PiccoZ

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kovboj

Re: Praha

#61 Příspěvek od Kovboj »

Patas_ píše:PicooZ jsem koupil mladýmu pod strom a už je v řiti, asi nějak odešel zadní motorek nebo co neboť hračka i přes max. výchylku páky neustále rotuje - slabý tah vyrovnávací vrtulky ... oprava bude asi formou odnos do popelnice.
Je to hračka pěkná pro 5letého kluka, měl z ní ohromnou radost, ale životnost sotva měsíc mne neuspokojuje. Sic se kluk snažil a příliš s tím o zem nemlátil tak jak mu mám teď vysvětlit proč to za 14dní už nelítá?

Nejspíš máš nalomenou zadní vrtuli - stačí jen když je trošku naštípnutá. Mě to dělalo přesně to samé. Pokud máš ještě náhradní tak ji zkus vyměnit, pokdu nemáš tak ji zkus od oka srovnat a zakápnout vteřiňákem.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

rotace

#62 Příspěvek od Gattor »

Tak, tak. Bud je znicena zadni vrtulka nebo je tam namotanej bordel (staci vlas). At tak, ci tak, sundej zadni vrtulku, zkus na moturek i vrtulku fouknout a zas ji tam vrat. Pokud to nepomuze, vymen zadni vtulku za nahradni (obsah baleni). Urcite to bude v klidu. Opet i v tomto pripade jsem propadal panice, ale neni duvod.
Lugi

#63 Příspěvek od Lugi »

Tak jsem si ho taky poridil,ale po prvnich 5 minutach litani me setrvacnik vyjizdi nahoru a dochazi k tomu ze prestane bejt pohanen od motorku pac tam uz nesaha pastorek motorku.Co stim?diky
MBA

ložiska

#64 Příspěvek od MBA »

Ahoj,

jsem tu úplný novaček. Mám pár postřehů k PicooZ. Zjistil jsem, že se ložiska dají sehnat v praze na Žižkově kolem 180 Kč za kus. Už jsem dělal "tunning" pro pár kamarádů a ještě mi doma jeden pár japonských ložisek zbyl, tak kdybyste někdo měl zájem... Je to rozměr 1x3x1 mm. Výměna je celkem snadná. Při výměně stačí odloupnout kabinu, stáhnout z hřídele mosazný kroužek, vyjmout hřídel z těla vrtulníčku, poté vyjmout mosazná kluzná ložiska. Následně 3 mm vrtákem zvětšit otvor pro nová kuličková ložiska (vrtat do 1 mm hloubky - do vzniklých utvorů zatlačit nová kuličková ložiska - doporučuji zvětšovat otvor pro ložiska ručně, v žádném případě ne vrtačkou!!!). Potom stačí všechno nasadit nazpátky (ložiska v žádném případě nelepit), navléknout mosaznou zátku, zakápnout ji troškou lepidla a je to :D Pokud si na to netroufáte, dejte mi vědět a já vám na počkání "tuning" udělám. Problém je trochu v tom, že se rotor po výměně ložisek točí o něco málo rychleji a proto je nutné po každém zapnutí vrtulníček velice silně dotrimovat. Už jsem si udělal několik variant a poslední vrulníček z carbonu vypadá celkem k světu (a je neuvěřitelné tichý). Otočil jsem mechaniku vzhůru nohama, takže nyní připomíná trochu víc dospělý vrtulník - navíc na drak jde mnohem lépe připevnit podvozek (nemluvě o lepším těžíšti). Zadní vrtulku jsem z obpou stran kolem otvoru pro osičku motorku potřel dlouhoschnoucím epoxidem a je prakticky nezničitelná. Jinak nedoporučuji výměnu hřídele rotoru za uhlíkovou - stačí pár pádů a je po všem. Na spoustě zahraničních fór tuto úpravu doporučují, ale kromě minimální váhové úspory to nemá na letové vlastnosti vliv. S vlasním karbonovým tuningem jsem se dostal pod 9 gramů a víc snad ani nejde ušetřit. Odvrtat ukroucenou uhlíkovou hřídel z "hlavy rotoru" je peklo. Mám připravenou verzi, kdy půjde rotor jednoduše sejmout z hřídele bez lepení, ale ještě ji nemám vyzkoušenou v praxi :roll:
Naposledy upravil(a) MBA dne ned 04.02.2007 16:15, celkem upraveno 1 x.
MBA

