Blade MCPX

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
petsild
Kontaktovat uživatele:

Re:

#316 Příspěvek od petsild »

Angusss píše:Tak jsem si ho hned včera přivezl domů, už se nabijí baterky... NAstavujete vysílač dle návodu?Myslím tím ta EXPA a pak PITCh na 75%? Jaké používáte křivky na režimy?

Také bych se chtěl zeptat, zda-li je v pořádku, že se mi i při vrtulníku v klidu na stole cukají všechna serva? Teda spíše vrčí a ozubená kolečka se o 2-3zoubky otáčí tam a zpět, cyklika se teda nehne... MSR bylo v klidu a a ni nepíplo :) Je to v pořádku, že vrčí?

Děkuji

První nastavení dle návodu, byl jsem spokojený :) raději na první seznámení nech protože Xko je dost živé.
Nyní mám D/R85,expa 25%, pitch 85, křivka plynu 90,85,83,85,95, kolektiv lineární. Setup nemám pro 3D, ten zatím nedělám pro blbnutí a lopajz výborný.

Xko v klidu doslova hraje :) bzučí jak hmyzák.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
Angusss

#317 Příspěvek od Angusss »

petsild : díky za uklidnění :) Ta křivka plynu, je to k něčemu? Nestačí mít linerání jako při governoru? Zatím jsem bohužel nemohl Blade vyzkoušet...
petsild
Kontaktovat uživatele:

re

#318 Příspěvek od petsild »

Angusss píše:petsild : díky za uklidnění :) Ta křivka plynu, je to k něčemu? Nestačí mít linerání jako při governoru? Zatím jsem bohužel nemohl Blade vyzkoušet...

Křivku mám taky na Próčku použil na Xko sice odlišné stroje nastavení stejné. Nastav jak tobě vyhovuje :) plochá být může klidně používej.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
Angusss

#319 Příspěvek od Angusss »

Tak jsem dnes poprvé Xko zvedl a fakt jsem zíral.

Jediné co jsem nastavil byl pitch 85% místo 100, jinak jsem vše nechal na 100. Vrtulník jsem skoro neudržel ve visu!I můj MiniTitan je hodnější v porovnání s tímto :) Jsem tím opravdu nadšený, protože to skutečně vypadá na klasický vrtulník a ne jako MSR...

Jen budu muset trošku zmírnit to klonení a klopení, tohle je na mě moc HARD :)
prochel
Kontaktovat uživatele:

#320 Příspěvek od prochel »

Angusss píše:Tak jsem dnes poprvé Xko zvedl a fakt jsem zíral.

Jediné co jsem nastavil byl pitch 85% místo 100, jinak jsem vše nechal na 100. Vrtulník jsem skoro neudržel ve visu!I můj MiniTitan je hodnější v porovnání s tímto :) Jsem tím opravdu nadšený, protože to skutečně vypadá na klasický vrtulník a ne jako MSR...

Jen budu muset trošku zmírnit to klonení a klopení, tohle je na mě moc HARD :)
no vidíš a už jsi ho zatracoval podle simulátoru :D
je dobré vyzkoušet na živo a pak ho soudit a ne podle simu
real je real
JosefSvejk

#321 Příspěvek od JosefSvejk »

Kde kupujete ty lepší baterky do tohodle prcka? Jaké to vlastně jsou?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
prochel
Kontaktovat uživatele:

#322 Příspěvek od prochel »

JosefSvejk píše:Kde kupujete ty lepší baterky do tohodle prcka? Jaké to vlastně jsou?
jsou to tyto HYPERION G3 CX - 1S 240MAH (25C) FOR MICRO SERIES
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#323 Příspěvek od František Koudelka »

