Wild Hawk - negativy na křídlech
-
honza.wild.hawk
Wild Hawk - negativy na křídlech
Při koupi Wild Hawk mi prodavač poradil nakroutit negativy na křídlech 2mm. Prosím poraďte (polopaticky
) jak to udělat. Nevím jestli to udělat po celém křídle, nebo jen na koncích jak mi radil kamarád.
Já to dělám tak, že si půlku křídla rozdělím na třetiny a tu poslední nakrucuju. To stačí. Zlepší se stabilita, jen bacha ať to uděláš správně. Nechci Tě podceňovat, ale jeden tady to udělal do mínusu. Což je dolů. On nevěděl, že negativy se dělaj nahoru. Stejně jako nevěděl, že i vrtule má náběžku a otokovku a dal ji obráceně.
-
honza.wild.hawk
-
honza.wild.hawk
-
honza.wild.hawk
Hoki píše:Já to dělám tak, že si půlku křídla rozdělím na třetiny a tu poslední nakrucuju. To stačí. Zlepší se stabilita, jen bacha ať to uděláš správně. Nechci Tě podceňovat, ale jeden tady to udělal do mínusu. Což je dolů. On nevěděl, že negativy se dělaj nahoru. Stejně jako nevěděl, že i vrtule má náběžku a otokovku a dal ji obráceně.
Popisuješ tu co je negativ na křídle, ale ten "jeden" co to udělal do mínusu (náběžka na konci křídla dolu) to udělal dobře. Proto se tomu říká negativ
ztnext píše:Hoki píše:Já to dělám tak, že si půlku křídla rozdělím na třetiny a tu poslední nakrucuju. To stačí. Zlepší se stabilita, jen bacha ať to uděláš správně. Nechci Tě podceňovat, ale jeden tady to udělal do mínusu. Což je dolů. On nevěděl, že negativy se dělaj nahoru. Stejně jako nevěděl, že i vrtule má náběžku a otokovku a dal ji obráceně.
Popisuješ tu co je negativ na křídle, ale ten "jeden" co to udělal do mínusu (náběžka na konci křídla dolu) to udělal dobře. Proto se tomu říká negativ![]()
![]()
Pokud vím tak negatim se dělá na konci oblou na odtokovce né na začátku oblouku u náběžky.Takhle to co říkáš sice zachoval správný "sklon" ale trošku to pomotal.On tím negativem potřebuje větší tlak na konce křídel né na náběžku tím to stabilnější nebude.
Promiň Kabrioline, ale nepochopil jsem Tě nějak dobře a ani nevím komu Tvá vítka patřila. Já to vždy dělal tak, že otokovku křídla na konci (stačí pár žeber) podložím klínkem balsy a lepím horní potah otokovky. Takže to dávám nahoru a né dolu. Takže když přiložím křídla k sobě, náběžky se dotýkaj, ale otokovky na konci křídla jsou od sebe.
Hoki píše:Promiň Kabrioline, ale nepochopil jsem Tě nějak dobře a ani nevím komu Tvá vítka patřila. Já to vždy dělal tak, že otokovku křídla na konci (stačí pár žeber) podložím klínkem balsy a lepím horní potah otokovky. Takže to dávám nahoru a né dolu. Takže když přiložím křídla k sobě, náběžky se dotýkaj, ale otokovky na konci křídla jsou od sebe.
Nestrachuj se to bylo pro "ztnext".Tvůj postup je správný jen si nejsem jistým postupem co psal ztnext a to v tom smyslu že on dává už náběžku pod úrpveň a odtokovka je v nule nebo i kdyby nebyla tak se té odtokovky do minusu bojim...