Beta 1400 - stavba

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Glerin

#241 Příspěvek od Glerin »

Nakonec jsem se rozhodl, že koupím tu betu v RC setu.
Co jsem četl, pro betu je to rádio dostačující, a pokud mne to chytne a budu pak pokoukávat po něčem dalším, koupím i lepší rádio a cadeta nechám u bety, pro prodej i třeba pro půjčení někomu.
chrpos

#242 Příspěvek od chrpos »

Ahoj pokud budes kupovat to rtf Betu na profi rc ji maji za 3038kc to je o dost mene
Glerin

#243 Příspěvek od Glerin »

No, už je pozdě :)
Ale co, koupil jsem si jí v Plzni za 3487,- , taky trochu levněji.
chrpos

#244 Příspěvek od chrpos »

Tak to je skoda mohl jsi usetrit a koupit jeste jednu nahradni baterku treba.Maji ji tam v akci ale jeste asi pocitat s postovnym.Ja se take chystam ji koupit tak to tady hltam od kluku
chrpos

#245 Příspěvek od chrpos »

Glerin

#246 Příspěvek od Glerin »

Poštovný mají 191 korun, takže to je za 3223,-.....
chrpos

#247 Příspěvek od chrpos »

Jo to jo ja bych to mel o neco levnejsi jsem s kladna.no kazda kacka dobra.ale take jsi koupil dobre stejne to pujde jeste dolu. :)
Klubas
Kontaktovat uživatele:

Počáteční akrobacie

#248 Příspěvek od Klubas »

Tak když jsem viděl dneska to počasí tak jsem Betu vzal, našel jsem si jednou louku tady u nás a šel jsem jí proletět. Všechno bylo fajn a dokonce jsem dal i pár loopingů (moje druhé létání :D) Můžu jí jen chválit a chválit. Lítá bezvadně sama - na chvíli jsem ji půjčil tátovi do ruky a bezproblémů s ní i stoupal - a to nikdy nedržel vysílačku v ruce! Tak mě napadlo jestli ste s ní už někdo zkoušel výkrut nebo looping na druhou stranu, chtěl bych vědět jestli to dokáže..
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
Martin104
Kontaktovat uživatele:

#249 Příspěvek od Martin104 »

Taky jsem začátečník a s betou není problém zalétnout i dva lopingy hned po sobě - hlavní je mít rychlost a v začátcích dostečnou výšku :lol: . Výkrut umí taky jako nic jen pozor, když jsi na zádech musíš na výškovku opačně jinak by se ti mohlo přihodit co mě z vlastní blbosti http://martin104b.galerie.cz/5131717-beta-1400 a řeknu ti je to hned.
http://martin104b.galerie.cz/
chrpos

#250 Příspěvek od chrpos »

Koukam mas to s tou setovou vysilackou je to bez problemu?chci si to totiz tez poridit v RTF jinak koukam kousek lepidla peslive posbirane kousky a Beta jak nova!! :)
chrpos

#251 Příspěvek od chrpos »

Ahoj co ta vysilacka je to v pohode?chci si taky poridit rtf sadu.A koukam peclive posbirane kousky trocha lepidla a beta jak nova!! :)
Klubas
Kontaktovat uživatele:

Beta v sety

#252 Příspěvek od Klubas »

Ja mám Betu v setu a je to úplně v pohodě.. Myslím že sní lítam docela vysoko a zatím ani jeden výpadek signálu. Dosah to má víc než dostačující. Jen se musí rozhýbat křidélka, polepit trup skelnou páskou a přilepit VOP a SOP jinak se tam myslim nic nedělá. Já ještě přidal suchý zip do křídel aby se při té mírné akrobacii nevysunuli. Jinak na začátek si sežeň někoho kdo ti ji zalítá pokud si začátečník. Přeju hodně zdaru :)
Multiplex FunCub // Konstrukční větroň // Beta 1400 // Mitshubishi Zero (Hacker) // Flysky TH9X //
chrpos

#253 Příspěvek od chrpos »

Tak ti diky jdu do ni urcite.s letanim uz si poradim. :P
Martin104
Kontaktovat uživatele:

#254 Příspěvek od Martin104 »

Mám jí taky jako setovku a cadet4 šlape jak vítr. Jen mě blbnuli otáčky motoru ( kolísali ) byl jsem s vysílačkou v servisu a tam mě docvaknul reverz na třetím kanálu a jel jsem domů :lol: to je jediné co prý občas u cadeta blbne. Jinak létám skoro každý den a super. Dosah je naprosto dostačující (dřív ztratíš orientaci na kterou stranu ti letadlo letí než aby se ti ztratil signál :lol: ) Jediné co ti bude časem vadit je setová nabíječka, protože se přez ní baterka docela dlouho nabíjí. To zalétání není zas takový problém to zvládneš sám. Hlavně ze začátku furt létej dost vysoko a břichem dolů :lol: :lol: :lol: ať si to neštípneš stejně jako já :lol: Úpravy jsem dělal stejně jako Klubas a navíc tam mám silnostěnou spojku křídla( origoš je slabostěná u které hrozí při ostřejším lopingu, že ti praskne),ale na začátečnické poletování stačí.
http://martin104b.galerie.cz/
Klubas
Kontaktovat uživatele:

Na začátek

#255 Příspěvek od Klubas »

Teď jsem se vrátil z večerního polétání a mám zase další super zážitky :D Zkoušel jsem ten výkrut a potom dvojtý looping a všechno bez problémů :) Ještě si vzpomínám že Bekmen - ten co mi jí zalítával lítá na módu 2 (já ho chtěl taky ale v prodejně měli jen mód1) tak jsem si Cadeta otevřel a cca za 10 minut jsem to měl přehozený (stačí přehodit pružinku a aretační pásek a hotovo) a když jsem se díval jak to vevnitř vypadá tak jsem nikde nenašel žádnej rez ani se žádný drátek nikde neodchlipoval takže to celkově vypadalo slušně. Tohle se číňanům povedlo a za tu cenu.. Fakt ti jí na začátek můžu s čistým svědomím doporučit. Ještě si možná stáhni simulátor FMS (je zdarma - http://www.slunecnice.cz/sw/fms/) a do toho model od Multiplexu Easystar - to je předloha Bety( http://www.multiplex-rc.de/ -> downloads -> software -> Easystar). Nemá sice ovládaná křidélka ale jinak je to nejpodobnější model co je. Klidně létej jen šipkama ale i tím získáš určitý návyk že když letí letadlo proti tobě zatáčí se naopak. Myslím že mě to hodně pomohlo a teď nemusím přemýšlet na jakou stranu zatočit. Jinak Beta je celá z EPP což je vážně super - dneska když sem přistával jsem trochu nabral jeden bodlák a ty kuličky ze kterých to je se trochu srazili. Stačí vzít fén, chvilku na to foukat a kuličky se vrátí do svojí původní polohy. A ještě k té setové nabíječce. Je to fakt nanic (nabíjet přes dva malý káblíky z autobaterky? Kde to sme?) vyplatí se koupit nějákou pořádnou. Já budu kupovat jednu z HobbyCity + dvě lepší baterky (s tou setovou vadržíš max půl hodiny nahoře pokud nechytněš nějákou extra silnou termiku) a ještě zdroj celkem asi za 1350,- Za to u nás nekoupíš ani tu nabíječku. Jestli půjdeš létat sám tak si počkej na úplný bezvětří a najdi si nějákou velkou travnatou louku (žádný pole s šutrama :D) a pak se modli ať to vyjde. Letu zdar!!
Zamčeno

Zpět na „Letadla - začátečník“