PicooZ "tunning"

#65 Příspěvek od MBA »

Ahoj,

tady je pár fotek mého "tuningovaného" PicooZ: http://www.albumy.biz/carbonZ/

a krátké video: http://www.youtube.com/watch?v=ZiQKCsEgHMI

:roll:
Naposledy upravil(a) MBA dne ned 04.02.2007 23:14, celkem upraveno 1 x.
MBA

PicooZ - karbobová hřídel rotoru

#66 Příspěvek od MBA »

Tak se mi podařilo udělat vyměnitelnou hřídel hlavního rotoru a je to paráda. Žádné lepení - v případě pádu je oprava velmi jednoduchá. Provrtal jsem 1mm osu hřídele (včetně plastové trubičky na které jsou upevněny rotorové listy a do vzniklého otvoru dal malou uhlíkovou jehlu. To samé se dá udělat s ozubeným převoden. Drží a funguje to skvěle :D Je to dobře vidět na videu "o patro" výš...
ALIEN

#67 Příspěvek od ALIEN »

pecka
@n@n@s

#68 Příspěvek od @n@n@s »

Kdyby se našel někdo kdo by prodal PicooZ třeba i z poškozením (např. ulomený zadní motorek nebo podobné opravitelné poškození ) tak bych byl zájemce... nechci to dávat do bazárku páč tam by si toho nikdo nevšim ale když se tady tak o něm bavíte tak třeba máte někdo takový "vrak" :D :?: :?:
Jsem nováček v oblasti RC modelů a modelů vůbec... Jedíné co jsem měl na RC bylo pár autíček ale byly Made in China takže dlouho nebyly... please respekt....
frenky

#69 Příspěvek od frenky »

Zdravím,

jsem tady nový, jen jsem chtěl upozornit, že v modelářstvích u Pecky je mají a mají i internetový obchod :wink:

A časem prý snad i náhradní díly, ikdyž jich asi moc nebude, nejspíš asi jen zadní rotor, ale i ten bude dobrý, ale jinak jsem viděl v zahraničí na netu prodávat i hlavní rotor jako náhradní díl :wink:

Třeba to někdy dorazí i k nám
Kovboj

#70 Příspěvek od Kovboj »

frenky píše:Zdravím,

jsem tady nový, jen jsem chtěl upozornit, že v modelářstvích u Pecky je mají a mají i internetový obchod :wink:

A časem prý snad i náhradní díly, ikdyž jich asi moc nebude, nejspíš asi jen zadní rotor, ale i ten bude dobrý, ale jinak jsem viděl v zahraničí na netu prodávat i hlavní rotor jako náhradní díl :wink:

Třeba to někdy dorazí i k nám

Nedávno jsem se u nich ptal na náhradní vrtulku a koukali na mě jak na blázna...
Ohledně nového - mají je v hradeckém Jinu. Sám jsem si tam v pátek kupoval a ještě jich pár měli. Řekl jsem si, že je levnější koupit nový a mít jeden na náhradní díly (nebo pokusný tuning, už jsem ho zkoušel odstrojit ;-) než kupovat pidivrtulku za stovku, s poštovným za dvě...
Dokonce mám trošku pocit, že je to jiná série než 'vánoční'. Má trochu jiné samolepky a zdá se mi, že je o něco lépe vyvážená.
frenky

Re: ložiska

#71 Příspěvek od frenky »

[quote="MBA"]Ahoj,

jsem tu úplný novaček. Mám pár postřehů k PicooZ. Zjistil jsem, že se ložiska dají sehnat v praze na Žižkově kolem 180 Kč za kus. quote]

Kde se to dá na tom Žižkově sehnat :?:

Nebo máš je ještě, ty ložiska?

