Zbynass1 píše:No vzorec..., E calc mi říká že to staticky bude točit s vrtulí 13/10 9642ot/min a když si vezmu 14,8V x 867k/V = 12831ot/min což je přes limit, (i když je mi jasné, že napětí na baterce půjde se zátěží dolů), ok tak jsi mě nakonec donutil dojít si k výslkedku logicky sám

předpokládám že pokud bych pohon používal jenom směrem nahoru tak asi ok, ale kdybch to osolil v směrem dolů budu na limitu, což nechci, takže jdu do toho desetizávitu a mám klid, dík za názory.
14.9V tam bude pri 100A odbere. Pocitaj s napatim 15,6V v klesavom rezime. 13x10 AE by to mala zvladnut. Letove rozdiely oproti 13x11 nie su vyrazne, vyrazny rozdiel je v statickom tahu a statickom odbere. Ci by tam ta vrtula ale sla vzhladom na odber, to neviem - 13x11 dotiahol do diskusie Doktor.
A ako Doktor pise, co si pomozes s 10z? Aku vrtulu tam das?
Este raz. Rozmyslaj nad letovym prejavom. Chces z toho mat rekreacny hotliner? Pohon, co Ti lietadlo vytrhne z ruky a vsetci padnu na zadok? Alebo to chces mat ako entry-level F5B, koncentrovat sa pri kazdom odhode, byt si vedomy ze pri prelete na padovke vrtula nezaberie, ale s rozbehom dosahovat vysoke rychlosti, roll-rate, lietat elipsy na motor?
Pre prvy pripad 8z a vrtula standardnej tetivy. Pre druhy pripad 10z a slimka. Na 8z a slimku je to lietadlo podla mojho nazoru pritazke.