Uchycení MPX konektorů

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
Prorock
Kontaktovat uživatele:

Uchycení MPX konektorů

#1 Příspěvek od Prorock »

Prosím jakým způsobem nejplépe uchytit části MPX konektoru do přiléhajících žeber polovin křídel (překližka). Ty konektory není za co chytit:
http://www.komet.ic.cz/imagesbig/absolution%2018B.jpg
http://www.komet.ic.cz/imagesbig/absolution%2019B.jpg
Nebo se to upevňuje i za ty vývody (zalitím epoxidem) ?
Nebo jsou na tohle nějaké lepší konektory ?
Abu
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Abu »

Zalepit (treba vterinakem) za tu zelenou hmotu, za vyvody ne. Ostatne na ty druhy fotce je to videt.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Prorock
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Prorock »

U té samičky mi připadá, že je tam strašně malé plocha k lepení, když je tam všech šest pinů, tak se to dost ztuha vytahuje. Ale asi to je jen můj pocit ..koukam, že na té fotce je lepidlo ještě i před tou přírubou, takže to drží líp, na samečku by pak stačilo o to sbrousit hrany krabičky
JMalik

#4 Příspěvek od JMalik »

http://kvidicek.rajce.idnes.cz/SUKHOI_29S/#DSC_1666.jpg

(Pod tou smršťovačkou je tavné lepidlo)
JENDA01

Re: Uchycení MPX konektorů

#5 Příspěvek od JENDA01 »

[quote="Prorock"]Prosím jakým způsobem nejplépe uchytit části MPX konektoru do přiléhajících žeber polovin křídel (překližka). Ty konektory není za co chytit:
----------
Ahoj,
já jsem to vyřešil sice ne nic moc pro -estéty- :D ale zato 100% funkční a spolehlivé. A navíc se nemusím bát jestli náhodou nezavadím při tom vytahování o kabílky víc než je -zdrávo. 8) . Je to taková hmota ,prodává
drogerie ve Zlatnické ulici (pod -PECKA MODELÁŘ) .Jsou to granule které
nahřeješ na lžičce nad sporákem i elektrickým ,sleje se to v takový gel který potom -naplácáš :D na dané místo a vytvaruješ podle potřeby. Jde to u samičky i u samce.

http://jenda01.rajce.idnes.cz/konektory_MPX/

Jenda
JMalik

Re: Uchycení MPX konektorů

#6 Příspěvek od JMalik »

JENDA01 píše:
Prorock píše:Prosím jakým způsobem nejplépe uchytit části MPX konektoru do přiléhajících žeber polovin křídel (překližka). Ty konektory není za co chytit:
----------
Ahoj,
já jsem to vyřešil sice ne nic moc pro -estéty- :D ale zato 100% funkční a spolehlivé. A navíc se nemusím bát jestli náhodou nezavadím při tom vytahování o kabílky víc než je -zdrávo. 8) . Je to taková hmota ,prodává
drogerie ve Zlatnické ulici (pod -PECKA MODELÁŘ) .Jsou to granule které
nahřeješ na lžičce nad sporákem i elektrickým ,sleje se to v takový gel který potom -naplácáš :D na dané místo a vytvaruješ podle potřeby. Jde to u samičky i u samce.

http://jenda01.rajce.idnes.cz/konektory_MPX/
Jenda
:D

Kdyby jsi srovnal ty kablíky a smršťovačku zastrčil do té hmoty, tak je to dokonalá věc. ( i pro estéty :lol: )
tks
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od tks »

Povídáte si pěkně, ale na toto se tazatel neptal.
(Jen Abu asi pochopil dotaz)

Pro zalepení konektoru do kořenového žebra se dá dobře použít tavné lepidlo. Stejně tak by bylo možné použít epoxy zahuštěný mikrobalónama. Snad by se to dalo pochopit z tohoto článečku: http://www.kupcata.net/2008/01/discus-c ... idlek.html
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
JENDA01

#8 Příspěvek od JENDA01 »

tks píše:Povídáte si pěkně, ale na toto se tazatel neptal.

Pro zalepení konektoru do kořenového žebra se dá dobře použít tavné lepidlo. Stejně tak by bylo možné použít epoxy zahuštěný mikrobalónama. Snad by se to dalo pochopit z tohoto článečku: http://www.kupcata.net/2008/01/discus-c ... idlek.html

To je pokračování příběhu :D až to zabuduje za co to bude tahat :wink:
(mimo jiné ta hmota drží i na dřevu)
Jenda
JMalik

#9 Příspěvek od JMalik »

tks píše:Povídáte si pěkně, ale na toto se tazatel neptal.

