Nabídka České Pošty na zastupování při celním řízení

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Drondys

#616 Příspěvek od Drondys »

Papir píše:Něudělal by mi prosím někdo print screen výpisu z PayPalu? Nakupuju prvně a zatím ho po mně nechtěli (poslal jsem mailem fakturu a plnou moc), ale až(jestli) budou chtít, tak abych věděl co se po mně vlastně chce. Díky.

Rozpis zboží a poštovného (faktura)

Pokud jde o rozpis zboží a poštovného (faktura) pak by měl stačit email co ti přišel z HobbyKingu z adresy cs@hobbyking.com a v předmětu zprávy má uvedeno

Your order at HobbyKing, #XXXXXXXXXX

kde je namísto toho XXXXXXXXXX číslo objednávky uvedené ve tvém účtu na HobbyKingu.

Ten email začíná textem:
...
Thanks for shopping at our store
Your order details are:

... a níže je pak rozpis jednotlivých položek a u každé z nich je uvedena cena té položky.
Pod rozpisem položek je uveden zvolený způsob dopravy a cena poštovného.

Pokud ten email z nějakých důvodů nemáš pak si udělej výpis přímo z tvého účtu HobbyKingu viz postup.

1. Po přihlášení ke svému účtu na HobbyKingu máš na webové stránce uveden počet objednávek. Pokud to byla tvoje první objednávka tak tam bude číslo 1 a vedle toho čísla bude odkaz v podobě slova CHECK. Klikneš na tom odkazu CHECK a pak se ti zobrazí tabulka s výčtem objednávek.

2. U příslušné objednávky klikneš na čísle té objednávky tj. na řádku kde bude odkaz ve sloupci popsaném jako ORDER ID.

3. Je to na té stránce celý ten výpis objednávky pod Order details co se zobrazí.

Výpis platby z PayPalu

Pokud jde o výpis platbu z PayPalu měl by stačit email o potvrzení platby co ti přišel z PayPalu z adresy service@intl.paypal.com a v předmětu zprávy má uvedeno

Receipt for Your Payment to hexTronik Limited.

Pokud ten email z nějakých důvodů nemáš pak si udělej výpis přímo z tvého účtu PayPalu viz další postup.

1. Po přihlášení ke svému PayPal účtu klikneš na My Account a pak na History.

2. V seznamu na stránce History klikneš na odkazu Details u příslušné platby.

3. Je to celá ta stránka Transaction Details co se zobrazí.
martinre
Kontaktovat uživatele:

#617 Příspěvek od martinre »

Tak ja přidám svoji zkušenost.
1.balik objednan 14.4, ze Singapuru odesel nevim kdy, dorazil 25.4, cena 23$ bez post.

2. balik objednan 12.4 z hobbycity, z Hong Kongu odesel 20.4, dorazil dnes 2.5, cena 53$ bez post.

3. balik objednan 12.4 z hobbycity, z Hong Kongu odesel 22.4, dorazil dnes 2.5, cena 62$ bez post.

Ani u jednoho jsem neplatil DPH ani žádny jiný poplatek. Čas doručení byl taky přijatelný oproti tomu, co tady čtu. U balíků uvádím plnou cenu. Asi mám na ně štěstí, ještě v březnu jsem si bral brýle Fatshark(235$) a taky jsem nic neplatil navíc.
Snad jsem to nezakřik :?
Drondys

#618 Příspěvek od Drondys »

ross4435897 píše:Porad tomu nejak nerozumim ...
Pokud nechci vyuzit sluzby Ceske Posty ci jine deklarantske firmy, pak mam jedinou moznost ... si to vyzvednout osobne na poste 120?

Přesně tak.

ross4435897 píše:To me prijde jako napad ze Severni Korei :) Jako logicke bych pokladal pozadat celniky o zaslani zasilky na celnici do nejblizsiho treba krajskeho mesta ... tady v Brne prece taky mame celni spravu i s postou. To me chcete rici ze to nejde, ze uz jsme skutecne v te nejtemnejsi prdeli? Nemate nekdo prostudovany celni ci postovni zakon?

Nejde to a důvody už tady byly jasně popsány i ve vztahu k celnímu zákonu viz tento odkaz a tam viz sekce Ohledně možnosti přeposílání zásilky na jiné celní úřady a viz celní režim "Tranzit". Tak si to tam přečti.
ross4435897

#619 Příspěvek od ross4435897 »

To me chcete rici ze to nejde, ze uz jsme skutecne v te nejtemnejsi prdeli? Nemate nekdo prostudovany celni ci postovni zakon?

