Vyber heli

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
psena
Kontaktovat uživatele:

#61 Příspěvek od psena »

mbsped píše:to maniiax

přečetl jsem tady skoro vše, co souvisí s 450,600 a 550 a je pravda,že z šestikila mají respekt i ostřílení hoši ze 450 jako třeba Pšena .

Prave ze nejsem moc ostrilenej v litani, spis jenom v kecani tady na foru. :lol:
Z 600ky mam respekt ne proto, ze bych se bal tolik te samotne velikosti, ale kvuli tomu, ze nechci spadnout a opravovat neco, co jsem opravdu peclive sroubek po sroubecku montoval... jakmile jednou spadnu, tak se to zlomi a uz to nebudu brat tak hekticky, aspon doufam.
Jinak cena padu 450 v prumeru 600-1500kc (zalezi na cene listu, prevodu serv a podobne), cena padu 600ky mym hrubym odhadem tak 2-5tis.
zablabla

#62 Příspěvek od zablabla »

mbsped píše:Myslíte,že je hodně blbej nápad začít jako s úplně první heli T-Rexem 550E?
Poctivě nějaký měsíc cvičím na Phoenixu a popravdě nejlíp se mi lítá s šestikilem. Nejvíce doporučovaná třída 450 mi přijde jako hrozně neposedná a zase takový cenový rozdíl v tom nevidím.

Je a není. U velké části lidí funguje pud sebezáchovy a to i ve vztahu k helině. Z tohoto pohledu je lítání na simu a v reálu trochu něco jiného. Já osobně na simu celkem slušně zvládám prvky, na který si po roce tréninku v reálu netroufnu. Důvod je ten, že když náhodou (ale opravdu náhodou jak říká náš pan president) při tom spadnu, tak se sim resetne a mám nový model.
V reálu se sepíše seznam toho co je třeba vyměnit, nakoupí se a šroubkuješ a seřizuješ - to nikoho nepotěší.

Takže sim je pomínka nutná, nikoliv však postačující, protože co nezvládneš v reálu, to neumíš. Že u toho učení v reálu spadneš - ze začátku asi více než méně, je téměř jisté.( Ať po mě hodí kamenem, kdo se šestikanáílem došel dál než k visení a přesunům ocasem k sobě - komu se to nestalo), Problémem podle mě není až tak cena prvotní investice do heliny, ale solventost a ochota platit následné ND, které jsou ve většině případů nechutně předražené.

Takže záleží na tom ke které kategorii patříš. Pokud patříš mezi kaskadéry ( pokud možno "za vodou") tak bych se osobně té 550- ky nebál, neb je to opravdu stroj. Ve všech ostatních případech bych osobně radil jít do něčeho sice kvalitního, ale levnějšího a bohužel taky menšího.

Jenom pro ilustraci moje dosavadní cesta:
Dvourotorvá tříkanálová infrahračka - dnes darována
mCX + DX6i - na vrťas padá prach a čeká na některého z vnuků
msr - beru si ho občas na cesty - bude nahrazen mcpx
T-rex 500 + Phoenix - po základech v heliškole a cca 4 hodinách samostatného létání crash a oprava za cenu 2/3 nové heliny - po opravě uložen do kufru
T-rex 250 - s tím se učím (přes zimu hala) po několika haváriích, dnes mám pádlovou a i FBL verzi. Podařilo se mi získat jistotu čumákem k sobě, kruhy a osmičky. Na simu začínám zvládat lety ocasem dopředu
Na jaro rozmrazím opatrně tu pětistovku.

Kdybych začínal znovu šel bych:
msr + phoenix, Trex 250, Trex 500
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
mbsped

#63 Příspěvek od mbsped »

to Psena

nebuď skromnej,viděl jsem tvoje videa na trubce a k podobnému mě čeká velmi dlouhá cesta...,ale je taky pravda,že v sekci vrtulníky máš asi nejvíce příspěvků:-)
mbsped

#64 Příspěvek od mbsped »

to zablabla

Jasně že realita bude někde úplně jinde,ale alespoň nějaká průprava ze simu bude. Jsem v podstatě přizdisráč, žádný střelec...když jsem začínal s éry,tak si živě predstavuji jak se model rychle vzdaloval a já měl problém rozeznat polohu modelu. Větší letadlo je stabilnější,na vše více času a myslel jsem,že u heli by to mohlo být podobné a navíc třeba to šestikilo nazývají "autobusem". Určitě pod 450 nepůjdu a samozřejmě už vím co vše rc modely obnáší za finance( a nebo to teprve zjistím s pořízením heli,jejím provozem a pak názor poupravim). Taky je pravda,že letadlo letí v podstatě samo a je daleko jednodušší na řízení...a proto taky zvažuji,že bych si na začatku nějakou heli školu zaplatil.
psena
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od psena »

Aha necetl jsem asi uplne vsechno, tak jsem si nevsiml infa, ze jsi lital letadla. V takovym pripade se totiz da klidne velikost 550 doporucit, zaprve mas uz vyvinutou orientaci na obloze a zadruhe nemas ten zminenej strach z masivnejsich stroju, vy bezne litate 2m letadla...
U nas v tymu Uch (ktery predtim lital i velky akrobaty) presel na 600ku snad po dvou mesicich a to jenom proto , ze zezacatku na 450 zkousel jestli ho to bude bavit, jinak by na ni klidne zacal od zacatku.
Za sebe musim rict, ze i 500ka se me zdala velka, kdyz jsem ji videl poprve...teda me se zdala velka i 450ka kdyz prisla z obchodu :lol:
Ale ja jsem nejezdil ani s autama, ani lodicky... mel jsem pred Trexem jen asi 3tydny koaxial.
mbsped

#66 Příspěvek od mbsped »

to Psena

Já nikde neuváděl,že nějakou zkušenost s lítáním mám. Na více místech se píše,že průprava s éry je k ničemu a spíše je to handicap. Tudíž se považuji za naprostého začátečníka se vším všudy...ale velmi rád si nechám poradit.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od Gattor »

zacinal jsem s 2rotorem. velkym EC. po par mesicich me to prestalo bavit a sel do supliku. protoze jsem si myslel, ze to je rizeni vrtulniku, rozhodl jsem, ze koncim. po par letech se objevily mikrovrtulniky. koupit jsem kopii MCX a zacal opet blaznit. hned pote jsem presel na MSR a bylo jasno, ze vrtulniky jsou uplne neco jineho nez 2rotor. no a dal to bylo stejne jako ZABLABLA msr + phoenix, Trex 250, Trex 500. na 250tku sel Flymentor, aby ten prechod z MSR byl lehci. ona ta 250tka je fakt hodne rychla.

ale na druhou stranu si myslim, ze zacatek s 2rotorem neublizi. nauci strany, nauci sroubkovani a vysvetli naroky, bez kterych nema smysl pokracovat. vlastne toho EasyCoptera nelituju. zas takovej pruser ten prechod na 1rotor nebyl. tak jak tvrdi ti, co si tim neprosli. jen je potreba mit na pameti, ze opravdove vrtulniky jsou o necem jinem.
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“