ECLIPSE 7 dotaz ohledně PCM

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
ales.zima

#16 Příspěvek od ales.zima »

nemox píše:Ta chyba se vyskytovala jen u QPCM prijimacu do data tusim asi 2005/6.
Jde o chybu v softwaru(prijimace), prijimac nedodrzuje spravnou sirku ramce pro serva . Co jsem testil, tak cim vetsi servo ruznych znacek tim se chova "hodneji":-))
A neptejte se kde jsem tu informaci ziskal:-)))) Ale zda se ze je to tak

Nechtěl jsem zabíhat do technických detailů, ale je to tak jak píšeš. Dobrá zpráva tedy je, že v současné době by to již mělo být OK. Zajímavostí bylo, že jsem se přímo pokusil kontaktovat Hitec. Dopisoval jsem si s nějakým jejich technikem. Nakonec to dopadlo tak, že to celé odmítly s tím, že to není možné. :-)

Když se však vrátím k původnímu dotazu, tak bych ještě doporučil zvážit zda je Hitec QPCM správná volba, protože je v tomto způsobu přenosu k dispozici pouze jediný přijímač. A svou velikostí je spíš určen do větších modelů.

Jestli se georg podle původního dotazu rozhoduje mezi Hitec Eclipse 7 QPCM, Futaba FX-18 nebo Graupner MX-16s, tak bych jak jsem již napsal, zařadil ten Hitec na poslední místo.

Aleš
aktor

#17 Příspěvek od aktor »

Ahoj, mám ECLIPSE QPCM cca 2 roky a měl jsem poměrně značné problémy právě s přijímačem QPCM. Po několika minutách letu po zapnutí začal zamrzat, což vedlo v několika případech k totálce. Lítám taky na Točné, kde záškuby byly normální i s PRISMOU, takže než jsem to správně identifikoval, tak jsem přišel o 3 letadla. V rámci reklamace (rádio bylo v záruce) mi dali nový přijímač a naladili rozladěný VF modul. S ostatními přijímači nemám rpoblém v PPM režimu (je jedno jestli je to Hitec nebo Jeti). Nový QPCM přijímač jsem ještě nezkoušel - tak trochu se bojím jít s ním nahoru - na zemi mi to vždy chodilo - už nemám moc letadel.
Ale, asi bych šel znovu do Eclipse, ale pouze v provedení FM.

PS k zamyšlení je článek v RC Revue 12/2006 str. 19 - Odrušení serva. Elektrice nerozumím, ale co když na tom něco je???
ales.zima

#18 Příspěvek od ales.zima »

aktor píše:Ahoj, mám ECLIPSE QPCM cca 2 roky a měl jsem poměrně značné problémy právě s přijímačem QPCM. Po několika minutách letu po zapnutí začal zamrzat, což vedlo v několika případech k totálce. Lítám taky na Točné, kde záškuby byly normální i s PRISMOU, takže než jsem to správně identifikoval, tak jsem přišel o 3 letadla. V rámci reklamace (rádio bylo v záruce) mi dali nový přijímač a naladili rozladěný VF modul. S ostatními přijímači nemám rpoblém v PPM režimu (je jedno jestli je to Hitec nebo Jeti). Nový QPCM přijímač jsem ještě nezkoušel - tak trochu se bojím jít s ním nahoru - na zemi mi to vždy chodilo - už nemám moc letadel.
Ale, asi bych šel znovu do Eclipse, ale pouze v provedení FM.

PS k zamyšlení je článek v RC Revue 12/2006 str. 19 - Odrušení serva. Elektrice nerozumím, ale co když na tom něco je???

Tohle může být jiný problém. Ten se objevil v okamžiku, kdy se sem začaly Eclipsy vozit jako horká novinka. První série měly totiž chybně naladěný VF díl a ten, když se vlivem provozu trochu ohřál, tak se odladil tak daleko, že to přijímač nebyl schopen pobrat (mimochodem tohle mi dělal i SPECTRA modul, který jsem koupil v r. 2005!). Když na to Pelikán přišel, tak všechny Eclipsy sám dolaďoval (dalo se to poznat podle servisní nálepky na krabici). Nechci toto rádio nějak pomlouvat a ani nechci nikomu nutit svůj názor, každopádně když si to shrneme tak těch potíží měla Eclipsa docela dost a těžko říci zda jsou již opravdu minulostí. S určitostí lze tvrdit, že minimálně jeden problém přetrvává a to jsou fatální chyby v SW pro HELI. Ty sice řeší úprava od p. Palíka, ale popravdě koupit si výrobek typu "oprav si sám" mi nepřijde moc moudré. Obzvláště dnes, kdy jsou i jiné možnosti.

Aleš
georg
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od georg »

Ano toto je veliká chyba a příde mi dát prachy za "vykopavku" tedy mě se líbí ale takový chyby to je humus spíš bych se časem kámošovy podíval po nějaké novější
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
aktor

#20 Příspěvek od aktor »

Fakt je, že vývoj jde rychle dopředu, ceny pomalu klesají a dnes je toho ve stejné třídě mnohem víc. Já - až na ten QPCM příjímač a 3 zničená éra - jsem vcelku spokojen, Heli asi lítat nebudu a na ostatní mi to bohatě vyhovuje.

Jó zlaté časy, kdy nebylo z čeho vybírat :lol:
georg
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od georg »

aktor píše:Fakt je, že vývoj jde rychle dopředu, ceny pomalu klesají a dnes je toho ve stejné třídě mnohem víc. Já - až na ten QPCM příjímač a 3 zničená éra - jsem vcelku spokojen, Heli asi lítat nebudu a na ostatní mi to bohatě vyhovuje.

Jó zlaté časy, kdy nebylo z čeho vybírat :lol:

A mužu se zeptat co máš za letadlo?? Náhodou neni to ta bellanca s 10 4T
Modeláři Točná
aktor

#22 Příspěvek od aktor »

Ano, to je jedno z letuschopných....
georg
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od georg »

mi se známe tak v listopadu jsme tam byli všichni na letišti mluvili jsem spolu o tý bellance a že já chci něco koupit je mi 17
Modeláři Točná
aktor

#24 Příspěvek od aktor »

Neboj, vím kdo jsi, mé šedé buňky mozkové si to daly dohromady. :P
georg
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od georg »

:) jinak mrkni na http://tocna.jetady.net/ pokud neznáš
Modeláři Točná
aktor