Turnigy Accucel-6 50W 5A Balancer/Charger
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Uvazuji o koupi teto nabijecky, jake s ni mate dko zkusennosti a kde ji koupit, nasel sem treba tady,
http://cgi.ebay.co.uk/Turnigy-Accucel-6 ... 9374790227
cenove bych do toho sel, akorat co kde ctu tak je to bez adapteru jaky je k tomu potreba, mam jeden od setovky a dava 12V 3A, stacilo by to?
http://cgi.ebay.co.uk/Turnigy-Accucel-6 ... 9374790227
cenove bych do toho sel, akorat co kde ctu tak je to bez adapteru jaky je k tomu potreba, mam jeden od setovky a dava 12V 3A, stacilo by to?
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
do ted nabijim jen pres balanccni konektor, tady u te nabijecky to taky tak jde? nabijim sice pres hodinu ale me to nevadi, chci si koupit nove baterie tak bych vzal rovnou i tuhle nabijecku, ty balanccni konektory jsou vsechny stejne? pujde mi pripojit jakakoliv lipol baterka?...jake jsou jinak zkusenosti s touhle nabijeckou
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
Chyba nabíjení
Stala se mi zajímavá věc.
Nabíjel jsem balancováním, 2.5A:
Zippy Flightmax 5000mAh 4s
stará cca. 1 rok, má jenom asi 15 cyklů.
Nabíječka po 53 minutách ukončila nabítí hláškou Full. Napětí na baterii 16,80 V - normální.
Avšak dobitá kapacita se mi nezdála. Byla jen 1830mAh.
Zajímavé je, že nabíječka měřila jednotlivé články s nižším napětím než celkové napětí na baterii. Ukazovala na článcích 4,08V až 4,09V.
Další cyklus nabíjení dotlačil do akumulátoru dalších něco přes 600mAh. Toto druhé nabíjení probíhalo úplně normálně. Prvních asi 5 minut se nabíjelo 2,5A a pak nabíjecí proud postupně klesal, až po cca. půl hodině se nabíjení ukončilo. Napětí na článcích 4,20V;4,20V;4,20V;4,19V.
Napadá vás co se asi tak mohlo stát?
Nabíjel jsem balancováním, 2.5A:
Zippy Flightmax 5000mAh 4s
stará cca. 1 rok, má jenom asi 15 cyklů.
Nabíječka po 53 minutách ukončila nabítí hláškou Full. Napětí na baterii 16,80 V - normální.
Avšak dobitá kapacita se mi nezdála. Byla jen 1830mAh.
Zajímavé je, že nabíječka měřila jednotlivé články s nižším napětím než celkové napětí na baterii. Ukazovala na článcích 4,08V až 4,09V.
Další cyklus nabíjení dotlačil do akumulátoru dalších něco přes 600mAh. Toto druhé nabíjení probíhalo úplně normálně. Prvních asi 5 minut se nabíjelo 2,5A a pak nabíjecí proud postupně klesal, až po cca. půl hodině se nabíjení ukončilo. Napětí na článcích 4,20V;4,20V;4,20V;4,19V.
Napadá vás co se asi tak mohlo stát?
DX6i
Minimag, Windrider FOX, CAP 232 EPP MS Composit, Mono2, Extra 300 EPP
Režimy nabíjení lipol má tahle nabíječka nabíjení, balancování, režim uskladnění, a rychlé nabíjení(fast chg) a režim vybíjení.
EDIT: zkus si to pročíst v manuálu já tenhle režim nepoužívám, ale v rychlosti jsem pochopil že by tam měl jít nastavit nabíjecí proud a koncové napětí pro ukončení nabíjení
EDIT: zkus si to pročíst v manuálu já tenhle režim nepoužívám, ale v rychlosti jsem pochopil že by tam měl jít nastavit nabíjecí proud a koncové napětí pro ukončení nabíjení
PC cessna 480(krycí jméno traktor)HYPE FOX(rev 1.1)TX - Hitec Optic 6 SPORTRX - Hitec HFD-08RD
Ray69 píše:Režimy nabíjení lipol má tahle nabíječka nabíjení, balancování, režim uskladnění, a rychlé nabíjení(fast chg) a režim vybíjení.
jasný, fast jsem nikdy nepoužil. Leda, že by došlo k mému omylu a ten fast tam naklikal. To už teď, ale nezjistím. Byl jsem přesvědčen, že jsem nabíjel balancováním.
DX6i
Victronix píše:Chlapi dík, jsem asi trubka
Tak dneska už si nejsem tak jistý.
Nabíjel jsem 4s 5000mAh proudem 2,5A. Doba nabíjení 53 minut, nabitá kapacita něco přes 1800mAh.
Na FAST modu nabíjení mám nastaveno 5A nabíjení a 3s. Takže je málo pravděpodobné, že bych to měl na tomto módu.
Takže nějaká anomálie, která se stane maximálně jednou za 1000 let
DX6i
robotmz píše:aká je pravdepodobnosť, že presne na minútu ti vypne nabíjačka, teda v 53-tej minúte nabíjania??? Je to moc veľká náhoda, hlavne 2 x po sebe.
Z toho usudzujem, že máš časovú poistku nastavenú na 53 minút...
Jedná se mi o totéž měření. Jen jsem je zopakoval. Časovou pojistku mám vypnutou.
DX6i