Flymentor 3D helicopter stabilisation System

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Odpovědět
Zpráva
Autor
Libor61

#151 Příspěvek od Libor61 »

Tak pánové, konečně jsem se dostal do Flymentoru přez PC, je to super.
Velké díky kolegovi z Rakovníka. Rozchodil připojeí i na Vistách. Tak teď už se teda peru z nastavením. Serva už chodí tak jak mají a teď přijde to nejlepší, najít nějaké rozumné hodnoty pro moji HK450 a doufám že pujdu brzo vyzkoušet, jak to opravdu funguje.
Jinak celý problém byl v ovladačích.
Tak že ještě jednou velké díky za pomoc.
Honzabr

#152 Příspěvek od Honzabr »

:lol: :lol: Koukám,že opravdu sedíš ještě ve tři ráno....
Netřrba děkovat,je to moje hobby a vším se člověk učí.Hezké nastavování.Přijdu se zas učit já :roll: :roll: :oops:
thanatos55

#153 Příspěvek od thanatos55 »

Libor61 píše:Tak pánové, konečně jsem se dostal do Flymentoru přez PC, je to super.
Velké díky kolegovi z Rakovníka. Rozchodil připojeí i na Vistách. Tak teď už se teda peru z nastavením. Serva už chodí tak jak mají a teď přijde to nejlepší, najít nějaké rozumné hodnoty pro moji HK450 a doufám že pujdu brzo vyzkoušet, jak to opravdu funguje.
Jinak celý problém byl v ovladačích.
Tak že ještě jednou velké díky za pomoc.

a ktomu nastavenie aky mod budes pouzivat pozicny alebo balancny? ak mozem poradit nedavaj si pozicny urcite nie na 100,som lenzaciatocnik ale uz viem ako to bojuje so vsetkym co chces spravit, skusal som to vcera vo vetre s mojim KDS 450Q a sice to tancovalo ako dive ale udrzalo to, potom som prepol na balancny mod a celkom to slo, v skratke povedane zaciatocnikovi ako som ja to pomaha, aj ked bez toho viem len tak nad zemou sa smykat...ale bude to lepsie.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#154 Příspěvek od Gattor »

pozicni jsem vyzkousel a uz nikdy nepouzit. odpojil a odstranil jsem ten fotak. neni nutne ho mit zapojenej, usetri i nejaky ten gram. pozicni rezim je nevypocitatelny. nemel jsem dobrej pocit, kdyz jsem komplet rizeni sveril fotaku, kterymu vadi kontrastni veci na zemi :)

navic to na ten rezim nejde vyladil (vytrimovat), protoze si cestuje dle podkladu. ale strejc ho pouziva a je s nim spokojen, takze je to pouze muj nazor.

Libor61> jak jste tedy nakonec docilili nainstalovani ovladace?
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
Honzabr

#155 Příspěvek od Honzabr »

Sice ne jednoduše ale v podstatě ano.Odinstalováním všech ovladačů na COM1-4 a ručním vnucením ovladače na FM.FM mne vždycky zlobil s jiným COMem než 1-4.Většinou tam vysí BT a nechce to přepustit :roll: )Při té příležitosti jsem zjistil, že i na WVista i na W7 už jde číst z FM a zapisovat na FM. Číst dřív spolehlivě nešlo.Asi to není žádný superobjev ale měl jsem radost, že mi na W7 už nasvítí žlutý vykřičník.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#156 Příspěvek od Gattor »

tak super, hura do nastavovani a zkouseni a zkouseni a nastavovani... :)
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
Libor61

#157 Příspěvek od Libor61 »

Tak chci hlavně používat balanční mod, poziční chci jenom zkusit. Nevidím v této funkci nějaký přínos pro létání. Jak už bylo uvedeno výše, určitě je nutné se naučit vtulník uvěsit bez elektroniky. Chci používat spíše balanční, abych se mohl více věnovat polétávání,(jelikož mám HK450 asi tři týdny) tak jsem v tomto také začátečník, ale mám jedinou výhodu, že moje práce je opravy a seřizování RC modelů.
Tak a teď k tomu seřizování.
Zjistil jsem, že serva sice opravdu chodí na vysílačku tak jak mají, ale na gyro, jak se domnívám, gungují obráceně. Když nahnu gyro na pravou stranu, jde pravé servo dolu. Domnívám se že by mělo jít do protisměru. Jestli někdo víte, potvrďte, nebo vyvraďte moji doměnku.Myslím, že budu muset přeházet reverzy.

[/b][/u]
Libor61

#158 Příspěvek od Libor61 »

Tak nastaveno a připraveno k prvním letovým zkouškám. Ty serva jsem opravdu zreverzoval a už to chodí tak jak má, (teda podle mých představ). Ještě aby to létalo podle mých představ a bude to v pohodě :lol:
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#159 Příspěvek od Gattor »

tak tak. zacni s balancnim nad 50%. vice mene by mel stat s drobnymi korekcemi na miste. pokud nebude, hraj si s neutralem serv ve Flymentoru. az bude stat na miste, muzes zkusit pozicni.
Libor61

#160 Příspěvek od Libor61 »

tak zdravím. Dnes jsem dělal první zkoušky s mým vrtulníkem a Flymentorem. Jedinou věc bych potřeboval zjistit. Jakou hodnotu máte někdo nastavenou na mixu zadní vrtulky. Na 450. Jenom tak abych se někde chytil, odkud mám zkoušet.
Díky za radu
Libor61

#161 Příspěvek od Libor61 »

Zdravím pánové. Tak už létám, flymentor nastavený. Zatím jsem zkoušel jenom balanční mod, ale super.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#162 Příspěvek od Gattor »

neboj, to je zacatek. nastaveni budes upravovat jeste tak tisickrat nez budes uplne spokojen. :)
Libor61

#163 Příspěvek od Libor61 »

Tak tomuto věřím na sto procent, ale nevadí, hlavně že už teď to poletuje slušně. Ideální by bylo někde letovou halu na jedno odpoledne a píchnout se tam s PC a helinou, poletovat a nastavovat a pořád dokola.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#164 Příspěvek od Gattor »

jo, ale taky nabijet baterky. kolikrat ja je vylital vsechny (6 ks) a porad nemel nastaveni hotove :)
thanatos55

nastavenie neutralu serv

#165 Příspěvek od thanatos55 »

Libor61 píše:Zdravím pánové. Tak už létám, flymentor nastavený. Zatím jsem zkoušel jenom balanční mod, ale super.

tak ja tiez uz asi treti tyzden sucham po zemi sem tam sa mi zda ze lietam,ale neni to ono, stale hladam neutral serv, mozes aspon trosku popisat ako si to robil?
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“