Broušení epp

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
PEO
Kontaktovat uživatele:

Broušení epp

#1 Příspěvek od PEO »

Ahoj,znáte někdo způsob,jak brousit epp? Chtěl bych svému letitému dvojplochu Gemini dát nějaký nový kabát.Zatím vidím,že barvy na povrchu moc nedrží,je hladký.
zdekar

#2 Příspěvek od zdekar »

Jedna možnost je czít to středně hrubým smirkovým papírem. Je ale potřeba brát to spíš z lehka, aby neskákaly ven kuličky :) Je to ale pak takové chlupaté. Pak jedině oříznout nožem nebo horkým drátem. Jinak nevím. Ono to EPP moc dobře brousit nejde.
OPTIC 6 2,4Ghz Assan
corsair
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od corsair »

brousící mřížka na sádrokarton,netlačit moc,jen přejíždět, mají v každém Bauněco,viz třeba Jak 3 v mé galerii, původně byl trup pouze hranatý
PEO
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od PEO »

O.k. tak mě napadá,co to první něčím polepit,popř. potáhnout,pak začít barvit?
corsair
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od corsair »

Můžeš to celé vytmetit OneTime, dá to práci ale povrch je pak hladký,jinak u epp je potahování dle mého názoru zbytečné-jaksi navíc, j

jinak to je gemini od MPX?????? broušením ti ten Elapor zchlupatí!!!

pokud ano,je zbytečné to tmelit, použij barvy Motip ART řádově 125 Kč za spray, a pokud se chceš rozšoupnout lze to předtím od stejné značky předestříknout základem na plast,pak to drží, ale lepenkou to stejně strhneš při prudkém trhnutí, takto jsem spáchal v galerii uvedeného Twinstara
PEO
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od PEO »

Jo trefil ses,je to od multiplexu.Tmelil jsem už ASW28 od pelikána,výsledek byl super,váha skoro stejná,ale ta práce 8O :roll: .Nějak bych se chtěl tmelení vyhnout :D
corsair
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od corsair »

no jestli má kosmetické vady lze to vyrovnat horkou-vařící se vodou tkzv. Elapor soup, třeba zmuchlaný čumák, vrypy atd. se zpátky narovnají,ale zvýrazní se ta kuličky-tkzv husí kůže,funguje to i u epp a polyše, pokud by jsi ho vylepšoval obtisky nejlepší je si ho připravit, a místo potřít acetonem a přilepit, aceton povrch skoro neznatelně naleptá a pak se to ztratí,ale obtisk drží mnohem lépe.
vladak

#8 Příspěvek od vladak »

Já brousím EPP jemným smirkem. Vzniklé chlupy se dají zlikvidovat horkovzdušnou pistolí z patřičné vzdálenosti ( ne moc zblízka :D ) . Je to pěkně vidět, jak chlupy mizí. Vše je potřeba vyzkoušet na nějakém zbytku, než získáš cvik.
Když dělám hrany, tak je nejdřív seříznu nožem, pak zbrousím a nakonec přelíznu horkovzduškou . Funguje to.

Výborný návod je třeba zde:
http://www.ikarus-ostrava.com/ikarus_os ... extra.html
EasyStar, EasyGlider (obě verze), Toro 900 , Tornado XX , MaxiSwift , EasyCopter V6
JTulis
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od JTulis »

Zbrousit smirkovým papírem a přežehlit žehličkou. Pozor! na nejmenší teplotu!
Lidé o mě říkají že jsem Flegmatik, ale mě je to jedno a kašlu jim na to!
Odpovědět

Zpět na „Dílna“