No tak slava, uz jsme tam ... a ja to malem zaspal! Jeste si musim koupit nejakou Ceskou a EU vlajecku ... abych mohl jit mavat na namesti az me vyzvou.
mhabr

#620 Příspěvek od mhabr »

V prdeli jsme uz vice nez 60 let a pomalinku se z ni snazime drapat ven.
By me zajimalo, kde jsi zil v minulosti, ze jsi na to jeste neprisel.
Papir
Kontaktovat uživatele:

#621 Příspěvek od Papir »

Tak jeden z balíkú je doma. A to ten, o kterém jsem psal, že byl předám k celnímu řízení, aniž bych byl jakoliv kontaktován, nebo požádán o podklady.
5.4. předán k celnímu řízení
2.5. doručen
Takže česká pošta konala, aniž bych já věděl co, a plnou moc si nechala podepsat pošťačka při doručení aniž by věděla proč a podepisovala jí to kolegyně. Tak nevím k čemu je to vůbec dobré, když se stejně nedodržují základní principy.
Hodnota fakturou z HK deklarovaná 170USD + 20USD pošta. Platil jsem clo 0kč, dph 589kč, poště 180kč. V papírech od celníků je: deklarovaná cena 2946kč což je z ceny BEZ DOPRAVY a z toho je počítána i DPH.
Na druhý balíček, o polovinu levnější čekám. Pošta si nechala poslat podklady.
Jindra_S
Kontaktovat uživatele:

#622 Příspěvek od Jindra_S »

Tak pošta se nějak vyjádřila:
http://www.ceskaposta.cz/cz/aktualne/tiskove-zpravy/2011/zasilky-ze-tretich-zemi-mnohdy-cekaji-na-poste-zbytecne--id33232/

Nicméně celkově je mi z toho tak nějak naštvaně smutno - ukázka byrokratizace v praxi: Vytvoříme tvrdší předpis, přijmeme více lidí, co ho budou kontrolovat a nakonec to stejně zaplatí a znepříjmení život poslednímu občanu, kterého tento předpis měl na začátku nějak chránit nebo mu nějak vydělávat. :(
bighugo
Kontaktovat uživatele:

#623 Příspěvek od bighugo »

martinre píše:Tak ja přidám svoji zkušenost.
1.balik objednan 14.4, ze Singapuru odesel nevim kdy, dorazil 25.4, cena 23$ bez post.

2. balik objednan 12.4 z hobbycity, z Hong Kongu odesel 20.4, dorazil dnes 2.5, cena 53$ bez post.

3. balik objednan 12.4 z hobbycity, z Hong Kongu odesel 22.4, dorazil dnes 2.5, cena 62$ bez post.

Ani u jednoho jsem neplatil DPH ani žádny jiný poplatek. Čas doručení byl taky přijatelný oproti tomu, co tady čtu. U balíků uvádím plnou cenu. Asi mám na ně štěstí, ještě v březnu jsem si bral brýle Fatshark(235$) a taky jsem nic neplatil navíc.

Tak tomu říkám šťastná náhoda. Taky bych chtěl mít takovou kliku.
Drondys

#624 Příspěvek od Drondys »

Papir píše:Tak jeden z balíkú je doma. A to ten, o kterém jsem psal, že byl předám k celnímu řízení, aniž bych byl jakoliv kontaktován, nebo požádán o podklady.
5.4. předán k celnímu řízení
2.5. doručen
Takže česká pošta konala, aniž bych já věděl co, a plnou moc si nechala podepsat pošťačka při doručení aniž by věděla proč a podepisovala jí to kolegyně. Tak nevím k čemu je to vůbec dobré, když se stejně nedodržují základní principy.

Už dříve jsem zde psal, že někteří pracovníci ČP nedodržují ani vlastní předpisy viz tento odkaz. Doporučuji napsat stížnost, protože plnou moc k zastupování při celním řízení jsi měl podpisovat ty osobně a ne cizí osoba a navíc pokud bys to chtěl vyřizovat osobně v Praze tak ti to znemožnili tím, že JSD vyřídili bez předchozí plné moci za tebe. Patrně se spoléhali vzhledem k tvému místu bydliště na to, že nebudeš mít zájem o osobní vyřizování v Praze. Nicméně to, že za tebe nechala doručovatelka podepsat plnou moc cizí osobu je nesprávné a je na tobě jestli to tak necháš nebo ne. Stížnosti doporučuji směrovat na adresy uvedené viz tento odkaz.