Jakej průměr díry vrtáš do toho rotorového hřídele a čím?

Jsi z Prahy :?:

Díky moc
MBA

ložiska k Picooz

#72 Příspěvek od MBA »

Ahoj,

ložiska prodává firma Tobex, Husinecká 22, nebo na dobírku kroměřížská fa Korbel. Cena je prakticky stejná (kolem 200 Kč za kus)

K instalaci ložisek používám vrták do kovu 3mm (ložisko má rozměry 1x3x1 mm). Vrtám ručně - vrtačkou to nedopuručuju. Ložiska do otvoru pouze zatlačím - nic nelepím! CA lepidlo celkem rádo vzlíná a to je pro tyto miniaturní ložiska konec. Nakonec použiju původní podložky a nasadím uhlíkovou (nebo původní ocelovou rotorovou hřídel). Hřídel je nutno mírně zbrousit jemným smirkovým papírem, aby prošla 1 mm otvorem v ložiscích. A je hotovo! :D Ješte se samozřejmě nesmí zapomenout na mosazný kroužek, který drží rotor na místě...
frenky

#73 Příspěvek od frenky »

Tak mě tak napadlo, když jsem si prohlížel toho špunta, že by mohly být ty závažíčka ovlivnit magnetem, a skutečně jsou magnetická :wink:

Takže když chce každý, aby mu to lítalo rychle dopředu, tak dát dopředu na kabinku v místě, kde se točí ta závažíčka magnet a možná by to mohlo i fungovat.

Nebo tam dát cívku s jádrem a napojit to k motoru, ale nevím, zda by to elektronika zvládla, když by se tam třeba změnil odpor. Ale s přidáváním plynu by to pak natáčelo možná listy více k dopřednému letu :wink:

No zatím zkusím ten magnet, snad najdu nějaký dost malý :roll:
MBA

#74 Příspěvek od MBA »

No, myslím, že magnet, nebo jakékoli jiné závaží není ta správná cesta :) Snadným řešením je lehce rozlepit spodní část kabiny a posunout baterku mírně dopředu, čímž se posune těžiště a vrtulníček poletí stále vpřed (externí závaží jsou gramy navíc, které zkrátí letový čas), nebo stačí na přední vrchní část kabiny nalepit oboustrannou lepící páskou plátek fólie (třeba z krabice od vrtulníčku). Proudící vzduch z hlavního rotoru se opře do fólie a nakloní vrtulníček k dopřednému letu. 6ádné gramy navíc a je to vratná operace - narozdíl od posunuté baterie (stále rozlepovat kabinu asi není to pravé).

Dnes se pokusím postavit vlastní rotor z uhlíku, a podumám na možnosti řízení dopředného letu malým servem... :roll:
frenky

#75 Příspěvek od frenky »

MBA píše:No, myslím, že magnet, nebo jakékoli jiné závaží není ta správná cesta :) Snadným řešením je lehce rozlepit spodní část kabiny a posunout baterku mírně dopředu, čímž se posune těžiště a vrtulníček poletí stále vpřed (externí závaží jsou gramy navíc, které zkrátí letový čas), nebo stačí na přední vrchní část kabiny nalepit oboustrannou lepící páskou plátek fólie (třeba z krabice od vrtulníčku). Proudící vzduch z hlavního rotoru se opře do fólie a nakloní vrtulníček k dopřednému letu. 6ádné gramy navíc a je to vratná operace - narozdíl od posunuté baterie (stále rozlepovat kabinu asi není to pravé).

Dnes se pokusím postavit vlastní rotor z uhlíku, a podumám na možnosti řízení dopředného letu malým servem... :roll:

baterku jsem dal dopředu co to šlo, ale nebyly tam moc dlouhé dráty, dělal jsem to v práci a neměl jsem tam s sebou pájku, abych tam dal delší, ale kdyby se vzal slabounký drát třeba z malinkého repráčku, namotalo se to kolem nějakého malého jádra, tak by to při vyšším plynu mohlo ovlivňovat závažíčka na tom rotoru, která by pak nastavovala ten hlavní rotor k dopřednému letu
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“