Tak to vypada ze budu novy majitel MCPX, z druhe ruky, dle slov prodejce a fotek pouze ulomena kulicka na desce cykliky a praskla kabinka, domluvili sme se na cene bez vysilace, takze cekam na postu zatim po CR a doma mi to snad..pokud to nebude nejaka velika suma preposlou do Anglie takze se budu mit cim bavit......da se nejak bez vysilacky ujistit zda ta elektronika je v poradku...ma ten vrtas neco delat po pripojeni baterie.....bez pritomnosti vysilace....mam na mysli to ze by mi to doma nekdo jen zapnul jestli to jde...pokud ne tak by mi to ani neposilali..dle slov prodejce to funguje...
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
zablabla

#324 Příspěvek od zablabla »

František Koudelka píše:da se nejak bez vysilacky ujistit zda ta elektronika je v poradku...ma ten vrtas neco delat po pripojeni baterie.....bez pritomnosti vysilace....mam na mysli to ze by mi to doma nekdo jen zapnul jestli to jde...pokud ne tak by mi to ani neposilali..dle slov prodejce to funguje...

Jo bude ale tak akorat blikat modra ledka - že hleda vysilač a to je tak vše.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#325 Příspěvek od František Koudelka »

No dobre tak aspon vim ze by to melo blikat vyzkousime... :)
zablabla

#326 Příspěvek od zablabla »

František Koudelka píše:No dobre tak aspon vim ze by to melo blikat vyzkousime... :)

bliká, nebude sice totálně mrtvý, ale nic to neříká jak funguje.
Já osobně bych doporučil minimálně mechanickou kountrolu vůlí cykliky a serv.

Jinak já jsem napřed zavisel párkrát v místnosti a dnes večer jsem ho vzal ven. Musel jsem si poděkovat, že jsem při visení nezkoušel zádné experimenty, protože ta potvůrka je pěkně živá ( nastavení podle manuálu). Než jsem si na ni trochu zvyknul, tak mi párkrát uletěla docela daleko. Občas se mi rozkmital ocas ( při prudších manévrech) nesetkal se s tím někdo taky (tu axiální vůli hlavního hřídele, co byla od novoty, jsem odstranil přitlačením ozubeného kola k ložisku - ale dělá to dál)
buki

#327 Příspěvek od buki »

Furt tady čtu jak se vám posouvá hlavní kolo na hřídeli. Provrtejte ho dole s hřídelí a dejte tam malý čípek jak se zejišťuje třeba Maxir. Já, než jsem poprvé vzlétl tak jsem to tímto způsobem zajistil a mám od posouvání navždy pokoj.
Ještě jedna věc: měl jsem při odlehčení kolektivu sem tam zavibrování celého prcka. Ptal jsem se tu na foru a nikdo neporadil čím to může být. Přišel jsem na to. Příčina byla vůle mezi hlavní hřídelí a ložisky.Jelikož hřídel má o dost desetin méně než průměr ložiska, tak sama vibrovala jako hrom a tím to zblblo gyra.Vzal jsem novou metrovou uhlíkovou trubku, uřízl požadovanou délku a hlavně jelikož má přesně tři mm jsem ji musel zbrousit, aby šla do ložisek, hlavního kola a hlavy natěsno. V místě kroku cikliky, aby šla volně ale bez vůlí. Po sesazení jsou vibrace pryč a prcek lítá jako nový.
František Koudelka
Kontaktovat uživatele:

#328 Příspěvek od František Koudelka »

Jo jo mechanicka kontrola urcite to nekoho poverim at mi na to mrkne, no uvidim co mi prijde, dle fotek to vypada slusne a udajne staci jen vymenit deska cykliky a poleti to....tak sem zvedav...dam samozrejme vedet jak sem na tom, uz se prcka nemuzu dockat 8)
zablabla

#329 Příspěvek od zablabla »

...Příčina byla vůle mezi hlavní hřídelí a ložisky.Jelikož hřídel má o dost desetin méně než průměr ložiska........

dobrý poznatek !!!!!! :!: :!:
buki

#330 Příspěvek od buki »

zablabla píše:...Příčina byla vůle mezi hlavní hřídelí a ložisky.Jelikož hřídel má o dost desetin méně než průměr ložiska........

dobrý poznatek !!!!!! :!: :!:

Tvojí odpovědí jsi chtěl říci co?
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“