Žhavík X Diesel

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
Fox
Kontaktovat uživatele:

Žhavík X Diesel

#1 Příspěvek od Fox »

V čem jsou detonační motory tak špatné, že se skoro vůbec nepoužívají?
Všichni mají žhavíky.
georg
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od georg »

Pokud je to jako u benzínů tak ty Žhavíky maj větší výkon si aspon myslim
kanál: 40 Mhz-81, 54, 53 a 2.4 Ghz Jeti DUPLEX
Modeláři Točná
okvorek
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od okvorek »

Detonacni motory jsou hrozne nachylne k serizeni, protoze se musi serizovat kompresni pomer ktery zalezi na tom jaky je zrovna tlak a dalsi, takze je lepsi zhavik
Fox
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Fox »

okvorek píše:Detonacni motory jsou hrozne nachylne k serizeni, protoze se musi serizovat kompresni pomer ktery zalezi na tom jaky je zrovna tlak a dalsi, takze je lepsi zhavik
To se seřizuje tak blbě ? Z mého , zatím "elektrizovaného", pohledu To vypadá tak že ho nahodím a potm přitahuju nebo povoluju ten vrchní šroub tak aby měl motor nejvyšší otáčky. Pokud budu kompresní poměr moc malý, tak se směs zapálí buď moc pozdě a nebo se jenom odpaří a zapálí se až v příštím stlačení, no a když bude moc vlký tak se bude zapalovat moc brozo a bude to částečně ten motor brzdit.

Ale pokud to přitáhnu moc a píst s rpotipísetm se potkají - to bude asi docela průser co ?
okvorek
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od okvorek »

No jo jenze ten pomer musis pokazde nez nahodis motor serizovat znova a znova
Fox
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Fox »

Jo to chápu.

A co když se pokají ty dva písty ? Zničí se motor ?
okvorek
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od okvorek »

Mi se zda ze tam je jenom jeden pist
Fox
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Fox »

Jsou tam dva - od toho je v hlavě ten šroub - přitlačuje protipíst v hlavě válce dole.
Kdyby tam nebyl protipíst tak by si nemohl nijak ovlivňovat kompresní poměr. Jedině tak že by si pod hlavu naskládal podložky a podle potřeby je různě přehazoval a vyhazoval nebo přidával.
POkud je mi známo tak sem někde četl že tako je to udělané u žhavíků. Tam díky svíčce nezáleží až tak moc na přesném kompresním poměru. Ale i tak na zimu je dobré dát teplejší a svíčkua pokud to nestačí tak vyhodit jednu podložku s "pod hlavy. (teda toto moudro v té poslední větě jsem četl někde na netu tak nevim)
Naposledy upravil(a) Fox dne pát 23.03.2007 18:50, celkem upraveno 1 x.
okvorek
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od okvorek »

Stejne se mi zda ze zhaviky jsou o neco lepsi(tim myslim ze se nemusi tak casto serizovat)
Fox
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Fox »

Já se nesnažím vyvracet tvůj názor.
okvorek
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od okvorek »

Jo jasne to chapu vsak je to diskuze
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Billy Bob Bean »

No s tím detoňákem to není vubec jednoduché... Já jsem zkoušel používat starý dobrý ruský detonační motor MK-17. On chytne jen za velice zvláštních podmínek které se blbě nastabují. Ten můj chytal třeba až po patnáscti minutách točení vrtulí... Prostě se otočilo vrtulí párkrát, a když nechtl, tak se zase pohlo s kompresní pákou. Prostě do zblbnutí. A jak to už začalo lehce chytat, že to třeba jen jednou bouchlo tak jsem zase upravoval poměr paliva... A jak to už začínalo běžet, tak jsem musel na chcíli lehce stáhnout kompresi jinak se po nějaké době sekl a přes kompresi se nedostal. A jak se zasekl, tak se muselo znova hladat to optimální startovací nastavení.

Jak to už nějakou dobu pomalu točilo, takl se musel přitáhnou šroub na kompresi a potom lehce ubírat paliva. A musel jsem hlídat teplotu, jak to moc žhavilo, tak se muselo přidat paliva aby se ochladil... A ještě potom seřídit na větší točky... A s těma se už nedalo hýbat.

Prostě brnkačka... Je fakt jednodušší tam dát svíčku a ve vhodném okamžiku to zapálit jiskrou než čekat až se motor uráčí a podmínky ve vnitř umožní vznik detonačního hoření nebo jak se to jmenovalo...

TAk nějak jsem se pokusil shrnout svoje poznatky s tím hezkým detonačním motorem s červenou hlavou. Možná to vypadá jak horor, ale... Je to skutečnost.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
G0tik
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od G0tik »

len tak pre zaujimavost: dajte si vyhladavat na google (obrazky) MK-17
mne naslo 4-taktnu MK-17ku 8O :D
Billy Bob Bean
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Billy Bob Bean »

No to mě poser... Toš to musela bejt drbačka předělat to na 4T motor... Celá hlava jiná vábrus asi taky a dekl od klikovky jinej... Mazec. KDesi jsem slyšel a možná aji četl, že se to MK dá předělat na žhavíka... To by mě zajímalo jestli to fakt jde anebo si někdo dělal srandu.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Fox
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Fox »

Billy Bob Bean píše:No s tím detoňákem to není vubec jednoduché... Já jsem zkoušel používat starý dobrý ruský detonační motor MK-17. On chytne jen za velice zvláštních podmínek které se blbě nastabují. Ten můj chytal třeba až po patnáscti minutách točení vrtulí... Prostě se otočilo vrtulí párkrát, a když nechtl, tak se zase pohlo s kompresní pákou. Prostě do zblbnutí. A jak to už začalo lehce chytat, že to třeba jen jednou bouchlo tak jsem zase upravoval poměr paliva... A jak to už začínalo běžet, tak jsem musel na chcíli lehce stáhnout kompresi jinak se po nějaké době sekl a přes kompresi se nedostal. A jak se zasekl, tak se muselo znova hladat to optimální startovací nastavení.

Jak to už nějakou dobu pomalu točilo, takl se musel přitáhnou šroub na kompresi a potom lehce ubírat paliva. A musel jsem hlídat teplotu, jak to moc žhavilo, tak se muselo přidat paliva aby se ochladil... A ještě potom seřídit na větší točky... A s těma se už nedalo hýbat.

No tak starý no. Ty nové by tak brutální být zase nemusely.
Billy Bob Bean píše:Prostě brnkačka... Je fakt jednodušší tam dát svíčku a ve vhodném okamžiku to zapálit jiskrou než čekat až se motor uráčí a podmínky ve vnitř umožní vznik detonačního hoření nebo jak se to jmenovalo...

Žhavíky nemyjí jiskřivou svíčku, ale žhavící svíčku. PO zážehu zustane díky teplu vlkno žhavé a při příštím stalečení pomže stlačovnaou směs zapálit svojím teplem a tím že to schoří se zase zahřeje a tak až do zblbnutí.

Jde o to že tím stalčením se obsah válec zahřívá. A prostě potřebuje nějakým způsobem získat teplotu k tomu aby se směs vznítila. Žhavík k tomu má onu svíčku. A detoňák to musí zase hodně stlačit.
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“