Spravený vrtulník

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Camaxtli

Spravený vrtulník

#1 Příspěvek od Camaxtli »

Zdařte,
kamarád rozflákal vrtulník a po hodině snažení prohlásil, že on to vzdává - a tedy jsem se rozhodnul mašinku zachránit.
Je to tenhle (zhruba)
http://www.rcjetmodely.cz/mini-vrtulniky/113-swift-s-929-trex-rtf-cerveny.html
a jemu se podařilo urazit SMD spínač a urvat osičku v hlavě rotoru. Abych to zkrátil, po použití trafopájky, ruční vrtačky a hrubé síly vrtulník zas lítá, ale tak trochu opile.
Jakmile s ním vzlítnu, vydá se po spirále směrem ke stěnám, nábytku a mým nohám. Cestou se nijak (moc) nepřetáčí, hlavu rotoru i vrtule jsem vyvážil. Zkoušel jsem vyvážit i samotnej vrtulník, ale moc se mi tim nedaží ovlivnit jak lítá, takže se chci zeptat zkušenějších, jestli to je chyba vyvážení stroje a nebo něčeho jinýho? Díky předem!
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Lukash »

Obávám se, že lepší letový projev z toho stejně nedostaneš. A možná to lítá teď ještě líp, než když se to vybalilo z krabice.
MODYN
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od MODYN »

Lukash píše:Obávám se, že lepší letový projev z toho stejně nedostaneš. A možná to lítá teď ještě líp, než když se to vybalilo z krabice.

No náhodou máme doma něco podobného za stejný peníz a létá to fakt super...Nebýt vzdušných vírů tak přistanu na centimetr přesně :P
Lukash
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Lukash »

Modyn: I to se může asi stát, to nepopírám :)
Camaxtli

#5 Příspěvek od Camaxtli »

Lítat sem ho sice viděl jenom jednou, ale uměl to fakt fakt super. Stabilní, nikam se nehnal... Jak to tak vypadá tak to je přece jenom ve vyvážení. Budu to eště zkoušet, ale začíná to vypadat slibně. Oproti balistickejm letům co to vytvářelo na první pokus to lítá jak sen.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Gattor »

super to lita vzdycky, kdyz to alespon lita. a super je to do te doby, nez vyzkousis neco lepsiho :)
ale predpokladam, ze to bylo zadarmo, pak to musi litat super! :)

co presne ta osicka drzi? nemas foto?
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
Eduard
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Eduard »

Zkus promazat kyvné klouby horního rotoru. Kdysi mě to pomohlo.
E.
Camaxtli

#8 Příspěvek od Camaxtli »

Je to ta osička okolo který se natáčej listy rotoru podle stabilizačních vahadel. Byly tam jenom takový plastový čepy, který se urvaly, tak sem to navrtal, protáhnul sem tim kus drátu ale ta hlava je nešťastně řešená. Šrouby, kterejma se chytá na hřídel, sou vejš, než ona "osička", tim pádem sem musel drát rozpůlit a vlepit ze stran. Teďka pozoruju, že ty horní listy opravdu dobře "čvachtaj", takže asi nezbyde než tim protáhnout celej drát a celý to na tu hřídel nalepit... Nenapadá vás nějaký lepčí řešení?

Obrázek
Tu je ta hlava, urvaly se ty čepy pod šroubama, jak píšu hore
nunasjiri

#9 Příspěvek od nunasjiri »

S929 byl můj první pro hraní doma.Fakt super stabilní,sto pádů a furt žil.....Flákl jsem ho do USB, projel net a byl nabitej.Docela se mi po něm stejská (dal jsem ho kolegovi).Ale k věci, nevím odkud jsi ale když dáš do vyhledávače: náhradní díly Swift S929 tak ti vyběhnou obchdy s vrtulníkama a s dílama na ně,kdybys byl z Práglu tak ti dám tip, nebo zkus tohle: http://www.raraskov.cz/katalog.php
Tak hodně úspěchů...
Nyní: DJI Spark
Dříve: Blade McpX - Phoenix v.3, Dx6i - Toro 600, Toro 900, Blade mQX
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od František Koudelka »

ja mam syma S107 vypada to uplne stejne jako tohle...moc s nim nelitam..jen obcas doma.....a je perfektni...stabilni.....a prezije vsechno
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
Jozef_A

#11 Příspěvek od Jozef_A »

Camaxtli píše:... urvaly se ty čepy pod šroubama, jak píšu hore

Ja som jednej známej opravoval /okrem iného/ presne tú istú poruchu, odlomený bol iba jeden z čapov, pôvodne som skúšal prilepiť iba tento čap, ale nebola šanca. Potom mi napadlo urobiť to takto: odbrúsil som aj druhý, navŕtal som v pôvodnom smere čapov dieru, krížom cez unášač som prestrčil ulíkovú tyčku rovnakého priemeru, ako sú tie čapy a všetko pekne zalepil. Potom som v tej uhlíkovej tyčke odvŕtal miesto na hriadeľ celej vrtule, dobrúsil som čapy na správnu dĺžku, nasadil a všetko šlape, ako hodinky. Celé to trvalo asi tak pol hodinu a to mi všetko padalo na zem a vôbec....
Základ je, že to všetko musíš navŕtať v takom uhle, v akom boli pôvodné čapy a priemer nových čapov musí takisto zodpovedať, nesmie sa to tam hýbať do boku.

Doporučujem potom dobre dotiahnuť tie skrutky, mne pri jednom z letov odpadla celá vrtuľa.

Jozef
jez_cz

#12 Příspěvek od jez_cz »

Camaxtli píše:Je to ta osička okolo který se natáčej listy rotoru podle stabilizačních vahadel. Byly tam jenom takový plastový čepy, který se urvaly, tak sem to navrtal, protáhnul sem tim kus drátu ale ta hlava je nešťastně řešená. Šrouby, kterejma se chytá na hřídel, sou vejš, než ona "osička", tim pádem sem musel drát rozpůlit a vlepit ze stran. Teďka pozoruju, že ty horní listy opravdu dobře "čvachtaj", takže asi nezbyde než tim protáhnout celej drát a celý to na tu hřídel nalepit... Nenapadá vás nějaký lepčí řešení?

U vrtulníků je lepším řešením koupit nový díl. Opravy samo-domo hlavně u rotujících částí nemusí být zrovna bezpečné.
I květák je jen vycepované zelí
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Gattor »

tak tak, pokud se jedna o takhle dulezitou cast, pak jedine koupit nahradni dil. vzdyt to musi stat par korun, kdyz celej ten SUPER vrtulnik stoji 7 stovek.
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
Camaxtli

#14 Příspěvek od Camaxtli »

Díky za odpovědi, ono to tak nějak začalo lítat samo. Už je to v poho, dá se to uřídit... Jinak já sem samodomo tělem i duší, a tenhle mi nepřišel až tak nebezpečnej abych hned sháněl náhradní díl. Takže díky za pomoc a rady!
Odpovědět

Zpět na „Heli - jiné“