Zacinajici modelar s TORO
ak si objednáš presne ten motor a ten regulátor osobitne, vyjde ťa to zhruba rovnako ako set...
Ináč ak dáš ten motor aj regulátor, tak je to na dvojčlánok, ak by si chcel prejsť na troj, trebalo by zrejme vymeniť regulátor aj motor, ale hovorím, s dvojčlánkom lieta kolega už cez 10 rokov... a pri tej hmotnosti si zalietaš aj termiku...
Ináč ak dáš ten motor aj regulátor, tak je to na dvojčlánok, ak by si chcel prejsť na troj, trebalo by zrejme vymeniť regulátor aj motor, ale hovorím, s dvojčlánkom lieta kolega už cez 10 rokov... a pri tej hmotnosti si zalietaš aj termiku...
Taky Ti doporučím Toro 900. Začínal jsem s ním a zvládl jsem ho i bez trénování na simulátoru. Motor a regulátor mám ten co dodává Telink a jsem s tímto osazením spokojený.
Rc soupravu Spektrum Dx5e Ti nedoporučím z důvodu, že ten Delta-mix dost omezí maximální polohu serv a tedy i výchylky kormidel.
Rc soupravu Spektrum Dx5e Ti nedoporučím z důvodu, že ten Delta-mix dost omezí maximální polohu serv a tedy i výchylky kormidel.
ssendy píše:...Akorat ten setik na tom HK nemaj skladem
...A jeste se zeptam jakou vrtuli...
To na co jsem ti dal odkazy mají skladem všechno. Takže můžeš klidně použít i to a je tam i vrtule.
ssendy píše:A jakou mi doporucis vysilacku z HK? Zatim nejakou obycejnejsi?
Žádná z těch, které bych ti doporučil není skladem a nejspíš bude trvat delší dobu než zase budou, protože je o ně dlouhodobě velký zájem a jsou tedy většinou vyprodané. Nicméně napovím ti odkazem na web RiMra kde je k té vysílačce opravdu velmi výrazná podpora v češtině. Žádná z těch ostatních HK vysílaček tady nemá takovou podporu, ale stále platí to co jsem už napsal tj. výběr vysílačky bys opravdu měl řešit především s modelářem ve tvém okolí
Naposledy upravil(a) Drondys dne ned 13.02.2011 13:40, celkem upraveno 3 x.
ssendy píše:A jakou mi doporucis vysilacku z HK?Zatim nejakou obycejnejsi?
S vysílačkami z HC zkušenosti nemám, to budou muset poradit jiní. Já si pro začátek koupil zmiňovanou Dx5e, ale brzo mě mrzelo, že jsem si nekoupil hned ze začátku lepší vysílačku. Teď používám Spektrum dx7 a naprostá spokojenost. http://www.jino.cz/dx7-special-edition- ... -4754.html
Tie bočné winglety sú na mojom napevno, treba trošku opatrnejšie manipulovať, ale zase vystúpim z auta /baterka je v tore/, zapnem vysielač a môžem hádzať...
Možno by sa dali urobiť na suchý zips. Kolega mi zaistil na prerobenom WH krídlo na suchý zips, tak keď som ho po prerobení éra nasadil, dôkladne zaistil, popritláčal, tak sa mi ešte nestalo že pri pristátí mi je treba dotlačiť krídlo alebo ak ho prenášam, drží mi to ako pribité...
Lenže neviem či by tie winglety na tore vydržali zapínanie a odopínanie...
Možno by sa dali urobiť na suchý zips. Kolega mi zaistil na prerobenom WH krídlo na suchý zips, tak keď som ho po prerobení éra nasadil, dôkladne zaistil, popritláčal, tak sa mi ešte nestalo že pri pristátí mi je treba dotlačiť krídlo alebo ak ho prenášam, drží mi to ako pribité...
Lenže neviem či by tie winglety na tore vydržali zapínanie a odopínanie...
skuste navrhnut nejaky dobry setup na TORNADO 11 od Telinka , mam doma volne baterky nanotech 1600 3s bude to tazke? http://www.telink.eu/cz-detail-99897-tornado-11.html
Extra 300 60´ EXP Extreme Flight , Thunder 3D Krill 1,92, S-BACH 342 29% RC-PILOT 2,2m
Na směrovky zkus toto: http://shop.advasro.cz/DetailPage.asp?DPG=87852,
je to zamolepici ale podmazni to UHU Porem jinak moc nedrzi nalepený. jinak drzi až moc. Ani bych ho nedaval po celé délce. Čtvereček 12x12 mm udrží v pohode 70g baterku
je to zamolepici ale podmazni to UHU Porem jinak moc nedrzi nalepený. jinak drzi až moc. Ani bych ho nedaval po celé délce. Čtvereček 12x12 mm udrží v pohode 70g baterku
F 104 je můj sen
Z vlastní zkušenosti s Torem bych doporučil baterku tříčlánek, motor s otáčkami minimálně 1500, vrtuli tak 7/5 - 7/6, regulátor v pohodě stačí cca. 18A. Na dvoučlánku je to opravdu hrozně líné, a s otáčkami 1300 si to skoro neumím představit (teda už jsem to viděl, a je to hrůza). Měl jsem prvně ten doporučovaný TowerPro 2408, byl celkem dobrý, teď tam mám toto http://www.hobbycity.com/hobbyking/stor ... oduct=5430 a je to ještě lepší. Baterka okolo 1300, ale rozhodně 3S.
- ross4435897
TORO litam s 2-clankem, timto motorem, 6x5E, 18A regulator. Je to lehoucky a da se s tim i plachtit.
- ross4435897
TORO litam s 2-clankem, timto motorem, 6x5E, 18A regulator. Je to lehoucky a da se s tim i plachtit.
- ross4435897
PS - omlouvam se ale ten server je strasne pomaly, 2x me to vykoplo na timeoutu, potreti je to tady. Prosim adminy aby ty duplicity smazali. Dekuji
PS - omlouvam se ale ten server je strasne pomaly, 2x me to vykoplo na timeoutu, potreti je to tady. Prosim adminy aby ty duplicity smazali. Dekuji
ross4435897 píše:TORO litam s 2-clankem, timto motorem, 6x5E, 18A regulator. Je to lehoucky a da se s tim i plachtit.
Já do toho nechci teda kecat, ale podle mě je to v uvedené kofiguraci už moc slabý. Pak to proti větru couvá a vůbec je to takový trochu trápení.
P.S. Jestli jsi z Mor. Knínic, nemáš chuť si někdy zalétat společně? Jsem z Kuřimi a v okolí lítám dost často.