Alpha 1500 od Pelikána

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
timi

#136 Příspěvek od timi »

zdekar píše:
timi píše:Z diskuzi o modelu mi prijde, ze ce casto mluvi o krehkem trupu. Je tomu tak a nebo je to jen dojem tim jak s tim padaji? Docela me prekvapilo, jak nekdo urval ocas o zasprajclou kvetinku:-)

K trupu:
když to spadne na čumák, tak se ten předek dost často zničí. Kamarád to už má dost zničené, v podstatě to pohromadě drží jen lepidlo a páska :) Když se s tím nebude padat předkem do země, tak to samozřejmě vydrží víc. Oproti tomu jsem ale např. s mým Parabolicem spadnul 2x na čumák tak z 20m a bylo potřeba jen slepit menší praskliny (předek je vyztužen plastem).

Ke květinkám:
U Alphy je blbé to, že pohyblivá plocha výškovky je na koncích vyříznuta i zpět (nemám teď fotku, abych to vysvětlil líp, ale snad každý kdo má Alphu rozumí). No a mezi tímto pohyblivým koncem a pevnou částí je mezera. Do níž když se dostane květinka nebo jiný silnější stonek, tak se tam zašprajcne a jak letadlo pokračuje v jízdě po zemi (při přistání), tak se ten konec výškovky ulomí, jelikož ta květinka má větší sílu se nepřetrhnout. Takže nejlepší je tyhlety konce rovnou uříznout, protože otázka je jen kdy a jak se to ulomí (při létání na louce ten čas přijde a řekl bych že velmi brzo). ;-)

Nekde jsem tu vycetl, ze kdyz se vezme kousek spejle a prilepi se paskou na pevnou cast VOP je to vyreseny.

Koukal jsem na obrazek a prijde mi, ze kridlo ma velky uhel nabehu. Asi se to pri vetsi rychlosti bude dost vzpinat. Nejspis bude potreba dosti dodatecne vyosit motor?

Jelikoz pan pred mnoha lety letal kategorii V2, coz jak jsem jiz zde byl poucen je dnesni F3J, tak jsem zvedavej jestli ho to s tim houboletem bude bavit.
zdekar

#137 Příspěvek od zdekar »

Jo s tím vzpínáním máš pravdu. To to hodně dělalo. Jestli se to řešilo vyosením motoru to už nevim, ale určitě jsme hodně potlačovali výškovku.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
timi

#138 Příspěvek od timi »

zdekar píše:Jo s tím vzpínáním máš pravdu. To to hodně dělalo. Jestli se to řešilo vyosením motoru to už nevim, ale určitě jsme hodně potlačovali výškovku.

On to kouil v setu s vysilackou a tak tam nic bohuzel nenamixuje...
tomasCR

Re: První let

#139 Příspěvek od tomasCR »

beavisCZ píše:poslední co mám je držák a motor, ten funguje, ale asi je urvaná osa, protože z motoru nevystupuje jak by asi měla. Dá se osa motoru vyměnit nebo musím koupit fungl novej motor? Otestoval jsem ho a točí ce naprosto korektně, jen prostě středová osa je ulomená.

Napíšu mojí zkušenost, létal jsem při -10° a při přistání jsem čumákem trefil zmrzlou hroudu a ulomil jsem hřídel motoru. Nechtěl se mi kupovat nový motor za 700 tak jsem koukal že se dají sehnat identické Turnigy za 300-400kč, ale ještě jsem napsal přímo Pelikánovi a odpověděli mi že hřídel je skladem. Tak jsem si dojel do Pardubic do Doubravice a tam mě hřídel v mororku vyměnili a odzkoušeli. A celá oprava i s hřídelkou mě stála asi 70 kč. Takže servis chválím ;)
zdekar

#140 Příspěvek od zdekar »

timi píše:
zdekar píše:Jo s tím vzpínáním máš pravdu. To to hodně dělalo. Jestli se to řešilo vyosením motoru to už nevim, ale určitě jsme hodně potlačovali výškovku.

On to koupil v setu s vysilackou a tak tam nic bohuzel nenamixuje...

Myslel jsem pomocí trimů. Kamarád měl taky tu setovou 4k vysílačku bez mixů. Chtělo to vytrimovat pro let s mírným motorem a holt při větším záběru se výškovka musela potlačovat ručně.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
m.s.