Díky té již podepsání plné moci ti již nyní ČP pro další zásilky nemusí žádnou další plnou moc posílat a rovnou za tebe mohou vyřídit celní odbavení i když bude stanoveno DPH a pokud nebudou ze strany celního úředníka vyžadovány nějaké doplňující doklady tak ti nepošlou ani žádné oznámení jelikož tu už podepsanou plnou moc mohou považovat za platnou až do odvolání. Pokud chceš tu plnou moc odvolat postupuj dle popisu viz tento odkaz.
Naposledy upravil(a) Drondys dne pon 02.05.2011 11:50, celkem upraveno 1 x.
Drondys

#625 Příspěvek od Drondys »

V podstatě se dá říct, že to co je tam uvedeno není nic nového a zde to již bylo v dřívějších částech této diskuze zmíněno. Je to jen potvrzením toho co jsem zde již dříve uváděl, ale aspoň už je to konečně trochu podrobněji popsáno i na webu ČP. :wink:
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#626 Příspěvek od jyrry »

Tak prvni zkusenosti:
Dorazil balicek bez predchozi vystrahy a postak chtel penize. Juknul jsem na rozpis a zaplatil 416,-Kc.
U balicku byly papiry od posty - "Poplatkovy listek" s polozkou "sluzby celni deklarace" 150,- bez DPH, 190,- s DPH.
Dal tam byl pozdrav z celnice - clo 0,- a DPH 214,-.
Rozdil je 22,-Kc a ten mel postak-rozvazec na svem souhrnnem papiru, ovsem bez vysvetleni o co jde. Dostal to na poste,ze to ma rozvezt a vybrat prachy, tak jsem ho netrapil otazkami; zitra se na nasi poste zeptam, co mi to tam douctovali za "bonus".
Jo, a pak tam byla samozrejme castecne predvyplnena plna moc. Tak se posta pochlapila bez meho predesleho udeleni plne moci....
havrous
Kontaktovat uživatele:

#627 Příspěvek od havrous »

Drondys píše:

V podstatě se dá říct, že to co je tam uvedeno není nic nového a zde to již bylo v dřívějších částech této diskuze zmíněno. Je to jen potvrzením toho co jsem zde již dříve uváděl, ale aspoň už je to konečně trochu podrobněji popsáno i na webu ČP. :wink:

Zato v další tiskové správě je uvedeno něco nového 8O
http://www.ceskaposta.cz/cz/aktualne/tiskove-zpravy/2011/ceske-poste-se-dari-id33248/
Já osobně jsem rád, že se české poště daří a tyto dvě poslední tiskové zprávy svědčí o tom, že balíček objednaný minulý týden tu bude cobydup. Už se moc těším :wink:
Drondys

#628 Příspěvek od Drondys »

jyrry píše:Tak prvni zkusenosti:
Dorazil balicek bez predchozi vystrahy a postak chtel penize. Juknul jsem na rozpis a zaplatil 416,-Kc. U balicku byly papiry od posty - "Poplatkovy listek" s polozkou "sluzby celni deklarace" 150,- bez DPH, 190,- s DPH.

Předpokládám, že ses jenom upsal, protože tam je chyba. Správně má být 180,- s DPH.

jyrry píše:Dal tam byl pozdrav z celnice - clo 0,- a DPH 214,-. Rozdil je 22,-Kc a ten mel postak-rozvazec na svem souhrnnem papiru, ovsem bez vysvetleni o co jde. Dostal to na poste,ze to ma rozvezt a vybrat prachy, tak jsem ho netrapil otazkami; zitra se na nasi poste zeptam, co mi to tam douctovali za "bonus".

Na lokální poště ti k tomu zřejmě nic kloudného nepoví a nejspíš si jen něco vymyslí co je zrovna napadne, jen aby se tě zbavili. Veškeré tyto poplatky vystavuje pouze pošta Praha 120 a pracovníci lokálních pošt o tom obvykle nevědí skoro nic. Doporučuji se na to neptat na lokální poště, ale rovnou napsat dotaz emailem na vedoucí pošty Praha 120 email je vedpost.praha120@cpost.cz

jyrry píše:Jo, a pak tam byla samozrejme castecne predvyplnena plna moc. Tak se posta pochlapila bez meho predesleho udeleni plne moci...

Pracovníci ČP prostě nedodržují vlastní pravidla a snaží se obcházet cokoli, jen aby si tím zjednodušili práci. Že jsou jejich postupy občas nejen v rozporu s předpisy ČP, ale dokonce i se zákonem je jim ukradené a spoléhají na to, že většina lidí je ráda, že jim to vůbec doručili a nebude si stěžovat a těch pár co si stěžovat budou stejně nakonec odpálkují ve stylu "To se může stávat, protože nestíháme". Je na tobě jestli to necháš tak nebo napíšeš stížnost. Stížnosti doporučuji směrovat na adresy uvedené viz tento odkaz.
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#629 Příspěvek od Ancistrus01 »

martinre píše:Tak ja přidám svoji zkušenost.

Ze by Happy Day mě osobně odeslaly balík taky 22.4 v hodnotě 56$ tak až přídu domu sem zvědavej jestli taky třeba nepřišel bylo by to milí
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#630 Příspěvek od koulinek »

Nebo už zaplnily všecky skladové kapacity a už to prostě musí pouštět víc než by chcéli :D
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“