Ahoj,
jsem tu úplný novaček. Mám pár postřehů k PicooZ. Zjistil jsem, že se ložiska dají sehnat v praze na Žižkově kolem 180 Kč za kus. Už jsem dělal "tunning" pro pár kamarádů a ještě mi doma jeden pár japonských ložisek zbyl, tak kdybyste někdo měl zájem... Je to rozměr 1x3x1 mm. Výměna je celkem snadná. Při výměně stačí odloupnout kabinu, stáhnout z hřídele mosazný kroužek, vyjmout hřídel z těla vrtulníčku, poté vyjmout mosazná kluzná ložiska. Následně 3 mm vrtákem zvětšit otvor pro nová kuličková ložiska (vrtat do 1 mm hloubky - do vzniklých utvorů zatlačit nová kuličková ložiska - doporučuji zvětšovat otvor pro ložiska ručně, v žádném případě ne vrtačkou!!!). Potom stačí všechno nasadit nazpátky (ložiska v žádném případě nelepit), navléknout mosaznou zátku, zakápnout ji troškou lepidla a je to

Pokud si na to netroufáte, dejte mi vědět a já vám na počkání "tuning" udělám. Problém je trochu v tom, že se rotor po výměně ložisek točí o něco málo rychleji a proto je nutné po každém zapnutí vrtulníček velice silně dotrimovat. Už jsem si udělal několik variant a poslední vrulníček z carbonu vypadá celkem k světu (a je neuvěřitelné tichý). Otočil jsem mechaniku vzhůru nohama, takže nyní připomíná trochu víc dospělý vrtulník - navíc na drak jde mnohem lépe připevnit podvozek (nemluvě o lepším těžíšti). Zadní vrtulku jsem z obpou stran kolem otvoru pro osičku motorku potřel dlouhoschnoucím epoxidem a je prakticky nezničitelná. Jinak nedoporučuji výměnu hřídele rotoru za uhlíkovou - stačí pár pádů a je po všem. Na spoustě zahraničních fór tuto úpravu doporučují, ale kromě minimální váhové úspory to nemá na letové vlastnosti vliv. S vlasním karbonovým tuningem jsem se dostal pod 9 gramů a víc snad ani nejde ušetřit. Odvrtat ukroucenou uhlíkovou hřídel z "hlavy rotoru" je peklo. Mám připravenou verzi, kdy půjde rotor jednoduše sejmout z hřídele bez lepení, ale ještě ji nemám vyzkoušenou v praxi