maniiax. píše:No a abych nepovídal jen o cizím neštěstí, přidám i trochu své blbosti. Včera jsem přifrčel z Prahy do Ústí jak stíhačka, už se šeří tak ať stihnu pár baterek s 550-kou. Na letišti jsem to vytáh, zapojil, zahejbal pákama, serva se hýbou tak letím, chci startovat a helina jde na bok, listí se štípe a tím je celá pondělní akce ukončena. Důvod? Na rádiu mi zůstal model PHOENIX a s tím se fakt lítat nedá Fakt je že jsem odfláknul předletovou kontrolu, jinak bych viděl že se serva nehýbou tak jak mají. Poučení: není kam spěchat. Startovat o minutu později vyjde určitě levněji
TO demolator: ne ne, to byla jiná akce To odnesly jen listy, dal jsem nový za 14 stovek a při šestý baterce jsem to zapích do pole. Ani jsem neblbnul, jen zatáčka a nějak jsem si poplet ruce
AURORA 9 T-REX 450, 550, 700 (vše E s 3G)
blade MSR do kanclíku je nutnost
- víš co je na 450-tce nejcharakterističtější? Ne není to levná cena ND. Je to obrovský počet nehod. Můj počet roční nehod přechodem z 450-tky jen na pětikouli poklesl 30-tinásobně.
A tuto musím silno súhlasiť, výborný postreh.. Navyše, ak sa nasčítajú náklady na všetky tie opravy toho "malého a lacného" vrtulníka, tak mne to ho hodilo také číslo, že by som už za tie prachy mal dalšie 6kilo. Alebo Protosa..
- víš co je na 450-tce nejcharakterističtější? Ne není to levná cena ND. Je to obrovský počet nehod. Můj počet roční nehod přechodem z 450-tky jen na pětikouli poklesl 30-tinásobně.
minuly rok som padol 6 ci 7x. Ako sa vypocita 30 nasobny pokles, kolko bude vysledok?
Psena To je dnes druhy prispevok, co citam, ze pri pade sa rozmlatili listy a neohla priecna oska, a neodislo ziadne lozisko v gripoch. To sa mi este nestalo, ako to chlapci robite?
4mm priečna oska od Alignu - môžem takisto potvrdiť. Ja viem, že Ty máš takisto, ale asi nie origo. Švihol som s ním dvakrát a zakaždým bola oska a ložiská bez úhony..
silcom píše:Navyše, ak sa nasčítajú náklady na všetky tie opravy toho "malého a lacného" vrtulníka, tak mne to ho hodilo také číslo, že by som už za tie prachy mal dalšie 6kilo. Alebo Protosa..
No, znam pady s 500kou za 5000kc, to je presne mych 10 padu s Prockem...takze kdyz jsem za rok spadl cca 20x tak s 500kou bych musel spadnout pouze dvakrat To by byl ale stres
A ještě by se to dalo přepočítat na hmotnost stroje . Já jsem měl jeden pád s vrtulníkem, který má 45g, jediná součástka mě přišla na víc než 500 Kč. Kdyby to vážilo 4 kila, tak se nedoplatím .
Tak dneska se mi na louce udělalo hodně blbě. Vodím si po obloze 450ku a najednou takový divný bručení.Z vrtulníku to nebylo a přibližovalo a kroužilo to kolem.Chvíli sem si myslel,že je to čmelák,ale když se mi to snažilo dostat pod brejle,uviděl sem obrovského sršně.Naštěstí se mu moje oko nelíbilo a tak to vzdal,ale dotíral jinak (zdálo se mi to neskutečně dlouho).Nakonec odletěl někam do hajz..... Vrtulník poslušně visel,kde sem ho nechal. Trošku zázrak.Mohlo to všechno dopadnout mnohem hůř
mamoulian píše:Tak dneska se mi na louce udělalo hodně blbě. Vodím si po obloze 450ku a najednou takový divný bručení.Z vrtulníku to nebylo a přibližovalo a kroužilo to kolem.Chvíli sem si myslel,že je to čmelák,ale když se mi to snažilo dostat pod brejle,uviděl sem obrovského sršně.Naštěstí se mu moje oko nelíbilo a tak to vzdal,ale dotíral jinak (zdálo se mi to neskutečně dlouho).Nakonec odletěl někam do hajz..... Vrtulník poslušně visel,kde sem ho nechal. Trošku zázrak.Mohlo to všechno dopadnout mnohem hůř
To je neprijemny- horsi ale je kdyz s tim kolega vedle triskne o zem...