Nechcem to tu pitvať, ale z tvojich rečí mám dojem ako keby boli piloti lietadiel niečo ako poľovníci v lese /najväčší pytliaci, ktorí neznesú ak ich niekto vidí pri ich práci, resp. vyrušovanie od turistov, cyklistov, štvorkolkárov - aktívne jazdím a nerobím škody, iba fotografujem a dávam na web - v rámci akcie: "odfoť a uverejni"...., aj vďaka ktorej sa ide uvažovať nad zmenou zákona na SK o pohybe v lese.../...
Bol som v Radave na dovolenke a videl som na vlastné oči ako si tam poletovalo lietadlo odhadujem tak 100 m nad terénom /nad tým, ktorý konkrétne kopírovalo/.
Išli sme s kočiarom na prechádzku na veeeeeeeeeeľmi malý kopček do jednej osady /štandardná asfaltka pre 2 autá, nie vysokohorský hlinený chodník/ a lietadlo som videl už z vrchu....
A v tejto oblasti takisto lietajú modelári sporadicky na voľných poliach, a do takej výšky ako si tam lietalo toto dospelé lietadlo vyletí aj malé decko s tými lietadielkami obdobné vrtuľníčku PicooZ... + v pohode so šarkanom s 250 m rybárskeho silónu namotaného na muškárskom navijáku, ako som chodil púšťať s kamarátmi veeeeeeeeľmi dávno za totáča...
Myslím že je 1000 x vážnejšie ako ohrozuje takéto lietadlo komplet celú dedinu pod sebou /prípade poruchy to nestihne ani natočiť do voľného priestranstva/ ako to či náhodou nepriletí ku mne nejaký zvedavec na cessne že čo to tam poletuje
Je smutné že niektorí jedinci /a teraz vážne nemyslím nikoho konkrétneho/ by si už chceli rozdeliť najlepšie do súkromného vlastníctva vodu, lesy, zver, vzduch... i keď v podstate sa jedná už o súkromné vlastníctvo v mnohých prípadoch, ale to nezabráni legitímnemu užívaniu, napr. turistov do lesov, rekreačných lietačov na poliach atď..