Blade MCPX

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
buki

#286 Příspěvek od buki »

Je potřeba upravit větší šroubovák na tu nůtu, aby pořádně seděl a mít kvalitní křižák proti, né ten co dodávají v sadě. Já to měl taky zatažený jako hrom. Jinak nasaď šroubovák - křižák do šroubku v gripu a otáčej celou hřídelkou. Pokud se ti budou gripy různě vlnit při otáčení, je hřídelka ohlá, pokud se při otáčení gripy nehnou je rovná a netřeba vyndavat.
lexlutor

#287 Příspěvek od lexlutor »

Mám dotaz. Už někomu z vás odešel ten hlavní stejnosměrný motorek? Já s ním létal poměrně hodně a vím, že tyhle motory dlouho nevydrží, neboť se ubrousí uhlíky a je KO. Já ho dnes nastartoval na první baterii, po cca 30 vteřinách rapidní pokles výkonu a helina šla k zemi a visela sotva na plný kolektiv a byly i měnší otáčky....zkusil jsem i další baterie abych vyloučil, že byla vybitá a stejný výsledek. Jinak rada na škubající serva. Stačí stříknout kontox na jezdec a je to škubání, nemusí se nic rozebírat.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#288 Příspěvek od JirkaA »

lexlutor píše:Stačí stříknout kontox na jezdec a je to škubání, nemusí se nic rozebírat.

Jasně, na kontox se nachytá prach, vznikne ti super brusná pasta a dráha poťáku jde do kytek daleko dřív. Dobrá rada nad zlato!!
OK2WY
buki

#289 Příspěvek od buki »

Mám nalétáno přes 100 baterek dvěstěčtyřicítek po 5,5min. a motor zatím drží bezezměny.Chci se optat na ten Kontox. Nemá v sobě nějakou olejovou složku, aby se pak neusazoval prach a nevybrousilo nám to dráhu poťáku,
když je to otevřeno? Jinak jsem teď již podruhé rozebral serva a lihem vyčistil poťáky a sběrače. Vydrží mi to do záškubů vždy tak okolo 50 startů.
Je to parádní stroječek na vyblbnutí na malém prostoru.
petsild
Kontaktovat uživatele:

Re:

#290 Příspěvek od petsild »

lexlutor píše:Mám dotaz. Už někomu z vás odešel ten hlavní stejnosměrný motorek? Já s ním létal poměrně hodně a vím, že tyhle motory dlouho nevydrží, neboť se ubrousí uhlíky a je KO. Já ho dnes nastartoval na první baterii, po cca 30 vteřinách rapidní pokles výkonu a helina šla k zemi a visela sotva na plný kolektiv a byly i měnší otáčky....zkusil jsem i další baterie abych vyloučil, že byla vybitá a stejný výsledek. Jinak rada na škubající serva. Stačí stříknout kontox na jezdec a je to škubání, nemusí se nic rozebírat.

Mě třeba odešel ten zadní, tak jsem rovnou udělal rozborku hlavního po 40aku uhlíky dobré komutátor taky vyčistil a šlape zatím dobře.
Obrázek
Jak popisuješ ztrátu výkonu tak motor je hotovej :( úplně nejlépe předělat na střídák vše je popsáno zde: http://www.helifreak.com/showthread.php?t=299653[/img]
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
lexlutor

#291 Příspěvek od lexlutor »

Jistě, tak je to rada nad zlato, zatím jsem s tím po kontoxu hodil tak 60 startů a nic zanešené není, tak se tímto hluboce omlouvám.
petsild
Kontaktovat uživatele:

Re:

#292 Příspěvek od petsild »

lexlutor píše:Jistě, tak je to rada nad zlato, zatím jsem s tím po kontoxu hodil tak 60 startů a nic zanešené není, tak se tímto hluboce omlouvám.

Nj bez podívání ten uhlík prášek dostaneš kam nepatří, rozebrání a ruční čištění zabere max. půl h. máš klid.
Obrázek
Tak to dopadne!
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
buki

#293 Příspěvek od buki »

Prosím dá se to přeložit aby tomu bylo rozumět: Nj bez podívání ten uhlík prášek dostaneš kam nepatří
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#294 Příspěvek od gamer007 »

Ahoj, mám DX8 v servisu a koupim asi zatim DX4e na blejdíka a sim. Jak je řešeno přepínání režimu a jak je to nastaveno. Normálně spínač autorotace a spínač normal/idle? Jak vychází pak rozsah kolektivu?
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#295 Příspěvek od JirkaA »

lexlutor píše:Jistě, tak je to rada nad zlato, zatím jsem s tím po kontoxu hodil tak 60 startů a nic zanešené není, tak se tímto hluboce omlouvám.

Nečil se. Elektronikou a jejím servisem se docela dlouho živím. Moji zkušenost s tím, že kontox (a vůbec cokoli mastného) do potenciometru nepatří, jeho působení je krátkodobé a důsledky o to horší jen tak nezlomíš :wink:
OK2WY
buki

#296 Příspěvek od buki »

Tak jsem rozdělal motor a bordelu po 100 startech tam bylo minimálně.Takže zatím dobrý.
lexlutor

#297 Příspěvek od lexlutor »

Já už měl přes sto startů, možná jsem měl nějaký špatný kus motoru, ale prostě jeví všechny známky opotřebení, nepravidelný chod, hrozně hřeje a při zátěži jiskří...patrně uhlíky v tahu.
buki

#298 Příspěvek od buki »

Po dolítání ho měřím a má kolem 47°C,serva 32°C,zadní motorek 23°C
buki

#299 Příspěvek od buki »

Někdy hlavně , když je baterie na začátku lítání se mi při zapumpování kolektivem zatřepe prcek, když ho zastavuji a dávám plus kolektiv a to samé, když zaříznu rychle zatáčku doleva, taky se zatřepe a pak letí zase jako by nic. Stává se vám to taky? Přitom serva vyčištěna,příčná hřídel je rovná a přesto to tak někdy zablbne.Jo na zádech to dělá taky.Dík
buki

#300 Příspěvek od buki »

Tak co, nikdo nic.
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“