#141 Příspěvek od m.s. »

Ono vubec mixovat motor s vejskovkou neni moc dobry...
zdekar

#142 Příspěvek od zdekar »

Tak asi jak pro koho... já si to radši mixuju všechno ručně :) (Tedy né ty základní mixy jako delta apd. to nevím jak bych zvládnul :D )
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
Mrkvak

RTF vs ARF?

#143 Příspěvek od Mrkvak »

Zdravím,
taky na léto pokukuju po něčem létajícím (vážně bych bral motorový větroň a vážně to _musí_ mít křidélka). Dost se mi líbí zrovna tahle Alpha1500. Ale teď k věci: Na webu výrobce je rozdíl v ceně RTF/ARF 1000Kč, kde v ARF verzi chybí aku, rádio a nabíječka. A abych řekl pravdu, za ty prachy se mi to moc nezdá. (Nejlevnější ekvivalentní set poskládám na HK za ~1.5k s poštovným). Nerozsype se to už při startu?
Mimochodem, budu rád, když mě zkritizujete cokoliv (ať už nápad vůbec se do toho pouštět nebo výběr modelu). Díky
mike97
Kontaktovat uživatele:

#144 Příspěvek od mike97 »

Pro začátečníka je vhodné vše s tlačnou vrtulí. Easy star apod. Pelikán dělá toto http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec ... t&id=46822 . Pro začátečníka skvělá volba. Je tady vlákno o ní, které má 40 stran. Se setovým vysílačem se lítat dá, ale jestli tě to chytí a budeš mít víc modelů, tak bych si koupil nějaký jiný vysílač, který bude mít větší paměť na víc modelů (oblíbená je spektrum dx6i) Myslím, že u bety u nabíječky se ještě musí dokoupit zdroj. Dá se také použít zdroj z notebooku. Nabíječka se dá koupit kvalitní z hobbykingu za 25 dolarů a baterky se dají koupit také tam. Jsou kvalitní a levné. Kdybys měl finance tak jdi do ARF sady.
blade120
Kontaktovat uživatele:

#145 Příspěvek od blade120 »

Dnes som stretol na placi začiatočníka s Allfou a dosť sa s tým trápil.
Pri motorovom lete sa to hodne spínalo a pilot nemal ešte dosť citu a ani cviku na potlačovanie výškovkou. Bolo to hodne divoké a rozhúpané lietanie.
A tiež aspoň trikrát stratil signál s vysielačom (mal setovú vysielačku).
Vcelku to bolo o držku a nakoniec to aj rozbil, pritom základné návyky už mal zo simulátora.
Mrkvak

#146 Příspěvek od Mrkvak »

Jojo, Beta taky stojí za zvážení, to téma právě pročítám. Ale z tlačné vrtule mám trochu strach, že bude tlačit čumák dolů (ok, možná to je jen předsudek a fakt je, že u polystyreňáků to bude asi jedno úplně). Nicméně, proč vůbec tlačnou vrtuli? Jediné, co mě napadá je menší poškození předku letadla při nárazu
mike97
Kontaktovat uživatele:

#147 Příspěvek od mike97 »

No dolů to čumák určitě tlačit nebude. Když si začátečník, tak budeš padat na čumák. Jde o to, že když narazíš na čumák tak se ti ohne oska a může se rozbít i motor.
mike97
Kontaktovat uživatele:

#148 Příspěvek od mike97 »

Další možnost je samozřejmě samokřídlo...
Mrkvak

#149 Příspěvek od Mrkvak »

Ohledně toho tlačení čumáku dolů - omlouvám se, ale máte pravdu, nebude. Vrtule je sice se sklonem od oka 30° dolů, ale je umístěná až za těžištěm. Samokřídlo nevím (a abych pravdu řekl neuvažoval jsem nad ním). Díky za tip, okouknu.
jirakus

#150 Příspěvek od jirakus »

Můžete mi někdo prosím napsat,v jakých otvorech páčkách serv jsou táhla výškovky,směrovky a křidélek u zakoupeného modelu nastavena od výrobce? Měnil jsem to na verzi Alpha hodná pro začátečníka ,teď bych to dal rád zpět a nevím jak to bylo původně. Otvory v táhlech vím,ale na servách nevím. Abych nespálil serva.
T-REX450, Themik, EXCEL ,SU 31,Beagle, Acro MK2, Phoenix ,Tucano, Partenavia Olympik, Spitfire
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“