Turnigy T9X - přepólované aku

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
coro

#31 Příspěvek od coro »

Máš len dve možnosti - buď sú v plaste klece tesno, a potom sa môžu postupne od seba oddeliť (do seba nezájdu) - k sebe ich tlačí len tá slabá pružinka ktorá ich nedotlačí..
Ono to pracuje už len teplom, roztiahne sa a stiahne pri zmenách.
Alebo prerobíš klec tak aby v nej chodili články voľne - to ich pružinka krásne dotlačí, ale majú danú hmotnosť a teda zotrvačnosť, a pri prudkom pohybe ňou môžu na moment prekonať silu pružiniek a oddeliť sa.
Nezabudol som napísať o špine, prachu a pote z ľudských rúk na kontaktoch (medzi nimi)?
Inak aj tie kábliky a konektor z bateriek, čo k tomu bol, je dosť šmejd. Ja som náhodou mal presne rovnaký konektor, z CCFL žiarivky, tak som použil ten - rovnaký ale výrazne kvalitnejší, a 5x hrubšie kábliky (ich kovové vnútro).
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Ancistrus01 »

Takže jak to tak počítám to je snad lepší koupit lipolku než tužkáče vyjde to celkem stejně. Jenže jěště nemam nabíječku takže tu budu muset taky koupit. Stejně bych ji potřeboval 8) .
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od JirkaA »

Ancistrus01 píše:Takže jak to tak počítám to je snad lepší koupit lipolku než tužkáče vyjde to celkem stejně. Jenže jěště nemam nabíječku takže tu budu muset taky koupit. Stejně bych ji potřeboval 8) .

Jestli můžu radit - kdo opravdu neví co dělá, ať místo lipolky použije pack spájený z eneloopů. S lipolkama stačí zapomenout rádio zapnutý a máž z nich balóny že nepůjdou z rádia vytáhnout.. A to není při ladění programu v dílně žádnej problém.
OK2WY
Ancistrus01
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Ancistrus01 »

Počkat čemu nerozumím???
coro

#35 Příspěvek od coro »

Lipolky by som sa bál nechať v aute na slnku aj keby to bolo len na pol hodinku...
Nehovorím že NiMh by sa z nejakých 60 stupňov tešili, ale aspoň vysielač a auto by zostali..
Edit: vlastne ja v MP3 nechávam Eneloop v aute, trvale, aj v lete, a ešte stále fungujú.
StanY

#36 Příspěvek od StanY »

... tak štěstí v neštěstí se nakonec konalo 8) ... obvod jsem našel u Farnella (je to opravdu HEF4066BT) bratru za 27 bambulí :D ... koupil sem pro jistotu raději hned 3 kousky :D, kdyby tam přeci jen byla nějaká ta potvora co by to znova odpálila ... přepájel sem oživil sem a doma v pokoji to v poho maká ... ještě zkusím dálkoví test na poli (kdyby něco napíšu) ... toť vše pro info, kdyby se tu našel stejný "odborník" na polaritu Flash 5SX jako sem byl já ... :) ... letu zdar a plus na plus :D ...
\_ StanY _/
Salaman

#37 Příspěvek od Salaman »

StanY píše:... tak štěstí v neštěstí se nakonec konalo 8) ... obvod jsem našel u Farnella bratru za 27 bambulí :D ... koupil sem pro jistotu raději hned 3 kousky :D, kdyby tam přeci jen byla nějaká ta potvora co by to znova odpálila ... přepájel sem oživil sem a doma v pokoji to v poho maká ... ještě zkusím dálkoví test na poli (kdyby něco napíšu) ... toť vše pro info, kdyby se tu našel stejný "odborník" na polaritu Flash 5SX jako sem byl já ... :) ... letu zdar a plus na plus :D ...

No tak to blahopřeji :) Ale nějaké drahé letadlo bych se s tím bál používat.
StanY

#38 Příspěvek od StanY »

Díky :) ... jj jestli se objeví sebemenší nejistota ve vzduchu, tak skončí jako jako testovací pozemská pro ratolesti :) ... (samo že je to 40MHz) ...
\_ StanY _/
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od JirkaA »

StanY píše:... tak štěstí v neštěstí se nakonec konalo 8) ... obvod jsem našel u Farnella (je to opravdu HEF4066BT) bratru za 27 bambulí :D ... koupil sem pro jistotu raději hned 3 kousky :D, kdyby tam přeci jen byla nějaká ta potvora co by to znova odpálila ... přepájel sem oživil sem a doma v pokoji to v poho maká ... ještě zkusím dálkoví test na poli (kdyby něco napíšu) ... toť vše pro info, kdyby se tu našel stejný "odborník" na polaritu Flash 5SX jako sem byl já ... :) ... letu zdar a plus na plus :D ...

mohl jsi vzít někde v GM nebo GESu jakoukoli 4066, bylo by to nemlich to stejný a za pětikačku nejhůř.
OK2WY
coro

#40 Příspěvek od coro »

Jo a na lietanie, to tam podľa mňa vôbec netreba...
Prepína to jack konektor medzi vstupom od žiaka a výstupom pre simulátor (alebo učiteľa),
StanY

#41 Příspěvek od StanY »

... super, dík za rady po "vyhrané bitvě" :) ... v GM ani v GESu jsem nenašel, hledal sem komplet označení ... teď už to vydím, dokonce stejný katalogový datasheet od Philipsu ... pravda je že je to vlastně "přepínač" takže by to mohlo sedět na ten konektor učitel/žák ... zase - napadnout mě to dřív mohl jsem odzkoušet funkčnost s vypájeným IO ... nu což za blbost se platí a peněženku mě to ve finále nestrhalo ... dík.
\_ StanY _/
Salaman

#42 Příspěvek od Salaman »

JirkaA píše:mohl jsi vzít někde v GM nebo GESu jakoukoli 4066, bylo by to nemlich to stejný a za pětikačku nejhůř.

Jo no Farnell je předražený + pošta.
Nonys

#43 Příspěvek od Nonys »

Stejný problém - přepólovaný baterky. Vše jsem vyměnil ale ještě je pryč stabec v modulu který je za velkým 5V stab. Bohužel je na něm díra a nepřečtu hodnotu. Stačí mě jestli mi někdo změřil na dobrém modulu jaké je tam výst. napětí ( třetí noha proti GND).
petan64

#44 Příspěvek od petan64 »

Tg9 nemám, ale snad pomohou schémata - viz. jiné téma:

http://www.rcmania.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=39181

Kromě 5V tam vidím jen dva stabilizátory v modulu 2,4GHz - 3,3V a za ním ještě 2,5V. Pokud ale odešlo toto, měl bych obavu o celý VF modul...
helioland
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od helioland »

mam radost, že nejsem blbej sám ... taky se mi to povedlo přepólovat.
jak jsem uslyšel chrupnutí, a ze škvír na vysílači šli pohřební čmoudíky, tak jsem si říkal že je konec.
Naštěstí to odnes jen kondík na vstupu, a stabilizátor za ním je vpohodě.
Kondík je nahrazenej a vysílačka běží jak má.

poučení:
a) ani elektroprůmka vás nezachrání od taovýdle pitomosti
b) mrchy čínský, taky by je jedna dioda na vstupu nezabila
---------------------
a bude hůř
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“