regulátor?

Přijímače, serva, regulátory, BEC, palubní napájení, ale i telemetrie
Zpráva
Autor
zeldaxp

regulátor?

#1 Příspěvek od zeldaxp »

Ahoj, chtěl bych se poradit. Pozapojoval jsem střídavý motor Turnigy s regulátorem a příjimačem. Po přidání plynu na vysílači se motor roztočí asi tak na 10% výkonu i když knipl na vysílači je na maximum. Asi po 10s se motor zastaví. Regulátor není teplý. Pro normální ovládání motoru a zvýšení otáček na maximum je třeba pohnout kniplem plynu do asi 1/3, poté zpět na nulu a rychle přidat plyn. Poté motor dosahuje maximálních otáček a je regulovatelný po celé délce kniplu.Nevíte, v čem by mohl být problém? Díky moc.

motor: TR-28-26-CQ
regulátor: Turnigy Plush 25
vysílač: Hitec Optic 6
prokytom
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od prokytom »

tohlemi to udělalo když sem si na rádiu dal výchylky plynu ze 100% na 125% - zkuz zmenšit výchilku plynu třeba to pomůže
Rádio: Upravený Optic 6 Sport 2,4GHzNabíječ: Graupner Ultramat 14, HK VariableLetový park: Sagita EPP, Elektrotrenér, Tomba,NuttBall, Káně F3A - Elite F3K - Manta F3P - Piaget, Knuffel
roman1

#3 Příspěvek od roman1 »

Taky se mi to po určité době provozu najednou stalo, stačilo jenom opět nakalibrovat rozsah regulátoru - vypnout přijímač, na vysílači dát plný plyn, zapnout přijímač, počkat až regl zahraje tón a stáhnout plyn, vypnout přijímač a pak by to mělo chodit normálně.
zeldaxp

#4 Příspěvek od zeldaxp »

Vysílačem to není, druhý model funguje bez problémů. Zkusím tedy kalibraci toho regulátoru, díky. :)
prokytom
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od prokytom »

ono taky každej regljede trochujinak mě to pravě dělalo u toho TG PLUSHE nikde jinde
Rádio: Upravený Optic 6 Sport 2,4GHzNabíječ: Graupner Ultramat 14, HK VariableLetový park: Sagita EPP, Elektrotrenér, Tomba,NuttBall, Káně F3A - Elite F3K - Manta F3P - Piaget, Knuffel
zeldaxp

#6 Příspěvek od zeldaxp »

tak jsem zkalibroval regulator a zkusil to upravit i na vysilaci a stale stejne
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od JirkaA »

v jakém stavu jsou baterky, máš správně nastavený typ baterií? Tohle chování mi připomíná omezení výkonu při zjištěném nižším napětí baterie, při ubrání plynu a následném přidání regl dovolí normální provoz do vydojení baterek..
OK2WY
zeldaxp

#8 Příspěvek od zeldaxp »

Baterky jsou nové. 3 článek Zippy 20C 1250mAh. Na nabíječce se tváří v pohodě. Na regulatoru je nastaven typ baterií dobře-přes programovací kartu. Svítí dioda na Lixx.
Bora

#9 Příspěvek od Bora »

Ahoj.
Podle mně to bude bezpečnostní pojistka proti tomu aby se ti neroztočil motor při zapínání v případě že by byla páka plynu naplné výchilce.Já mám regly u kterých musím po připojení bareríe dát plný plyn a poté stáhnou na nulu,jinak se regl neaktivuje.Jesli tam nebudeš mít v nastavení něco podobného.
zeldaxp

#10 Příspěvek od zeldaxp »

na programovací kartě k tomu regulátoru nic takoveho není, nebo alenpoň se tomu žádná volba nepodobá - vypnutí pojistky :(
JosefSvejk

#11 Příspěvek od JosefSvejk »

Nejde to vypnout.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Lark

#12 Příspěvek od Lark »

Mě tohle dělalo, když jsem zapnul regl s motorem bez vrtule. Stačilo nasadit vrtuli a bylo po problému. Možná problém s časováním odlehčeného motoru ?
zeldaxp

#13 Příspěvek od zeldaxp »

Dělá to bez vrtule i s vrtulí... Na kartě je ještě volba timing mode. Co by se mělo nastavovat tím? Díky moc všem za pomoc..
Surgical

#14 Příspěvek od Surgical »

Zkus stáhnout trim plynu úplně dolů a nechat ho tam, pak až s maximálně staženým plynem připojovat baterku....jinak nepomůže-li, zkusit jiný regl....
Loner

mam ten samy problem

#15 Příspěvek od Loner »

Mam ten samy problem, s reglem z Hobbykingu, MAG8 ESC25A Toward Pro ,http://www.jogja-aeromodelling.com/index.php?main_page=product_info&cPath=74_186&products_id=1715 (na hobbykingu uz neni). Dela mi to podobne motor se na chvili roztoci, nekdy trhane, po taktez cca 10s se vypne (nekdy se dokonce resetne a zapipa znova pipúani jako po pripojeni baterek). Dela to ale jen s vykonejsimi motory (nad 150W), malyho cervenyho cinana 80W to roztoci v pohode. Taky netusim zatim jak to budu resit, zkousel sem ruzny nastaveni, ale bud sem neco vynechal nebo nevim. Nastaveni plynu nepomohlo.
Odpovědět

Zpět na „Palubní elektronika“