladam neutral serv, mozes aspon trosku popisat ako si to robil?