Blade MCPX

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
psena
Kontaktovat uživatele:

#301 Příspěvek od psena »

Mcpx je nově na simulotoru Phoenix, muzete to prosim nekdo zkusit a rict, zdali to sedi?
prochel
Kontaktovat uživatele:

#302 Příspěvek od prochel »

psena píše:Mcpx je nově na simulotoru Phoenix, muzete to prosim nekdo zkusit a rict, zdali to sedi?
ale jo čoveče tak na 83,65% , teď sem to prubnul :)
skoro real
Rici

#303 Příspěvek od Rici »

Mě teda v reálu příjde na páčkách rychlejší a naopak menší výkon motoru, na Phoenixu je takovej gumovej, ale výkon motoru lepší (standartní nastavení, rychlost 100%). Mám tedy prodloužený ocas a kovový tuning.
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#304 Příspěvek od gamer007 »

Jak se vám lítá s tím setovým radiem DX4e? Mě příjde jako by tam byli expa do tupa i na HI výchylkách. Ale docela si po DX8 zvykám a dá se to.
Ten Phoenix a MCPx moc nehraje. Nějak tam moc kolísaj otáčky okolo středu kniplu a příjde mi to hůř řiditelný než v reálu. Možná kdyby se pořádně nastavil, tak by se to dalo srovnat, ale moc si s tím nevím rady...
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
petsild
Kontaktovat uživatele:

Re:

#305 Příspěvek od petsild »

gamer007 píše:Ten Phoenix a MCPx moc nehraje. Nějak tam moc kolísaj otáčky okolo středu kniplu a příjde mi to hůř řiditelný než v reálu. Možná kdyby se pořádně nastavil, tak by se to dalo srovnat, ale moc si s tím nevím rady...

Tak model v simu opravdu nesedí :( udělat třeba pěknou osmu je nemožné fyzikální model připomíná msr s možností invertu.
Našel jsem úpravu nastavení, aby model přiblížil reálu... určitě nebude finální:

Weight = 0.19 (sim feels too light)
Cyclic servo response = 2.0 (sim cyclic too sluggish)
Knife-edge tuning = 125% (sim had very little lift when not fully upright)
Induced cyclic power loss = 0% (sim bobs at just the slightest cyclic)
Vortex-ring = 50% (sim was 0% but we all know this isn't the case at all)
Lateral cyclic = 0.008 (sim aileron cyclic was too sluggish)
Active response = 0 (real mcpx doesn't self-right at all...or very little)
Max pirouette rate = 375.0 (sim piros too slow; this can probably be increased even more)
Collective crispness tuning = 100% (unsure about)
Collective response tuning = 100% (unsure about)

Zkuste jestli bude Xko lepší s tímhle setupem.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
prochel
Kontaktovat uživatele:

Re:

#306 Příspěvek od prochel »

petsild píše:
gamer007 píše:Ten Phoenix a MCPx moc nehraje. Nějak tam moc kolísaj otáčky okolo středu kniplu a příjde mi to hůř řiditelný než v reálu. Možná kdyby se pořádně nastavil, tak by se to dalo srovnat, ale moc si s tím nevím rady...

Tak model v simu opravdu nesedí :( udělat třeba pěknou osmu je nemožné fyzikální model připomíná msr s možností invertu.
Našel jsem úpravu nastavení, aby model přiblížil reálu... určitě nebude finální:

Weight = 0.19 (sim feels too light)
Cyclic servo response = 2.0 (sim cyclic too sluggish)
Knife-edge tuning = 125% (sim had very little lift when not fully upright)
Induced cyclic power loss = 0% (sim bobs at just the slightest cyclic)
Vortex-ring = 50% (sim was 0% but we all know this isn't the case at all)
Lateral cyclic = 0.008 (sim aileron cyclic was too sluggish)
Active response = 0 (real mcpx doesn't self-right at all...or very little)
Max pirouette rate = 375.0 (sim piros too slow; this can probably be increased even more)
Collective crispness tuning = 100% (unsure about)
Collective response tuning = 100% (unsure about)

Zkuste jestli bude Xko lepší s tímhle setupem.
neřeš sim, vždyť MCPX je super sim :D
petsild
Kontaktovat uživatele:

Re:

#307 Příspěvek od petsild »

[neřeš sim, vždyť MCPX je super sim :D]

Ten nejlepší :) co znám.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
gamer007
Kontaktovat uživatele:

#308 Příspěvek od gamer007 »

