Kompletní sety pomaloletů z Asie

Všechno co se týká lehkých modelů, slow a parkflyerů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Barny

#16 Příspěvek od Barny »

Jasně , to byl jen důkaz že i mezi ZKUŠENEJMA modelářema se najde kus v*la
Barny

#17 Příspěvek od Barny »

Já ty s Ä
dedek

#18 Příspěvek od dedek »

Jedinej přínos ,,číňanů" je asi opravdu v nových pilotech. Já začínal se Skylarkem a než jsem vyměnil vrtuli, tak to taky nelítalo a s novou vrtulí je dost rychlej a značně nestabilní. Myslím si, že pro začínající piloty není moc vhodnej. Lepší je si něco jednoduchého postavit (např Ušáka od Skočdopoleho), to zvládne každý. Vybavit levnější elektronikou (serva v Skalarku mi vydrželi jen pár pevních pádů a nejsou do nich žádné náhradní díly), naučit se vyladit a zalétat letadlo a JE TO. On má potom človíček k tomu letadélku hned jiný vztah.
Kovboj

#19 Příspěvek od Kovboj »

dedek píše:Jedinej přínos ,,číňanů" je asi opravdu v nových pilotech. Já začínal se Skylarkem a než jsem vyměnil vrtuli, tak to taky nelítalo a s novou vrtulí je dost rychlej a značně nestabilní. Myslím si, že pro začínající piloty není moc vhodnej. Lepší je si něco jednoduchého postavit (např Ušáka od Skočdopoleho), to zvládne každý. Vybavit levnější elektronikou (serva v Skalarku mi vydrželi jen pár pevních pádů a nejsou do nich žádné náhradní díly), naučit se vyladit a zalétat letadlo a JE TO. On má potom človíček k tomu letadélku hned jiný vztah.

Ja si prave myslim ze je super ze koupim letadlo kde je vse. Kdybych mel extra shanet radio, serva, dumat cim to budu lepit a tak tak se 'rozhoupavam' ke koupi daleko dele. Me koupi letadla prave usnadnila ta moznost ze mam vsechno pohromade. A k zivotnosti serv - ty v moji Bellance uz vydrzely fakt hodne divokych padu. A stale bez sebemensich problemu. Ale mozna je to i tim ze vetsi trup Bellancy daleko lepe absorbuje energii dopadu.
MirMin

Díky za rady, asi už vím, co si koupím.

#20 Příspěvek od MirMin »

Po prohlédnutí všech modelů a příslušenství, co jsou k dispozici jsem si jako první RC letadýlko nakonec vybral Wing-Dragon.
.
BRZO SI HO KOUPÍM a pak dám vědět, jak to šlo :lol:
.
Má rozpětí cca metr, všechna křídla mají velkou plochu, tedy asi poletí i pomalu, vrtulku má jako tlačnou, tak ji snad neuvalím a RC soupravičku má takovou akorát s jedním křížákem a jedním normálním kniplem.
.
Pouze mám dotaz, je normální, aby na pravé ruce spolu s plynem bylo i ovládání směrovky, nebo by spíš směrovka měla být vlevo spolu s výškovkou?
Kovboj

Re: Díky za rady, asi už vím, co si koupím.

#21 Příspěvek od Kovboj »

MirMin píše:Po prohlédnutí všech modelů a příslušenství, co jsou k dispozici jsem si jako první RC letadýlko nakonec vybral Wing-Dragon.
... vrtulku má jako tlačnou, tak ji snad neuvalím ...

Jen otazka na zkusene piloty - nechova se letadlo s tlacnou vrtuli ve vzduchu nejak jinak nez 'bezne' letadlo? Trochu si rikam, ze kdyz tah vrtule pusobi ve zcela jinem miste (uprostred, v pripade 'stihacek' nebo kachen dokonce az vzadu) tak musi byt vlastnosti odlisne. Je na tom trochu pravdy?
RC-FLYINGTEAM

#22 Příspěvek od RC-FLYINGTEAM »

Pouze mám dotaz, je normální, aby na pravé ruce spolu s plynem bylo i ovládání směrovky, nebo by spíš směrovka měla být vlevo spolu s výškovkou?
Ano jeto naprosto běžné, protože když po čase si koupíš letadlo které je ovládáno křidýlky tak je vyměníš za směrovku ,která je nyní „nahrazuje“.
Jen otazka na zkusene piloty - nechova se letadlo s tlacnou vrtuli ve vzduchu nejak jinak nez 'bezne' letadlo? Trochu si rikam, ze kdyz tah vrtule pusobi ve zcela jinem miste (uprostred, v pripade 'stihacek' nebo kachen dokonce az vzadu) tak musi byt vlastnosti odlisne. Je na tom trochu pravdy?
V tomto případě ne. Letadlo má ovládán pouze ocasní plochy a ty jsou více či méně ofukovány a navíc toto letadlo nepotřebuje tak velkou rychlost letu ,aby vše fungovalo.Jinak tomu je v okamžiku kdy se bude jednat o akrobatické letadlo po kterém se bude požadovat visení,souvrat… tak zde nastává problém s tím že kormidla nejsou ofukovány proudem vzduchu z vrtule a tak pochopitelně nemůže udělat tyto a jiné prvky .(Víte jak to myslím)
dedek

#23 Příspěvek od dedek »

