Posta z honkongu z HC

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#1186 Příspěvek od Celeron »

qq píše:Omlovám se, ale trochu jsem nechytil pointu :(

No Air stoji postovny treba 20 dolacu a EMS ka 60. Takze mas 40 dolaru na clo. :lol:
Jirka
qq
Kontaktovat uživatele:

#1187 Příspěvek od qq »

Pokud se nepletu a to, co je psáno tady na mánii, je pravda, pak se clo a DPH nad 22$ platí až od 1.4.2011, ne?? Tudíž je rozdíl (krom 20-30$ za dopravu) jen v tom, že to budu mít (snad) rychle doma, ne? Teď mě to stálo 45$ Nějaký ten singapost by byl za 25$, no a obyčejný airmail něco kolo 10$...
Drondys

#1188 Příspěvek od Drondys »

qq píše:Myslíte, že stihnou doručení do 4 dnů přes EMS, když je to dneska den po objednání a stále je status processing??

Vyloučené to není když si ovšem uvědomíš, že doba doručení EMS se počítá až od okamžiku kdy je balík přijat na podací poště v Hongkongu a nikoli od okamžiku kdy sis to objednal. Na Hobbykingu to mají uvedeno viz tento odkaz a níže je citace s textu co tam je dole. :wink:

Citace:
EMS Express: 3-4 Days transit time.
(Incl. Tracking + Registration)

Překlad:
EMS Express: 3-4 Dny na přepravu.
(včetně Trasování + Přijetí tj. registrace na poště)
Naposledy upravil(a) Drondys dne čtv 10.03.2011 0:57, celkem upraveno 1 x.
Drondys

#1189 Příspěvek od Drondys »

qq píše:Pokud se nepletu a to, co je psáno tady na mánii, je pravda, pak se clo a DPH nad 22$ platí až od 1.4.2011, ne?? Tudíž je rozdíl (krom 20-30$ za dopravu) jen v tom, že to budu mít (snad) rychle doma, ne? Teď mě to stálo 45$ Nějaký ten singapost by byl za 25$, no a obyčejný airmail něco kolo 10$...

Clo se u těchto hobby zásilek stejně neplatí a ani po 1.4.2011 platit nebude a i tak by bylo pouze mizivé oproti případnému DPH. Limit DPH bude snížen na 22 Euro až od 1.4.2011. Zatím je limit 150 Euro.

Je mi jasné, že když ses ptal na to zda stihneš doručení do 4 dnů přes EMS, tak se nesnažíš předejít nižšímu limitu DPH, do kterého je stejně ještě dost daleko, ale že ti jde jen o rychlejší doručení, a to jsem již zmínil tj. je potřeba si uvědomit, že doba se počítá až od okamžiku přijetí (registrace) zásilky na poště v Hongkongu a nikoli od okamžiku objednání. :wink:
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#1190 Příspěvek od Celeron »

Drondys, mam zajimavou vec. Jedna zasilka z HC mi ted na Honkong poste pise "The item (RCxxxxHK) left Hong Kong for its destination on 9-Mar-2011". Divny ale je, ze to zacalo datem 1-Mar a to datum se stale zvysuje a je o den pozadu za skutecnym datumem. Co to boha je? Je to sesta zasilka a pred tim to nikdy nedelalo.
Jirka
olisoft

#1191 Příspěvek od olisoft »

Status "Left" nie je realny odlet, ale prelozenie do vystupneho skladu / kontajnera, kde to caka na lietadlo...
Takze niekto aspon zacal opravovat statusy left na HKP, aby to bolo aspon trosku korektne.
pajoo

#1192 Příspěvek od pajoo »

Drondys píše:
pajoo píše:Dotaz jsem jim psal minulé uterý, odpověď zatím nikde. Asi toho maj moc. Jak se dělá storno objednávky? Nebudu platit těm šmejdům celnickejm ani korunu.

Limit DPH bude snížený na 22 Euro až od 1.4.2011 a do té doby ti to ještě může dorazit domů a i když to přesáhne limit tak není jisté jestli budeš platit, protože to je pouze namátková záležitost tj. pokud si tvůj balík celnící namátkou nevyberou tak neplatíš DPH ani když cena přesahuje limit. Storno si domluv přes email cs@hobbyking.com nebo přes jejich chat na Hobbykingu viz odkaz na info k tomu.

Dotaz jsem psal 1.3 doteď žádná odpověď. Mám dojem, že na mě asi pečou, protože tam mám zatím jen dvacet objednávek a nejsem pro ně zajímavej zákazník oproti překupníkům..
ZS

#1193 Příspěvek od ZS »

Nevíte co znamená toto. Je to moje 13 objednání a zatím je to poprvé. Máte podobnou zkušenost?Díky

Dear Customer.
Email notification No.6894833
Your package has been returned to the Post Express office.
The reason of the return is "Incorrect delivery address of the package"
Important message!
Attached to the letter mailing label contains the details of the package delivery.
You have to print mailing label, and come in the Post Express office in order to receive the packages!
Thank you for attention.
Post Express
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1194 Příspěvek od Dejfak »

Mě přišla kamera Go Pro HD a platil jsem DPH.
Byla k tomu faktura z USA a vypočítali mi cenu jen z kamery bez poštovného.
Jinak jaké bude CLO jako v procentech?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Drondys

#1195 Příspěvek od Drondys »

Dejfak píše:Mě přišla kamera Go Pro HD a platil jsem DPH. Byla k tomu faktura z USA a vypočítali mi cenu jen z kamery bez poštovného. Jinak jaké bude CLO jako v procentech?

U zásilek objednaných pro osobní potřebu se často nezahrnuje poštovné ani do výpočtu DPH (to bude 20%). Pokud ti stanoví i CLO bude to navíc okolo 4 procent.
hlavacek

#1196 Příspěvek od hlavacek »

Zdravím,

kde se dá sledovat Air parcel ?

Díky
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#1197 Příspěvek od Doktor »

>hlavacek
U pošty kde byl podanej.
v CZ následně u České pošty.

Jinak se mi při poslední objednávce na HC stalo, že zásilka dostala přidělěné TRK CCXXXXXXXXXSG a klikací okno na Mail Tracking v HK. Jenže koncovka SG asi s Hongkongskou (HK) poštou nic společnýho mít nebude. Číslo samozřejmě náleží zásilce podané u Singapore Post (Speedpost).
sergio

#1198 Příspěvek od sergio »

Jsem smutný že mi asi nestihne dorazit balík z HC do 1,4,2011 takže budu muset platit DPH. S tímhle co si na nás vlada vymyslela se nemohu smířit, když nás drbat tak o co nejvíc a všude. Mám kamaráda co bude přes léto v USA, vím že když mi něco pošle ža to na poště budou kontrolovat a pokud se zjistí že cena uvnitř balíku bude větší než uvedená , je problém. Jsme ČEŠI ti vždy dokázali vymyslet jak něco obejít či něčeho zneužít, nenapadá někoho jako to udělat ? :D
krtek2k

#1199 Příspěvek od krtek2k »

Neřešit to , většina věcí stejně projde bez DPH, celník nemá dvacet rukou. A dvacet hodin denně taky v práci nevydrží.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#1200 Příspěvek od Celeron »

Tak mam obavu, ze klepani zemegule na vychode nam asi malinko zavari s dodavkama z HC. Ve zpravodajstvi o Cine sice nic nepisou, bylo to na druhy strane Japonska, ale podle ty hruzy to bude urcite mit vliv na celej okolni region. :(
Jirka
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“