Zkusil jsem napípat uvedený parametry do Phoenixe a MCPxko neletí. Nedá se ani odlepit od země. Už se mi to nechtělo znova procházet, ale myslim že jsem udělal vše přesně podle návodu. Vám to tak lítá?
T-rex 600EFL, Prôtos 500, Miniprôtos, Solo Pro 180, Ansmann X2, Beatle110BS
Futaba T8FG,GT3C
buki

#309 Příspěvek od buki »

Řeknu vám svůj zajímavý poznatek.
Lítám Hyperion G3 CX,240mAh. Po mnoha letech jsem prubnul baterku dát přesně do těžiště, jak by to normálně mělo být. Vychází mi to skoro mezi nohy podvozku.Při lítání ,když jsem vzal za kolektiv ve visu namístě se mi prcek vždy přetočil tak o 90°.I při lopasu se to chovalo divně.Tak jsem zase posunul baterku osově mezi přední nohy,tím je těžiště dost posunuto dopředu-což by normálně nemělo být a nyní se opět ocas ani nehne i přemety jsou parádní. I při couvavých zatáčkách ocas drží.
Prostě tento prcek má svá specifika, při kterých létá nejlépe.
Angusss

#310 Příspěvek od Angusss »

Tak jsem si ho chtěl také pořídit, ale po té co jsem dneska vyzkoušel model na Phoenix tak se mi do toho vůbec nechce. Neudělal jsem ani osmičku :) ovládání je strašně líné, je to příšerně stabilní... je reálné létání o dost jiné nebo je to fakt takto? Pokud vrátím páčku cykliky do nuly tak se model sám stabilizuje? To snad ne... to nedělalo ani MSR co si pamatuji
buki

#311 Příspěvek od buki »

Angusss píše:Tak jsem si ho chtěl také pořídit, ale po té co jsem dneska vyzkoušel model na Phoenix tak se mi do toho vůbec nechce. Neudělal jsem ani osmičku :) ovládání je strašně líné, je to příšerně stabilní... je reálné létání o dost jiné nebo je to fakt takto? Pokud vrátím páčku cykliky do nuly tak se model sám stabilizuje? To snad ne... to nedělalo ani MSR co si pamatuji

Nemám Phenix, ale porovnávat sim s realitou je nesmysl. Podívej se na videa letu v reálu a bude ti to hned jasné. Mělo by tě zajímat jak létá v reálu a neposuzovat něco podle simu. Takhle to opravdu nefunguje a nic ti to neřekne.
Angusss

#312 Příspěvek od Angusss »

buki píše:
Angusss píše:Tak jsem si ho chtěl také pořídit, ale po té co jsem dneska vyzkoušel model na Phoenix tak se mi do toho vůbec nechce. Neudělal jsem ani osmičku :) ovládání je strašně líné, je to příšerně stabilní... je reálné létání o dost jiné nebo je to fakt takto? Pokud vrátím páčku cykliky do nuly tak se model sám stabilizuje? To snad ne... to nedělalo ani MSR co si pamatuji

Nemám Phenix, ale porovnávat sim s realitou je nesmysl. Podívej se na videa letu v reálu a bude ti to hned jasné. Mělo by tě zajímat jak létá v reálu a neposuzovat něco podle simu. Takhle to opravdu nefunguje a nic ti to neřekne.

Pokud ho uvidím v reálu tak nevím jak ten dotyčný moc musí páčkovat a jak to létá. To spíše očekávám od toho simulátoru, to mi přijde logické...
buki

#313 Příspěvek od buki »

Koukám,že máš Rexe.Jak páčkuješ s Rexem a jak ti reaguje na řízení tak je to to samé s tímto prckem. Jen musíš citovku s kolektivem.
Angusss

#314 Příspěvek od Angusss »

buki píše:Koukám,že máš Rexe.Jak páčkuješ s Rexem a jak ti reaguje na řízení tak je to to samé s tímto prckem. Jen musíš citovku s kolektivem.

Fakt?Tak to bych do něj šel a ten Phoenix je úplně mimo :D T-Rex 500 mi na simu přijde celkem věrohodný...
Angusss

#315 Příspěvek od Angusss »

Tak jsem si ho hned včera přivezl domů, už se nabijí baterky... NAstavujete vysílač dle návodu?Myslím tím ta EXPA a pak PITCh na 75%? Jaké používáte křivky na režimy?

Také bych se chtěl zeptat, zda-li je v pořádku, že se mi i při vrtulníku v klidu na stole cukají všechna serva? Teda spíše vrčí a ozubená kolečka se o 2-3zoubky otáčí tam a zpět, cyklika se teda nehne... MSR bylo v klidu a a ni nepíplo :) Je to v pořádku, že vrčí?

Děkuji
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“