Stále říkám podle naprosto čerstvých zkušeností NE NE NE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Až se naučíš lítat, tak zjistíš, že ta RC soupravička je pouze na to první letadlo, že není kompaktbilní s běžnými (rozuměj kvalitnějšími) přijímači atd. Koukni do sekce Prodám, Makuko jednu takovou soupravičku prodává. :roll:
RC-FLYINGTEAM

#24 Příspěvek od RC-FLYINGTEAM »

Dedku to tví „NE NE NE“ patří na to letadlo nebo na vysílač a nebo na celý komplet?
Já osobně neříkám že vysílač je super ,ale funguje a na toto letadlo stačí a pokud se to bude zdát nedostačující tak bych šel na vysílač FC 16 a víc ,nebo něco takového a to si myslím že na začátek jeto celkem slušná pálka.Máš snad jiný názor?
Kovboj

#25 Příspěvek od Kovboj »

RC-FLYINGTEAM píše:Letadlo má ovládán pouze ocasní plochy a ty jsou více či méně ofukovány a navíc toto letadlo nepotřebuje tak velkou rychlost letu ,aby vše fungovalo.Jinak tomu je v okamžiku kdy se bude jednat o akrobatické letadlo po kterém se bude požadovat visení,souvrat… tak zde nastává problém s tím že kormidla nejsou ofukovány proudem vzduchu z vrtule a tak pochopitelně nemůže udělat tyto a jiné prvky .(Víte jak to myslím)

diky za vysvetleni. takze uz mam dalsi typ jak muze vypadat moje nove letadlo. Akrobata s 2 proporcionalnimy kanaly + jednim neproporcionalnim asi delat nebudu takze to by mi nevadilo ;-)
Kovboj

#26 Příspěvek od Kovboj »

dedek píše:Stále říkám podle naprosto čerstvých zkušeností NE NE NE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Až se naučíš lítat, tak zjistíš, že ta RC soupravička je pouze na to první letadlo, že není kompaktbilní s běžnými (rozuměj kvalitnějšími) přijímači atd. Koukni do sekce Prodám, Makuko jednu takovou soupravičku prodává. :roll:

Netusim jak muze byt elektronika na FM pasmu 'nekompatibilni' s ostatnimy, ale mozne to je. V tomhle oboru se zatim moc neorientuju.
Ale proc by me to melo trapit? Mam kompletni elektroniku, ktera si navzajem rozumi. Navic mam par kilometru daleko firmu, ktra tyhle modely do CR dovazi ve velkem takze ani nahradni dily nebudou problem. Coz by mozna naopak pri koupi nejake starsi bazarove soupravy mohlo nastat. Navic na to mam 2 roky zaruku, na rozdil od nejake bazarovky s neznamou historii.
Na to, abych mel '100% jistotu' bych si asi musel koupit nejakou pocitacovou soustavu za 10 a vic tisic. Ale pro zacatecnika udela stejnou (a mozna dokonce horsi) sluzbu nez takovahle primitivni.
dedek

#27 Příspěvek od dedek »

To NE je na celek. FC 16 uz je dobrá. Já si stojím za svou zkušeností. Za 3000 Kč komplet nemůže být nic kvalitního - je to šunt. A já nejsem tak bohatý abych mohl kupovat levné věci. A k dovozci to mám také dost blízko, ale chci lítat a ne řešit záruční opravy. Mají na to náhradní věci (křídlo, vrtuli - to je taky skvost, a nevím co ještě) ale na serva nemají nic. Nikomu nevnucuji svůj názor, jen mi je líto těch, co dělají již zjištěné chyby. Taky jsem si nedal říct a koupil RC set. Nemyslím kupovat něco bazarového, ale postavit si sám. Kvalitní stavebnice jsou za přibližně stejnou cenu a pokud se tomu chceš věnovat tak nějaká RC soupravička za 4-5 tisíc je základ + stavebnička vybavená průměrnou elektronikou.
RC-FLYINGTEAM

#28 Příspěvek od RC-FLYINGTEAM »

Částečně souhlasím ,ale musí se to brát i z druhé strany.Né každý má na kvalitní výbavu + letadlo(+-10000 Kč).Když sem začínal já tak sem si koupil 4 kanálovou vysílačku tehdy za 3000 tisíce a letadlo ještě trochu dražší a za chvíli to bylo dost „slabý“ .To bylo v době kdy elektrika začínala a nedováželi se sem tyto letadla. Jinak bych asi šel do toho taky.
MirMin

[b]Díy díky díky všem za čas a námahu mne trochu směrovat[/b

#29 Příspěvek od MirMin »

Opravdu to mám jen na vyzkoušení, zda mi to půjde, zda mne to chytne, zda budu mít čas, chápavé okolí atd.
Pokud ano, tak si pořídím už nějakou kvalitní amatérskou výbavu, vidím to buď na FX-14, FX-18, FC-16, nebo Eclipse.
Číňana pak klidně (pokud nebude na mraky) věnuju svému synovci, ať má pěknou hračku.
A ještě něco, na stavbu modelů mám a budu vždy mít jednak málo času a jednak totálně levé ruce, takže pro mne i do budoucna budou aktuální jen modely nejlépe ve verzi RTF (Ready to Fly) a těch na trhu zas tak moc není, tak si budu muset sehnat nějakého protřelého modeláře, který mi za drobnou úplatu :?: :wink: pomůže zmastit nějaké to ARF.
Barny

#30 Příspěvek od Barny »

ProÄ
Odpovědět

Zpět na „Pomalu a v hale“