Heli a vaše nehody

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zamčeno
Zpráva
Autor
avalanche8

#736 Příspěvek od avalanche8 »

Zdravim vespolek.bohuzel mam prizpevek semka.Vcera slunko,tak jsem sel zaletnout rexe500 remen,nj ale nechapu na co jsem myslel pri napipavani a nasledne kontrole,no blbe reverz kridelek!skody cca 1500,mimo hridele a lupeni ms.i volnobezka,vrchni plastove prepacko,takze jsem poste kun!sakra :evil:
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
psena
Kontaktovat uživatele:

#737 Příspěvek od psena »

Tak to je fakt blby... ja jsem vcera po napipani na novou vysilacku zase nezkontroloval vrtulku... taky jsem mel mit reverz :lol:
Ale to se da v pohode ustat, kloneni tezko.
freerider
Kontaktovat uživatele:

#738 Příspěvek od freerider »

no vrtulka se dá to je fakt taky se mi povedlo vzlitnout a pak sem na to přišel až ve vzduchu ale podařilo se mi to dostat k sobě a přistát ale dalo mi pěkně zabrat . :wink:
Tarot 450pro,QAV250 FPV,Acipitter badius,FPV Samokřídlo,xmt4 truggy,lodky korál a rychlik centurion
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#739 Příspěvek od pkotatko »

No já jsem tady v neděli hezky pomohl jednomu chlapíkovi z JARu. Přišel s Rapíkem 30 a docela slušně visel. Pak mě poprosil abych se mu na heli kouknul a třeba něco donastavil.
Vrtulka se mu točila obráceně, listy vrtulky měl ale správně. Deska cykliky celá někam do strany a dopředu. Tak jsem mu to seřídil, nastavil cykliku, otočil řemen, nastavil smysly výchylek a gyra. Šel si zase zaviset a hned to rozmazal po zemi.
Byl zvyklej to při visu držet na kniplech a vrtulku měl předtím nastavenou obráceně. Kam knipl, tam ocas. Ve visu mu to tak připadalo normální.
Tak mi poděkoval za seřízení a odkráčel šroubkovat. ¨
Tak nevím jestli se ještě budu někdy takto angažovat. Nakonec je člověk za vola.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
OPR
Kontaktovat uživatele:

#740 Příspěvek od OPR »

pkotatko píše:No já jsem tady v neděli hezky pomohl jednomu chlapíkovi z JARu. Přišel s Rapíkem 30 a docela slušně visel. Pak mě poprosil abych se mu na heli kouknul a třeba něco donastavil.
Vrtulka se mu točila obráceně, listy vrtulky měl ale správně. Deska cykliky celá někam do strany a dopředu. Tak jsem mu to seřídil, nastavil cykliku, otočil řemen, nastavil smysly výchylek a gyra. Šel si zase zaviset a hned to rozmazal po zemi.
Byl zvyklej to při visu držet na kniplech a vrtulku měl předtím nastavenou obráceně. Kam knipl, tam ocas. Ve visu mu to tak připadalo normální.
Tak mi poděkoval za seřízení a odkráčel šroubkovat. ¨
Tak nevím jestli se ještě budu někdy takto angažovat. Nakonec je člověk za vola.

Petře, sice teď u něj budeš "nepřítel č. 1" ale až on sám nabere drobet zkušeností, bude všechno jinak. A třeba sám příjde. :wink:
psena
Kontaktovat uživatele:

#741 Příspěvek od psena »

Tak jsem prisel z litani... zkouska nove DX8 takze trosku nerovizitka, zkousel jsem nastavovat gyro (Dx8 ma nove rozsah -100+100) takze jsem zkousel rychle funely, nejaky premety a podobne. Uz jsem se dopracoval k nejake hodnote a zkousim rychlej funel proti hodinovym rucickam (nejvetsi napor na vrtulku) a najednou kdyz jsem na vzadalene strane tak se ozve mirne řuch a ocas se premistil za heli, uz jsem chtel davat autorotaci, ale zjistil jsem, ze se to nejak drzi ve vzduchu. Docela jsem se v pohode za divnych zvuku heli priblizil az k sobe a pristal.
Kontrola odhalila ze se na prednim svislem prevodu posunulo horni sikme ozubeni na hrideli smerem dolu a tim padem mezi koly byla vule.
Slo tocit rotorem a pritom drzet vrtulku.Nechapu jak to mohlo letet :)
Nic jdu dat opravny let.
Erich001

#742 Příspěvek od Erich001 »

tak konecne dnes prisli n.d.
zamer bol ist von lebo pocasie bolo krasne a vietor tiez nebol.
zacal som skladat a ked som doskladal a ponastavoval co bolo treba, zistil som ze je tma. :oops:
snad to zajtra zavisim.
T-rex Spektrum
Kenny McCormick

#743 Příspěvek od Kenny McCormick »

