Střídavý pohon pro Toro 300

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Barny

#106 Příspěvek od Barny »

Na to křídlo sem koukal taky . Nechával sis to poslat nebo sis pro to byl ?
czernitko

#107 Příspěvek od czernitko »

ja sem ho prave od nej jeste nemel, mel sem z normlaniho polystyrenu, vyrezaval mi to jeden kamarad a bylo to nevalne kvality, ale za par korun.... ale polystyren proste neni ono... :( i kdyz je to paradne lehky, je to hrozne krehky a neda se poradne slepit... :( leda prolit purexem a pretahnout skelnou paskou, ale uz zase strasne nabiras na hmotnosti....:( a tak bych rad neco z epp, na kombat je to preci jenom vhodnejsi... :roll: jinak to co sem mel byl speedy, planek na nej je na tom warhawkove webu... a lital docela dobre, ale ty eppcka od ladaka maj proste neco do sebe, sou mensi a obratnejsi nez speedy a tak... proste na kobat nesrovnatelny.
Barny

#108 Příspěvek od Barny »

Sorry já tamtu odpovÄ›Ä
czernitko

#109 Příspěvek od czernitko »

Ha, ty kridla od cemechu...:D taky sem na ne koukal, ale zdaly se mi naky maly, az si po prazdninach zaridim(?) nakyho akrobata tak 1)na stridak 2) neco vetsiho-neco jako amrlock-zdenyho-peteho stroj :lol:
PS: Pete-amerlocku-zdeny, nemohli by ste to prosim nak pojmenovat???? je trochu zdlouhavy psat zdenyho-peteho-amerlockuv stroj, i kdyz se jedna o sqely letadlo :) ?
Barny

#110 Příspěvek od Barny »

Ty křídla nejsou malý . 8O Jenom maj trochu menší hloubku ale to se dá dohnat křidýlkama . :twisted:
vladosl

AC MINI - Horejsi

#111 Příspěvek od vladosl »

V minitornade som vymenil AXI 2208/34 za AC MINI od Horejsiho. Kupil som stavebnicu, navinul podla navodu - pre T - teda tah a bez prevodovky tak ako na AXI pouzil som vrtulu GWS indor 7x6. Lieta to skoro tak, ako ked bola v AXI vrtula 9x5. Pri LiPol 3S1500 kokam, polietam cca 25 minul. Som spokojny. Lacny motor a podla mna fajn polietanie. Regulator mam JETI 18 3P a letova hmotnost cca 450g. Caute.
czernitko

#112 Příspěvek od czernitko »

