Skládací samokřídlo

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kovboj

Skládací samokřídlo

#1 Příspěvek od Kovboj »

Nemáte někdo plán na něco podobného? Zdá se mi to jako geniální myšlenka na dovolenou, odpolední pauzu a podobně.
http://www.acesim.com/Merchant2/merchan ... ry_Code=CK
Vigo
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Vigo »

Jo vypadá to zajímavě, ale je otázka jak dlouho se to montuje /demontuje. Kde to u nás koupit ale netuším :(
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Speedy »

Mě to přijde jako taková divná hračka. Každopádně žádný hezký polítání to asi nebude.

Já jsem šel jinou cestou. Samokřídlo jsem asi před 4 lety realizoval jako dělené ze styroduru. Dělení jsem měl asymetricky 20mm vedle středu a zasouvání na 2 uhlíkové trubky. Rozpětí 800mm, hmotnost 260g s 2S LiIon 2000mAh a Mig 280 Racing. Křídla byla řezaná dutá a veškerá elektronika uvnitř, baterky se zasunovaly taky do dutiny. Směrovka byla oddělávací. Stavěli jsme s bráchou 2 kusy. Letový vlastnosti byly nejlepší ze všech samokřídel, co jsem vyzkoušel. Letový čas na plný plyn 30min. Sbalené jsem ho nosil v pytlíku 50x30cm, což mi přijde dostatečně skladné. :D
Kovboj

#4 Příspěvek od Kovboj »

Speedy píše:Mě to přijde jako taková divná hračka. Každopádně žádný hezký polítání to asi nebude.

Já jsem šel jinou cestou. Samokřídlo jsem asi před 4 lety realizoval jako dělené ze styroduru. Dělení jsem měl asymetricky 20mm vedle středu a zasouvání na 2 uhlíkové trubky. Rozpětí 800mm, hmotnost 260g s 2S LiIon 2000mAh a Mig 280 Racing. Křídla byla řezaná dutá a veškerá elektronika uvnitř, baterky se zasunovaly taky do dutiny. Směrovka byla oddělávací. Stavěli jsme s bráchou 2 kusy. Letový vlastnosti byly nejlepší ze všech samokřídel, co jsem vyzkoušel. Letový čas na plný plyn 30min. Sbalené jsem ho nosil v pytlíku 50x30cm, což mi přijde dostatečně skladné. :D

Plánek by nebyl?
Speedy
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Speedy »

Já jsem si nakreslil jen půdorys křídla a profil středu a konce. Zbytek byl dodělanej podle potřeby. Někde to budu mít. Jinak to oměřím a udělám pár fotek. Můžu to třeba poslat mailem, ale asi to bude až v příštím týdnu. Teď jsem v práci a možná tady najdu aspoň nějakou fotečku.
discus

Re: Skládací samokřídlo

#6 Příspěvek od discus »

Kovboj píše:Nemáte někdo plán na něco podobného? Zdá se mi to jako geniální myšlenka na dovolenou, odpolední pauzu a podobně.
http://www.acesim.com/Merchant2/merchan ... ry_Code=CK

Já si udělal rozebíratelnou EPP poletuchu N-Ergie od Čemecha. Přibrala asi 20g, rozebrat a sestavit je záležitost na 5 minut.
Skvělě se doma skladuje a přepravuje na dovolenou
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“