Ten konektor mám zalepený v překližkové přepážce akrobata epoxidem.
V kořenovém žebru 5m Nimbuse taky epoxidem, v uhlíkové přepážce hotlinera taky epoxidem....
Pro ZALEPENÍ tohoto konektoru kamkoliv je tavné lepidlo nevhodné. Pro zajišťění vodičů proti vytržení je velmi dobré, stejně tak, jako ta Jendova hmota.
Prorock
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Prorock »

Jedná se mi o propojení polovin křídel těsně k sobě přiléhajících. Dám půlky křídla na spojky a přitisknu k sobě a tím se propojí vše potřebné, pak bude stačit napojit jeden kablík z jedné poloviny křídla na protikus v trupu-tady chci použít také MPX, ale uvidím. Pokud by to stačilo epoxidem, jak píšete, je to OK, tavné L. nemám. Sameček má dost velkou plochu, ale ta samička jen ani ne 1mm. Napadlo mne ještě převléct přes samičku těsný rámeček z 0,8mm překližky aby se zarazil o tu přírubu. Tohle přilepit k vnitřní straně přek. žebra(+podobná zarážka ze strany vývodů). A jak jsem psal, o těch 0,8mm zbrousit krabičku samce, aby byl stejný kontakt.
JMalik

#11 Příspěvek od JMalik »

Prorock píše:Jedná se mi o propojení polovin křídel těsně k sobě přiléhajících. Dám půlky křídla na spojky a přitisknu k sobě a tím se propojí vše potřebné, pak bude stačit napojit jeden kablík z jedné poloviny křídla na protikus v trupu-tady chci použít také MPX, ale uvidím. Pokud by to stačilo epoxidem, jak píšete, je to OK, tavné L. nemám. Sameček má dost velkou plochu, ale ta samička jen ani ne 1mm. Napadlo mne ještě převléct přes samičku těsný rámeček z 0,8mm překližky aby se zarazil o tu přírubu. Tohle přilepit k vnitřní straně přek. žebra(+podobná zarážka ze strany vývodů). A jak jsem psal, o těch 0,8mm zbrousit krabičku samce, aby byl stejný kontakt.

Mám to takhle spojené u toho 5m Nimbuse.
Křídlo je čtyřdílné a na konektory jsou jak vnější díly křídla, tak spoje k trupu. Tam je dokonce ten konektor ještě o 2póly rozšířený, už nestačil počet pinů, vzhledem k počtu serv.
Lepené je to všechno L285 a je do toho přidaná bavlna (ne mikrobalóny).
Tu kašičku našťouráš pod konektor, neteče to a konektor do toho namáčkneš. Drží to super, ale je třeba pracovat absolutně přesně. Musíš mít předtím zalepené docvakávací koncovky v obou polovinách a když vlepuješ protikus konektoru, tak se nesmí v žádném případě zabořit hlouběji do křídla, je nutné si tam vylaminovat dorazovou plošku.
Můžu sem dát foto, pokud bude zájem, ale postup z toho neuvidíš. Jen výsledek.

Hlavně u toho nespěchej, já jsem to dělal tenkrát po chvilkách každý večer celý týden. (vyřezání otvorů, úprava konektorů, připájení, zalepení)
Skoky
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Skoky »

pokud by bylo možné tak sem tu fotku šupni
Dnes modelář, zítra letec ...
SPECTRUM DX7i
Mustang P51-D (elektro),Tiger Trainer 40 (8.5ccm),MX2 2,3m(DLE 55)
létáme v:
Bánov(asfalt), Rudice(tráva), Šumice (vlastní let.-tráva) www.rajce.net/f289163003
JMalik

#13 Příspěvek od JMalik »

Pkokud to bude nutné, mohu to přinést domů a nafotit. Teď je to uložené k zimnímu spánku ve sklepě. Ale neuvidíš na tom nic, je to vlepené stejně jako v tom Sůčku, jenom je konektor rozšířený o další dva piny.
Podstatné je připravit si dobře tu díru kam to budeš lepit. Musíš to něčím ohraničit do takové vnitřní krabičky kam namatláš epoxid s bavlnou. Mikrobalony nedávej, bavlna je lepší a nebude to téct. Našťouráš dovnitř 285 s bavlnou, přiměřeně potřeš i konektor a nastrčíš to tam.
Je to o citu kolik dát epoxidu aby to dobře drželo a nezateklo to ven do konektoru.
Před vlepováním konektorů tam musíš už mít vlepené spojky křídel, případně ty nacvakávací bazmekty. !!!
Skoky
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Skoky »

a zahušťovat epoxid nabroušenou balsou? taky se dá ne?
a nebo najemno nasekanou skelnou tkaninou... (nějakou hodně lehkou 30-50g)
Dnes modelář, zítra letec ...
SPECTRUM DX7i
Mustang P51-D (elektro),Tiger Trainer 40 (8.5ccm),MX2 2,3m(DLE 55)
létáme v:
Bánov(asfalt), Rudice(tráva), Šumice (vlastní let.-tráva) www.rajce.net/f289163003
zdekar

#15 Příspěvek od zdekar »

A co zahušťovat hrubou moukou? Když s tím jde zahustit jídlo, co by nešel epoxid :D Né, vážně... zkoušel to někdo?
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Odpovědět

Zpět na „Dílna“