Já mám jako pohon 115mm rozbrusku a 1mm silnou pilou na kov. Řezy jsou jako od nože!
A to i do překližky!
Golfista píše:Moc hezké.
Mám něco podobného na kotouče od průměru 34 mm až do 80 mm. Používám ale jenom 50-ku od Proxxonu, pak 50-ti mm řezné kotouče na ocel a ty samé, ale o průměru jenom 40 mm. Těch mám nejvíc a taky s nimi nejvíc dělám. Aby šlo řezat s tak malými kotoučky, jsem musel motor utopit níže pod pracovní desku. Udělal jsem to pomocí kardanu a náklonu hřídele o cca 10 stupňů. Je to sice hlučnější, ale jinak to funguje perfektně. Díky seřízení výšky kotouče, (mám to trochu jinak) můžu s kotouči na ocel dělat různě široké a hluboké drážky. Jde to opravdu vcelku přesně (+/- 0,05 mm) i méně. V pracovní desce mám zhotoveny vodící drážky, na přesné rovinné řezy a taky jsem si udělal úhloměr s nastavením od -90 do +90 stupňů. (bezvadná věc)
PetaF píše: ... Ale ty 2cm fošny na pile s prořezem cca 15mm a kotoučem bez šraňku,to sis trošičku zapřeháněl!![]()
PetaF píše:Jenže když už to děláš,proč to neudělat pořádně?
Práce je s tím stejná,cena cca taky a použitelnost a hlavně životnost jsou neskonale vyšší!
PetaF píše:MEGA pilu jsem prohlížel na výstavě. Je v ní 220V ss motor. K tomu tam maj i usměrňovač. Motor je jako placatá šestistovka.
Já mám jako pohon 115mm rozbrusku a 1mm silnou pilou na kov. Řezy jsou jako od nože!
A to i do překližky!
PetaF píše:JIO:pořádně, myslím tak,aby to dlouho vydrželo a fungovalo.
Stolek je stejně velkej a pracnej jak pro motor 600,tak i pro použití rozbrusky. Nevýhoda rozbrusky je kravál,ale zase se neutahá. Do bytu to fakt není!
Motor 600 i s převodovkou je tišší,ale zas to nemá moc síly. Pak musíš mít dvě pily. Proč,když to lze i s jednou?
Rozruska stačí i levná,jen je třeba vybrat kus s malou vůlí výstupního hřídele. Některý typy šmatlaj ohavně.
Je třeba použít prachový filtr ne vstupu vzduchu do motoru. Mám vatelín z podšívky zimní bundy. Jinak to vše vdechne!
Jinak ten pohon od megy se mi na takové to domácí pižlání zdá asi nejvtipnější. Je na 220V =netečou tam takový proudy a kolektor vydrží dýl,než u 600. navíc není třeba výkonný (cca20 A) zdroj,nebo aku z éra.
jio píše:Pro zajímavost fotky z mého archivu s řešením jiných. Autory neznám a snad mi zveřejnění jejich konstrukce odpustí.