Heli a vaše nehody

Všechno co je o modelech vrtulníků, ale nevejde se do jiné vrtulníkové kategorie.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Mipo
Kontaktovat uživatele:

#916 Příspěvek od Mipo »

Howking píše:
DaveLister píše:Mimochodem, to ze tam meli problemy dva rozdilne regly je podezrele, treba ten prvni schorel taky pres BEC. Cetl jsem tu ze kontronik ma problemy se zpetnou indukci od serv, tak ho to treba kratkodobe vypnulo. Ten druhy regl treba neco takoveho, narozdil od kotroniku, nemel vubec osetrene a tak rovnou schorel
- no ten první bec neměl - ten jsem měl zvlášť - že já ho tam nenechal :-(

Sedmikila škoda veliká, "viníka" jsi našel celkem snadno a rychle, jen si vůbec nejsem jistý, zda toho pravého...
PS: Když jsem na podzim bacil s LA700, tak soupiska byla také zajímavá... JIVE, 10S T4000, EagleTree, samozřejmě listy, trubka a pár dalších dílečků... suma sumárum ranka za nějakých cca 15k :-(
Ricco FBL, Sniper II FBL, 4G3 MP-Tuning, Coraxial, LA700, ....
RadovanH
Kontaktovat uživatele:

#917 Příspěvek od RadovanH »

Velká škoda. Já bych to na ten regl taky jednoznačně neviděl. V případě že by spadl Bec, tak by regl neměl signál od přijímače a měl by odstavit pohon. Aspoň si myslím že to tak je. Když si ten vrtulník dělal těch pár vteřin co chtěl co dělaly otáčky?
apoke

#918 Příspěvek od apoke »

RadovanH píše:Velká škoda. Já bych to na ten regl taky jednoznačně neviděl. V případě že by spadl Bec, tak by regl neměl signál od přijímače a měl by odstavit pohon. Aspoň si myslím že to tak je. Když si ten vrtulník dělal těch pár vteřin co chtěl co dělaly otáčky?

V praxi napriklad u me to vypada tak ze po vypnuti radia , je odezva stazeni plynu natolik velika,ze elektronika uz muze bejt mezi tim davno schozena, nez nabootuje ten FBL system tak ses na zemi, ale na motoru to vubec cejtit nemusis.

odber bych meril vzdy s nakym odporem,pripadne i s chvilkovym pridrzenim na 90 heli uz ta vaha na serva bude obrovska.Jestli mas doma nebo v praci osciloskop tak si pust ten prubeh.Jestli do toho neco nestrili.Muze byt vadne nejake servo, a podivas se jak ti to ten BEC drzi.

reset jednotky se mi doma nasimulovat nepovedl, ze bych videl jak se znova nacita pod 4V zacli jezdit serva a po chvilce spadnul prijimac niz jsem nesel to bylo nakejch 3,5V.
Peteer
Kontaktovat uživatele:

#919 Příspěvek od Peteer »

RadovanH píše:Velká škoda. Já bych to na ten regl taky jednoznačně neviděl. V případě že by spadl Bec, tak by regl neměl signál od přijímače a měl by odstavit pohon. Aspoň si myslím že to tak je. Když si ten vrtulník dělal těch pár vteřin co chtěl co dělaly otáčky?

Radek má pravdu v tom že by přeci měla helina jít do failsave,

hawking - jak si měl nastavený failsafe?
Ty máš Futabu to je podobný jako Aurora a vteřinu by to mělo zvládnout pokud vypadne signál, ale otázka je jak se bude chovat v tu chvíli to 3G, njn holt s pádlama se člověk tohohle nemusel bát :D
HITEC AURORA - EC-135 T2 Policie ČR TR 500, T-REX 700 3G, T-REX 100
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#920 Příspěvek od pkotatko »

Nevím, ta spotřeba serv a věcí okolo zase není tak hrozná. U Kasamy se servy Align dobíjím do přijímačovek 300mAh za 5 min letu. Taky jsem se toho bál, ale mám to ověřeno. Hlídám od začátku kolik do nich nabíjím.
Bohužel, těžko se to bude hledat. Co třeba kabel mezi senzorem a 3G jednoutkou ?
Mám za sebou nevysvětlenou ránu s R90 za 20 tis. Vím jak to bolí. A bylo to s pádly.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
apoke

#921 Příspěvek od apoke »

Peteer píše:

Ty máš Futabu to je podobný jako Aurora a vteřinu by to mělo zvládnout pokud vypadne signál, ale otázka je jak se bude chovat v tu chvíli to 3G, njn holt s pádlama se člověk tohohle nemusel bát :D

mam taky failsafe odzkousenej ze k te vterine to byt muze , na zemi bez listu , zkouseno s natocenym motorem , sel krasne na volnobeh a cyklika ani vrtulka se nehnuly , samozrejme gyro by asi ve vzduchu kompenzovalo ztratu tahu,takze by se vracela,ale jak by se tvarilo na zisk to nevim to musim vyzkouset, to me predtim nenapadlo , jestli by stale pocitalo se ziskem pri zapnuti nebo po posledni zmene.Nebo nebo , tezko rict.