Pkotatko,
Kazdy dobry skutek bude po zasluze potrestan.
Ale nie ty si na vine, chcel to predsa mat tak ako to ma byt spravne, tak nech si to skontroluje podla manualu...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#744 Příspěvek od gamer007 »

Psena a první pocity z DX8? Doufám že ti taky nepřinese smůlu jako mě, 3 pády z 10ti letů na techniku je prostě smůla...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
Panda

#745 Příspěvek od Panda »

pkotatko: za dobrotu na zebrotu.

jeste ze jsi mu s tim nespad Ty.

vratim se jeste k te zime a je fakt ze vrtulnik nejak tuhne, vyzkouseli jsme to s Lexluthorem a je to znat, dokonce ani jak jsem si myslel, ze jsem volny reminek, tak to nebylo reminkem, po napnuti jsem to pred barakem zkousel a bylo to OK, tak jsem si rekl ze to byl reminek, ale kdyz jsem byl letat a heli a baterky prochladli, problem se objevil znovu.
jedine co jsem pred tim menil bylo, ze jsem zvysoval otacky heli, Lexluthor mi doporucil zmenit potom take citlivost gyra, jo, gyro je GY 401 FUTABA, tak si nemyslim ze by bylo spatne, ale asi ta citlivost.
Heli 450 (90% T-REX)
MX-16 IFS
AEROFLY
Kenny McCormick

#746 Příspěvek od Kenny McCormick »

Panda píše:jedine co jsem pred tim menil bylo, ze jsem zvysoval otacky heli, Lexluthor mi doporucil zmenit potom take citlivost gyra, jo, gyro je GY 401 FUTABA, tak si nemyslim ze by bylo spatne, ale asi ta citlivost.
ano, pokial zvysis otacky, vecsinou musis dole so ziskom.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
psena
Kontaktovat uživatele:

#747 Příspěvek od psena »

gamer007 píše:Psena a první pocity z DX8? Doufám že ti taky nepřinese smůlu jako mě, 3 pády z 10ti letů na techniku je prostě smůla...

No bylo to natesno, uvidim dneska :)
Jinak pocity dobry, neco se me libi, neco ne, treba rozdelani vysilacky je diky tem gumam hrozna prace, zisk mohli nechat jak jsme z DX7 a DX6 zvykli. Kdyz chces nastavit subtrim, tak se musis proklikat zbytecne moc polozkama. Nevsedni sestiuhelnikove packy, ale na ty si asi zvyknu, jsou trosku tlustsi a to je zase prijemny. Paky chodi pekne, splnily moje ocekavani, proto jsem to vlastne koupil.
11ms jsem zatim nevyzkousel, protoze muj prijmac tuto rychlost nepodporuje. Stopky na plynu a vypnuty upozorneni na TH a flight mod je vec, kterou ocenuju zatim nejvic :D
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#748 Příspěvek od AdamProg »

OPR píše:Měl bys hodně veliký štěstí :D

ale neměl jsem jedinou ránu kdy by ložiska přežila.

Klasika která odchází na 110% jsou ložiska v závěsech a na hlavní hřídely. Těch mám doma asi ..... no za moc moc fuj fuj peněz. (samozřejmě již použitejch a bouranejch / chrastících ). :D

Tak loziska jsou taky vcudu, ale mozna pujdou jeste pouzit, ale ted sem zjistil ze sem si ohnul asi celou hlavu(Align), vymenil jsem viditelne ohnutou hridel a hlava mi porad hazi :( Asi tam budu muset dat HK GT, co tu mam na vic, se kterou to nehazi. Znicit kovou hlavu to se mi teda jeste nepovedlo :(
error414
Kontaktovat uživatele:

#749 Příspěvek od error414 »

AdamProg píše:
OPR píše:Měl bys hodně veliký štěstí :D

ale neměl jsem jedinou ránu kdy by ložiska přežila.

Klasika která odchází na 110% jsou ložiska v závěsech a na hlavní hřídely. Těch mám doma asi ..... no za moc moc fuj fuj peněz. (samozřejmě již použitejch a bouranejch / chrastících ). :D

Tak loziska jsou taky vcudu, ale mozna pujdou jeste pouzit, ale ted sem zjistil ze sem si ohnul asi celou hlavu(Align), vymenil jsem viditelne ohnutou hridel a hlava mi porad hazi :( Asi tam budu muset dat HK GT, co tu mam na vic, se kterou to nehazi. Znicit kovou hlavu to se mi teda jeste nepovedlo :(

videl jsem uz hodne hlav ktere byly rovne jen mely krivej talirek. tak jestli to nebude ono
Logo 600 + spirit
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#750 Příspěvek od AdamProg »

error414 píše:videl jsem uz hodne hlav ktere byly rovne jen mely krivej talirek. tak jestli to nebude ono

Talirkem to nebude, ten tam nemam. Spise jsem sledoval valcovou plochu mezi gripy a padlamy.
Zamčeno

Zpět na „Heli - jiné“