Motor ASP 7.5 žhavík
Motor ASP 7.5 žhavík
Moc prosím o pomoc.
motor ASP 7.5 ačkoli nemá téměř nic nalítáno,tak mi po zahřátí začne zlobit,nelze vůbec seřídit,chvíli jde normálně a pak zase jako by se hltil,nebo nedostával palivo,připadá mi jako by směs byla chvílemi bohatá a pak najednou zase chudá,pořád to hapruje.Motor a karbec jsem vyčistil,ve výfuku jsem vyndal přepážku i upravil aby mohl ven olej(už to na foru psaly,že to může dělat jen výfuk),tak už mě jen napadá jestli to nemůže bejt ložisko se simerinkem na klikovej hřídeli za vrtulí...jestli to tudy nepřisává falešnej vzduch,protože právě tudy mi kape olej a docela dost.Prosím poradte!!!
Lh.j
- StanleyT28
- Kontaktovat uživatele:
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Tohle me kdysi delala 6,5 Brno s prednim sanim. Tekla proudem ze predniho loziska. Kdyz jsem z ni vyklep kliku, tak jsem zjistil, ze nema dodelany propojeni "labirintu" s saci dirou. Proste za prednim loziskem je asi 1mm zapich a z neho jde drazka do sani. To co tece po klice dopredu by se melo v tom zapichu zastavit a tou drazkou by to mel motor v okamziku sani odcucnout zase zpet. Po proskrabnuti drazky prestal motor tyct. Koukni na to, mozna ze to je ono.
Jirka
Jirka
- pepa57
- Kontaktovat uživatele:
už to máš v cajku ?
tedy šlape ti to ASP ? Pokud ne, tak někdy večer kolem 19 hod zavolej 724049280 čau
RC Morava v Moravanech na Moravě
Motor ASP 7.5 žhavík
Zdravím všechny modeláře a moc děkuji,že jste se mi snažili pomoci s motorem.Děkuji za příspěvky a návody hodně mi to pomohlo.Motor již jde perfektně a jsem už fakt spokojený,v sobotu a neděli jsme lítali a fakt překvapil.Přední ložisko a těsnění ložiska s tím jsem nic nedělal,je v pořádku...původně jako poslední zoufalej pokus jsem si myslel,že to tudy přisává vzduch,ale mýlil jsem se.Ted přejdu k tomu co jsem na motoru udělal v poslední zoufalé fázi...umístil jsem nádrž o cca 1 cm víš a ještě upravil mírně přepážku ve výfuku (dočetl jsem se též na rc manii),tj zhotovil jsem ještě asi čtyři kanálky na odvod oleje ve výfuku po obvodu a dvě dírky v přepážce uzavřel aby to mělo trošku odpor a tlakovalo to a zároven nešel olej do nádrže..musím přiznat,že to hadičkou tlakování hází olej do nádrže výrazně mín.,maličko jsem zvětšil průměr v přírubě jak ústí tlakování na nádrži a namíchal jsem si sám palivo...sehnal jsem čistý metyl a ricín a namíchal jsem si to sám v poměru 15/85 a přidal jsem na litr paliva cca frtana vervy 100 a motor jde naprosto perfektně a ani jednou nechcíp a přechody jsou taky výborné.používal jsem palivo Fai 15/85 a už nebudu.Ostatním ten můj koktejl taky fungoval dobře (ne zas tak zcela můj,vyčetl jsem ten návod zde) a budu si palivo míchat sám,je to lepší a to podstatně.Takže tyto věci jsem provedl a myslím si, že jednou z těch to bylo určitě,ale přesně určit nemůžu,ale nejvíc si myslím,že to bylo hlavně palivem,nebot dlouho doma leželo a mohlo bejt staré.Tak snad to někomu taky může pomoci. Jiří
Lh.j
Na 99% to bylo palivem. Pokud by jsi chtěl opravdu kvalitní olej a nechceš jít do plné syntetiky, můžeš koupit např. Fuchs Silkolene Pro KR2. Je to směs cca 70% motorový ricin a 30% syntetika. Litr stojí asi 400,- a je určen primárně pro závodní motokáry. Je rovněž kompatibilní s alkoholovými palivy. Ten benzin není moc dobrej nápad - radši použij nitromethan. Pokud jde o porovnání paliv prodávaných vs. míchaných, tak je známý fakt, že namíchané z kvalitních komponentů ve stejných poměrech bývá vždy lepší. A to někdy dost podstatně. Nevýhodou může být pro někoho cena. Pokud nakoupíš opravdu kvalitní komponenty, tak to vyjde dráž. A to i v případě, že nakupuješ za velkoobchodní ceny. I to koneckonců o něčem svědčí... 
Já bych to viděl spíš na problém s palivovou instalací. Pokud motor jede studený, kdy jsou v něm horší podmínky pro spalování a začne zlobit až se motor zahřeje tak to není palivem. Jedině, že by se přidíral. Na FAI palivo lítám a nikdy jsem s ním neměl problémy. Jenom je potřeba se o něj "starat". Já se snažím mít ho vždy co nejčerstvější a pokud ho musím skladovat delší dobu přeliju ho do menší nádoby, aby nad ním bylo co nejmíň vzduchu. Metyl má totiž tendenci vázat vodu a čím víc je v něm vody tím hůř se spaluje. Takhle skladovaný palivo vydrží třeba přes celou zimu a na jaře ne ně bez problémů lítám. Tohle ale platí pro všechna paliva, ať už si je mícháš sám, nebo kupuješ.