Heli HK-450 z HC III.

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pavel "Easy"

#271 Příspěvek od Pavel "Easy" »

1) Vzpery ocasu se lepi, bud sekundakem nebo epoxidem.
2) Kterou vuli myslis? Jesli ti hlavni hridel putuje nahoru a dolu musis, spravne usadit pojistny krouzek(pod deskou cykliky). Vytahnes hridel na horu co to jde, a pak krouzek stahnes co nejvice dolu, a utahnes. Pokud to je zubova vule na nahon vrtulky, tak to mas spatne smotovane, neto je nekde vyrobni vada. Pokud je to zubova vule od motoru, tak musis motor vic posunout k hlavnimu kolu.
3) Tak pokud jsi odvaznejsi muzes zkusit ten sroubek do nejaky dirky narvat a zasroubovat primo do plastu. Ale pro sichr je lepsi dirku zvetsit a dotahnout sroubek z druhe strany matkou(tech reseni je vice).[/quote]

Dík. vzpěry zalepim tekutým železem, šroubky jsem tam nakonec dostal, jen s tou vůlí jsem asi v prdelákovicích, protože kroužek pod deskou cykliky je přivařenej a nejde posunout, takže buď mi poslali z HK nějakej šmejd nebo bude jiný řešení. možná to zkusím nějak vypodložit.
TomasTR
Kontaktovat uživatele:

#272 Příspěvek od TomasTR »

Je tam posuvný kroužek, který je sólo, není součístí cykliky. Je to prostě kroužek s červíkem, někde tam musí být.
Moje stroje http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=341
www.rctomas.webnode.cz
kure87
Kontaktovat uživatele:

#273 Příspěvek od kure87 »

ne některá HKčka mají na hřídeli navařený kroužek napevno a dodávají se k němu podložky musíš to celé smontovat, zjistit jakou má vůli, a potom přidávat podložky, nahoru pod prstenec na hřídeli, dokud vůle nezmizí. většinou stačí jedna maximálně dvě podložky a je po vůli.
TomasTR
Kontaktovat uživatele:

#274 Příspěvek od TomasTR »

Tak to jsem netušil.... :cry: :cry: :oops:
Moje stroje http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=341
www.rctomas.webnode.cz
Kenny McCormick

#275 Příspěvek od Kenny McCormick »

bud podlozky pod hlavnu hriadel, alebo ju skusit otocit, ci nahodou nieje opacne.
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Pavel "Easy"

#276 Příspěvek od Pavel "Easy" »

kure87 píše:ne některá HKčka mají na hřídeli navařený kroužek napevno a dodávají se k němu podložky musíš to celé smontovat, zjistit jakou má vůli, a potom přidávat podložky, nahoru pod prstenec na hřídeli, dokud vůle nezmizí. většinou stačí jedna maximálně dvě podložky a je po vůli.

Upřesním to, mám hk450TT po těch podložkách se kouknu, jednu sem v ruce měl ale měla větší průměr. kdyby tu nebyly tak si je seženu u jednoho pána co u něj kupuju šrouby na auto. jinak dík za radu.
Pavel "Easy"

#277 Příspěvek od Pavel "Easy" »

Našel jsem podložky "2" dal jsem je tam a super, dík moc.
a.hanes

#278 Příspěvek od a.hanes »

..už to skladám snáď večne..stále dokopy..pak rozebrat..a znova a znova...dávam zapravdu všem, co ríkaj..lepší je koupit rexe combo..

..mám vuli na kole..1. vola medzi kolom a hlavno hrídlí..

2. vola u samotního kola

moja otázka znie : keď pridám plyn, cítim jemné vibrácie na drakovi a badateľné minimální výkyvy na hlavnej hrídli ( badatelní len na tiahlach na cykliku- nerotují úplne stejne..minimální..)..

.. takže ? ..mám tomu venovať pozornosť a opať to celí rozebrať , alebo to skúsiť naopak osadiŤ, a skúsiť to..resp., je to zanedbateľné ?
hanzi
strahlung

#279 Příspěvek od strahlung »

Ono to bude vibrovat vždycky, je to jen otázka míry. Mám takovou hypotézu, že to souvisí i s navlhavostí balsy v listech, protože jednou je to lepší a jindy zase horší. Ale když je to celkem vyvážené a např. gyro je vhodně ukotvené, tak to i přesto létá vždy dobře. Je to jen názor, když tak mě opravte.
do čínského modelu patří čínské díly z čínského e-shopu
Pavel "Easy"

#280 Příspěvek od Pavel "Easy" »

a.hanes píše:..už to skladám snáď večne..stále dokopy..pak rozebrat..a znova a znova...dávam zapravdu všem, co ríkaj..lepší je koupit rexe combo..

