skladování Li-polek
-
frantaletec
- Kontaktovat uživatele:
-
frantaletec
- Kontaktovat uživatele:
skladování lipol
OK53
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
podhaj646 píše:Videl už niekto z vás v modelarskej predajni chladničku na baterky? Ja ešte nie.Tak skladujem nabité na cca 60% a uložené v dielni na poličke.
Ale kdyz si koupis chladici box na 12V do auta, tak ho muzes napajet triclankem vetsi kapacity, kterej bude chladit sam sebe a svoje kamose v boxu.
Jirka
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
co jsem tu vzdy precetl tak ze zima nedela lipolkam dobre....pri letani v zime..takze ted mi to s tou lednickou nejak nejde dohromady...jak mam nabit batreii na polovicni nabiti?..jen odhadem....pulku casu z toho co se nabiji normalne....jinak mam baterie doma v teple nabite naplno a schovane v krabici s vrtulnikem.....uz asi mesic....jak je mam teda spravne skladovat...aby co nejdele vydrzely
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
František Koudelka píše:co jsem tu vzdy precetl tak ze zima nedela lipolkam dobre....pri letani v zime..takze ted mi to s tou lednickou nejak nejde dohromady...
Zima nedělá Lipolkam dobře při jejich používání a to proto, že pro optimální provoz potřebuji mít provozní teplotu nad 20°C. Když je chladněji, tak jsou línější.
Naproti tomu u skladování se chladem omezují procesy, které lipolkám neprospívají,
Takže to dohromady jde.
Jinak se skladováním bych nedělal vědu. Více než skladování (nemyslím tím skladování na roky) ovlivňují životnost lipolek jejich konstrukce a způsob používání. Když doporučené postupy u uložení při nepoužívání (60% a cca 10-15°C) provedu, jo mám klid na duši, když ne, tak se zase tak moc nestane. Ve výsledku se to ale projeví určitě méně, než jedno vybití pod 3V.
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
lipol
To:František Koudelka
No četl jsem tady někde, že vždy jeden človíček dobíjí min 3 hoďky před lítáním celou sadu lipolek. Držím se toho a před odchodem do kopce min 3 hoďky začnu nabíjet. Mám jistotu, že tady chybu neudělám. Stalo se mi, že mi to nelítalo, ale pak jsem s klukama zjistil, že to byl vadný regl, njn i to se stává.
OK53
No četl jsem tady někde, že vždy jeden človíček dobíjí min 3 hoďky před lítáním celou sadu lipolek. Držím se toho a před odchodem do kopce min 3 hoďky začnu nabíjet. Mám jistotu, že tady chybu neudělám. Stalo se mi, že mi to nelítalo, ale pak jsem s klukama zjistil, že to byl vadný regl, njn i to se stává.
OK53
František Koudelka píše:a vybijeni teda jak.....
Třeba tak:
http://jio-faq.blogspot.com/2009/06/na- ... lipol.html
http://jio-faq.blogspot.com/2009/05/jak ... lipol.html
Zima nedělá Lipolkam dobře při jejich používání a to proto, že pro optimální provoz potřebuji mít provozní teplotu nad 20°C. Když je chladněji, tak jsou línější.
V tom bych asi neviděl až takový problém.Chodím lítat i za dost nízkých teplot ale baterii do vrtulníku vložím zahřátou a při letu se zase zahřívá sama provozem.Po dolítání je baterie teplá,tak si myslím,že jí ta zima až tolik nevadí.To je můj názor.Je možné,že se pletu.