Hmm,.. no, konec prazdnin je pryc, a tak sem si taky udelal cas a dal do kupy svoje samokridlo- nakonec sem tam dal pythona 60, ten vyrez mam nakonec od ladaka, puvodne neco s profilem tusim MH60(?), rozpeti to melo 1400mm na svah, tak sem to zkratil na cca 920(+-). jelikoz mi vyrezy prisly na zacatku prazdnin, a to sem jeste cele AC nevlastnil(mel sem jen motor), osadil sm to DC, abych to mohl zkusit na seslosti v Pribyslavi- dal sem tam 300ku, a vecer pred odjezdem na letiste mi jeste tatka objetave zajel do pardubic do modelarske prodejny kde mi koupil 3S1500 Kokam, takze sem nakonec letal s touhle kombinaci- jak psal simax tak je to fakt poradna stihacka, ale ta 300ka vydrzela necely jedno nabiti baterek, nez se spalily uhliky i s kovovejma kontakama.. 8O :oops: .takze takovych pokusu sem po navratu zanechal(taky proto ze uz sem nemel funkcni 300ku.. :roll: ) a objednal sem TMM0810-3PL, kterazto mi asi po tydnu prisla, a taky sem objednal(asi 16.8.) v cemechu vrtule k tomu pythonovi(GWS8/4HD), kterezto mi jeste neprisly protoze se pry momentalne nedaji sehnat a budou je mit az pristi tyden... nicmene i tak sem nelenil a na pythona dal vrtuli APC 8/4 kterou sem nasel doma a upravil aby sla nasadit na tu osu u pythona...prvni letove zkousky probehly vcera, to sem deltu celkem uspesne zalital, ale po druhym nabiti baterek se mi zacal vypinat motor pokud byl knipl kdekoli pres pul plynu- az dneska sem zjistil ze staci na regulatoru nastavit misto automatickeho predstihu rucne 5°... ;) no a kdyz uz sem se prokousal tou omackou, tak k letovym vlastnostem: je to v podstate to samy jako s tou 300kou, jenom odber je mensi a nemam spotrebu 1let=1motor. uz pracuju na stoupavych vykrutech, jeste se mi to trochu rozhazuje a tak jeste serizuju diferencialy a odladuju, ale kolmy stoupani jde jako po masle.. :D po dnesnim litani mi vychazi letovy cas pri maximalnim setreni plynu(par vterin stoupat a potom klouzat dolu) minimalne na 45minut, spis vic. na kombat kolem 17-18minut, pohodove letani na pul plynu pres 20minut... vahu bohuzel nevim, protoze nemam tak presnou vahu aby to za neco stalo.... baterky nabijim taky docela rychle, kdyz je dam po letu na moje aqccko tak se nestydi do nich pustit nekrestanskych 5.6A.. :twisted: , takze to radsi omezuju na 3,5 a stejne mam za pul hodiny nabito, kdyz se trochu snazim tak doba nabijeni a doba letu je 1:1, a vo tom to taky je.. :D doufam ze se postesti nakej ten akrobatek jeste ted z podzima, at mam taky neco na zimu.. :) a kdyby mel nekdo zajem o schema uchyceni motoru, tak muzu taky poslat-strucne jsem pouzil prirubu, kterou mam prisoubovanou na kolecko balzy 6mm(jeste vyztuzit preklizkou, jinak se srouby vytrhavaj!), a kolecko balzy mam sroubem a vterinakem spojeny s kolmo nasazenou tyckou, zapustenou do stredu kridla, cele prekapotovano balzou 0.8mm a vypada mooc pekne a drzi to taky naramne.. :D jeste me ceka par trimovacich letu ,ale jevi se to opravdu velmi slibne..!!! :) ce
Barny

#113 Příspěvek od Barny »

Dej tam radší 7/6 bude to rychlejší :wink:
vladosl

cernítko a nabijanie 3S1500 prudom 3,5A????

#114 Příspěvek od vladosl »

Ahoj, max. dovoleny nabijaci prud pre LiPol je 1C !!!! To znamena pre 1500mAh - 1.5 A. Ak chces aby baterky prezili viac ako 5 letov, pribrzdi!!! Precitaj si o nabijani napr. zo stranky www.zajac.cz ... najdi si tam nabijanie LiPol... Pripadne daj vediet kolko krat si to takto uz nabijal a ako sa baterky spravaju...
Barny

#115 Příspěvek od Barny »

No ony dostávaj záhul už i pÅ™i tom 1C . Takže pozor na to ! Obrázek Já bych nabíjel tak 0,7C. 3,5 A je nezlob se na mÄ› prasárna , už bys jim mÄ›l zaÄ
czernitko

#116 Příspěvek od czernitko »

no jo, no jo, ja vim, doma taky nabijim 0.7A(=0.5C), ale na letisti se mi nechce cekat hodinu nez se nabijou a kupovat dalsi sadu jako nahradni se mi uz tuplem nechce.. :roll: ale lita to fakt super.... :D dneska sem byl zase litat a i pres silny vitr to bylo paradni politani... :D
Barny

#117 Příspěvek od Barny »

Já bych Å™ek že je lepší koupit druhou sadu a zaÄ
czernitko

#118 Příspěvek od czernitko »

no, na tom taky neco bude.. :? asi mate pravdu, holt s ibudu hodinu cekat.. :( ;)
peppies
Kontaktovat uživatele:

#119 Příspěvek od peppies »

a co hodinu cekat, si kup flasku piva, cigaro a hodina ubehne jako voda :D 8) :D :P :twisted: