zdekar píše:timi píše:Z diskuzi o modelu mi prijde, ze ce casto mluvi o krehkem trupu. Je tomu tak a nebo je to jen dojem tim jak s tim padaji? Docela me prekvapilo, jak nekdo urval ocas o zasprajclou kvetinku:-)
K trupu:
když to spadne na čumák, tak se ten předek dost často zničí. Kamarád to už má dost zničené, v podstatě to pohromadě drží jen lepidlo a páskaKdyž se s tím nebude padat předkem do země, tak to samozřejmě vydrží víc. Oproti tomu jsem ale např. s mým Parabolicem spadnul 2x na čumák tak z 20m a bylo potřeba jen slepit menší praskliny (předek je vyztužen plastem).
Ke květinkám:
U Alphy je blbé to, že pohyblivá plocha výškovky je na koncích vyříznuta i zpět (nemám teď fotku, abych to vysvětlil líp, ale snad každý kdo má Alphu rozumí). No a mezi tímto pohyblivým koncem a pevnou částí je mezera. Do níž když se dostane květinka nebo jiný silnější stonek, tak se tam zašprajcne a jak letadlo pokračuje v jízdě po zemi (při přistání), tak se ten konec výškovky ulomí, jelikož ta květinka má větší sílu se nepřetrhnout. Takže nejlepší je tyhlety konce rovnou uříznout, protože otázka je jen kdy a jak se to ulomí (při létání na louce ten čas přijde a řekl bych že velmi brzo).
Nekde jsem tu vycetl, ze kdyz se vezme kousek spejle a prilepi se paskou na pevnou cast VOP je to vyreseny.
Koukal jsem na obrazek a prijde mi, ze kridlo ma velky uhel nabehu. Asi se to pri vetsi rychlosti bude dost vzpinat. Nejspis bude potreba dosti dodatecne vyosit motor?
Jelikoz pan pred mnoha lety letal kategorii V2, coz jak jsem jiz zde byl poucen je dnesni F3J, tak jsem zvedavej jestli ho to s tim houboletem bude bavit.