..mám vuli na kole..1. vola medzi kolom a hlavno hrídlí..

2. vola u samotního kola

moja otázka znie : keď pridám plyn, cítim jemné vibrácie na drakovi a badateľné minimální výkyvy na hlavnej hrídli ( badatelní len na tiahlach na cykliku- nerotují úplne stejne..minimální..)..

.. takže ? ..mám tomu venovať pozornosť a opať to celí rozebrať , alebo to skúsiť naopak osadiŤ, a skúsiť to..resp., je to zanedbateľné ?

Kromě toho že jsem modelářská lama a nic o tom nevím tak, kromě problému s vůlí proti desce cykliky (kterou vyřešily přiložené podložky) jsem zatím na žádnej větší problém nenarazil. Uvidíme až to prvně natočím, čekám na konektory.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#281 Příspěvek od Nakadah »

Nevite nekdo jak ma PROcko dlouhy drat pro padla? Mam tam drat puvodne z MT verze, ted mi dosly nahradni z ac-rc.com a ty jsou delsi o neco. Hadam ze delsi drat padel = vic stabilnejsi? Nak
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#282 Příspěvek od koulinek »

Nakadah píše:Nevite nekdo jak ma PROcko dlouhy drat pro padla? Mam tam drat puvodne z MT verze, ted mi dosly nahradni z ac-rc.com a ty jsou delsi o neco. Hadam ze delsi drat padel = vic stabilnejsi? Nak

ma to stejný jak Align a sice 220mm.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Kenny McCormick

#283 Příspěvek od Kenny McCormick »

Nakadah píše:Nevite nekdo jak ma PROcko dlouhy drat pro padla? Mam tam drat puvodne z MT verze, ted mi dosly nahradni z ac-rc.com a ty jsou delsi o neco. Hadam ze delsi drat padel = vic stabilnejsi? Nak
myslim ze 220mm, nemam doma, zajtra mozem zmerat celkovu dlzku aj so zavitom.
b/ hadas zle :) , dlhsi drat - obratnejsi vrtas na ukor stability.
Ale neboj, 1-2cm nezbadas...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
a.hanes

#284 Příspěvek od a.hanes »

strahlung píše:Ono to bude vibrovat vždycky, je to jen otázka míry. Mám takovou hypotézu, že to souvisí i s navlhavostí balsy v listech, protože jednou je to lepší a jindy zase horší. Ale když je to celkem vyvážené a např. gyro je vhodně ukotvené, tak to i přesto létá vždy dobře. Je to jen názor, když tak mě opravte.

..asi máš predsa len v niečom pravdu, miestami verím v zázrak ( t- rex ), a miestami čítam o tom ako majitelia píšu, že je to síce o chlp lepšie..avšak ložiská odchádzajú skoro podobne, hriadel sa ohne tak či tak, miestami tiež niečo nesedí...asi je to v tom, že som tu v tom celkom sám..

..pre Nakdah: možno ťa moja odpoveď nebude interesovať, no poviem čo viem..mam BlackAngel (copterX 450): os na pádla najdlhšia, HK450- najkratšia, mno a keď som obj osky z HK ( na V2), tak mi prišlo niečo medzi..takže, asi v tom nebude nič extra, avšak súhlasím s tým, čo si písal o stabilite..
hanzi
AdamProg
Kontaktovat uživatele:

#285 Příspěvek od AdamProg »

Cim delsi drat padel tim se zvetsi odstrediva sila ktera stabilizuje, ale zaroven se zvetsi ucinost padel, ktere zase zrychli reakce.
Vztlak je Fv=Ckonstanta*v^2 kde v = Pi*X*otacky, takze ucinost padel je kvadraticka.
Odstrediva sila Fo=m*v^2/r=m*PiOtackyNaDruhou*X^2/(X/2)=Konstanta*X takze odstrediva sila ma vliv linearni (vse je konstatni, predpokladam ze vsechny parametry krome delky dratu X jsou stejne).
Takze by to melo vrtulnik spise ozivit ale zaroven i trochu stabilizovat.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“