skladování Li-polek

NiCd, NiMH, LiPol, LiIon, LiFe, Pb...
Odpovědět
Zpráva
Autor
frantaletec
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od frantaletec »

Jo a pořád se koukáš,jestli s tý dílny nejde kouř.V tý ledničce je to sichr,jak ten zmrazenej Jety.
frantaletec
podhaj646

#32 Příspěvek od podhaj646 »

Keď začnú baterky dymiť tak nepomôže ani keď budú v mrazáku.
frantaletec
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od frantaletec »

Jasně,ale vždycky za to může,kdo je tam dal...a nezajistil,aby začly dymiť.
frantaletec
kovaco

skladování lipol

#34 Příspěvek od kovaco »

:lol: Kluci, vy z toho naděláte. Když začnou kouřit v ledničce, tak si koupíte novou, no ne? :lol:
OK53
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Celeron »

podhaj646 píše:Videl už niekto z vás v modelarskej predajni chladničku na baterky? Ja ešte nie.Tak skladujem nabité na cca 60% a uložené v dielni na poličke.

Ale kdyz si koupis chladici box na 12V do auta, tak ho muzes napajet triclankem vetsi kapacity, kterej bude chladit sam sebe a svoje kamose v boxu. :lol:
Jirka
BOBIKA
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od BOBIKA »

Celeron: :P :P :P :P :P :P :P
no holt se učím,DX8,FASCINATION,Radian,
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od František Koudelka »

co jsem tu vzdy precetl tak ze zima nedela lipolkam dobre....pri letani v zime..takze ted mi to s tou lednickou nejak nejde dohromady...jak mam nabit batreii na polovicni nabiti?..jen odhadem....pulku casu z toho co se nabiji normalne....jinak mam baterie doma v teple nabite naplno a schovane v krabici s vrtulnikem.....uz asi mesic....jak je mam teda spravne skladovat...aby co nejdele vydrzely
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
jio

#38 Příspěvek od jio »

František Koudelka píše:co jsem tu vzdy precetl tak ze zima nedela lipolkam dobre....pri letani v zime..takze ted mi to s tou lednickou nejak nejde dohromady...

Zima nedělá Lipolkam dobře při jejich používání a to proto, že pro optimální provoz potřebuji mít provozní teplotu nad 20°C. Když je chladněji, tak jsou línější.

Naproti tomu u skladování se chladem omezují procesy, které lipolkám neprospívají,

Takže to dohromady jde.

Jinak se skladováním bych nedělal vědu. Více než skladování (nemyslím tím skladování na roky) ovlivňují životnost lipolek jejich konstrukce a způsob používání. Když doporučené postupy u uložení při nepoužívání (60% a cca 10-15°C) provedu, jo mám klid na duši, když ne, tak se zase tak moc nestane. Ve výsledku se to ale projeví určitě méně, než jedno vybití pod 3V.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od František Koudelka »

a vybijeni teda jak....ja sem ji vzdy vyletal uplne co to slo...to je spravne nebo spatne...potom jsem nabil do plna a nechal doma....treba pak za 14dni jsem sel letat bez dalsiho dobijeni.....mam dobijet pred kazdym letem....
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
kovaco

lipol

#40 Příspěvek od kovaco »

To:František Koudelka
No četl jsem tady někde, že vždy jeden človíček dobíjí min 3 hoďky před lítáním celou sadu lipolek. Držím se toho a před odchodem do kopce min 3 hoďky začnu nabíjet. Mám jistotu, že tady chybu neudělám. Stalo se mi, že mi to nelítalo, ale pak jsem s klukama zjistil, že to byl vadný regl, njn i to se stává.
OK53
jio

#41 Příspěvek od jio »

Milošek

#42 Příspěvek od Milošek »

Zima nedělá Lipolkam dobře při jejich používání a to proto, že pro optimální provoz potřebuji mít provozní teplotu nad 20°C. Když je chladněji, tak jsou línější.

V tom bych asi neviděl až takový problém.Chodím lítat i za dost nízkých teplot ale baterii do vrtulníku vložím zahřátou a při letu se zase zahřívá sama provozem.Po dolítání je baterie teplá,tak si myslím,že jí ta zima až tolik nevadí.To je můj názor.Je možné,že se pletu.
jio

#43 Příspěvek od jio »

Nepleteš se. Provozní teplota není teplota okolí, ale teplota baterky.

Jde právě o to, že ji do toho vrtulníku vložíš zahřátou. Proto taky když jdu v zimě lítat, dobíjím baterku až před letem, aby se tím zahřála. Někdy nabití přímo na místě ale není možné, proto je třeba baterky držet v teple.
Drondys

#44 Příspěvek od Drondys »

Jen na doplnění. Já skladuju lipolky v kovové pokladně o rozměrech 30 x 24 x 9 cm.

Obrázek
chastra
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od chastra »

Tak to abych si pořídil trezor, mě se určitě nevejdou do takovýdle malý pokladničky :lol:
Odpovědět

Zpět na „Akumulátory“