Spadnout se da i s padlama kvalitne, ale ted at se na me nikdo nezlobi , ja myslim ze moje jednotka akorat premostuje dle firmware kolektiv ale kridelka a vyskovka neni pod mou spravou.Ano samozrejme reknete ale to muze bejt buh vic co pred tim , ano.Je tam radio baterka v nem , modulace , vysilac atd, ke strane prijmu rekl bych jednoduse totez , ale porad nic nemeni (neridi) ridici signal pro serva.Akorat tam je cesta vzduchem a signal je proste zazipovanej.Ale do serv pak jde to co ty tam z toho radia posles , kdezto jak vsichni vime s FBL to je trosku mimo nasi kompetenci.Nechci aby to znelo divne , opakuji sam to vlastnim.Ale jestlize roztocenej rotor odemne , deti , kohokoli k tomu vsemu co se muze stat ,ovlada jeste neco v cene tesco lcdecka no tak panbuh s nama se vsema.
Peteer
Kontaktovat uživatele:

#922 Příspěvek od Peteer »

apoke píše:
Peteer píše:
RadovanH píše:Velká škoda.

mam taky failsafe odzkousenej ze k te vterine to byt muze.....o tak panbuh s nama se vsema.

jasný, je to tak, ale zase na druhou stranu to máš to samé elektroniku u auta, tempomat, abs, esp apod. jsme na počítačích a systémech závislí taková je doba a kdyby to nefungovalo či to mělo nějakou závažnou chybu, tak s tím nikdo nelétá, vem si jak dlouho už MIKADO dělá V-BAR a 90 % LOG je s FBL, REX to má novější ale kdyby si nebyli jisté že to funguje na trh by to nešlo, respektive by to tam dal jen sebevrah, protože potom by to byla pro tu firmu konečná, akcie klesnou a konec, nemůžou si to dovolit............ ale jak říkáš, pádla jsou pádla, každé má svoje, zase na bezpádlu je dobrý že když už to spadne, tak toho tolik nemusíš kupovat že ta hlava je celkem jednoduchá a má podstatně méně součástek než pádlovka, každé má svoje, proto jsme přeci (doufám) všichni pojištění když létáme jak na škody na zdraví tak i na majetku :wink:
HITEC AURORA - EC-135 T2 Policie ČR TR 500, T-REX 700 3G, T-REX 100
krtek2k

#923 Příspěvek od krtek2k »

A zase kdyby tam měl vbar , tak tam je "event log" a ten loguje všechno co se děje z pohledu vbaru, takže by něco zaznamenal a v kompu by to vyčetl, dalo by se pak alespoň z něčeho vycházet.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Kenny McCormick

#924 Příspěvek od Kenny McCormick »

Peteer píše:... proto jsme přeci (doufám) všichni pojištění když létáme jak na škody na zdraví tak i na majetku :wink:
..noooo... aby som pravdu povedal... nie vsetci.... :oops:

Howking
uprimnu sustrast...
ked vidim taketo skody, hned som vylieceny z nakupu velkeho stroja, zostavam verny svojim dvom kolibrikom 8O
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
apoke

#925 Příspěvek od apoke »

krtek2k píše:A zase kdyby tam měl vbar , tak tam je "event log" a ten loguje všechno co se děje z pohledu vbaru, takže by něco zaznamenal a v kompu by to vyčetl, dalo by se pak alespoň z něčeho vycházet.

To me zajima odpojte nekdo vbar a dejte sem ten log, byl bych za to vdecny.Co tam asi bude power is restored at 11am :))))
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#926 Příspěvek od Nakadah »

Zazil sem havarii s ultralightem, prezil to bez zraneni. Kdyz se mi podari romaznout model tak me to sice sere, ale zase si rikam aspon ze sem v tom nesedel tak o co jde. Tvoje sedmikilo je nastesti jen draha hracka, sice stala hodne penez ale sou to jenom penize. Bud rad ze si v tom nesedel a nebo ze se to uplne nesplasilo a nevzalo te to pres hlavu.

Koupis a postavis znova, navic uz ti to pujde lip. Nak
krtek2k

#927 Příspěvek od krtek2k »

apoke píše:
krtek2k píše:A zase kdyby tam měl vbar , tak tam je "event log" a ten loguje všechno co se děje z pohledu vbaru, takže by něco zaznamenal a v kompu by to vyčetl, dalo by se pak alespoň z něčeho vycházet.

To me zajima odpojte nekdo vbar a dejte sem ten log, byl bych za to vdecny.Co tam asi bude power is restored at 11am :))))

Ne, ale ztrata napajeni by videt byla.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Howking
Kontaktovat uživatele:

#928 Příspěvek od Howking »

Mipo píše:viníka" jsi našel celkem snadno a rychle, jen si vůbec nejsem jistý, zda toho pravého...
- no mě bec nenapadl, já prvotně myslel, že se zbláznilo 3G (ale proč by to udělalo - na rexu 500 mam s 3G za sebou cca 500 startů a nikdy jsem nic podobného nezažil)
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
Howking
Kontaktovat uživatele:

#929 Příspěvek od Howking »

RadovanH píše:co dělaly otáčky?
- otáčky držely.
youtube.com/heyingosl
Howking
Kontaktovat uživatele:

#930 Příspěvek od Howking »

Peteer píše:jak si měl nastavený failsafe?
- motor na nulu a listy do vodorovna, gyro normál mod. Spektrum AR7600 se satelitem.
youtube.com/heyingosl
Zamčeno

Zpět na „Heli - jiné“