Blade MCPX
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
ta baterka vypada zajimave
k tomu nabijeni taky mi pripadalo 0.7A moc nabijim to 0.5A ale kdyz specham tak tech 0.7A je to tak do te pul hodky nabite
jeste bych mel otazku muzu tu nabijecku co je k mcpx pouzit k nabijeni 150mAh baterie co je pro msr a ty micro letadla? do konektoru pasuje kdyz odpojim ten prevodni kablik, jakym proudem nabijet? diky
k tomu nabijeni taky mi pripadalo 0.7A moc nabijim to 0.5A ale kdyz specham tak tech 0.7A je to tak do te pul hodky nabite
jeste bych mel otazku muzu tu nabijecku co je k mcpx pouzit k nabijeni 150mAh baterie co je pro msr a ty micro letadla? do konektoru pasuje kdyz odpojim ten prevodni kablik, jakym proudem nabijet? diky
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
František Koudelka píše:...muzu tu nabijecku co je k mcpx pouzit k nabijeni 150mAh baterie co je pro msr a ty micro letadla?
Ano ale nizsim prudom 0,2 - 0,3 A.
Ja mXPC baterky nabijam prudom 0,4 A nabijackou Raytronic 60. 0,7 A mi pride tiez vela a nejak vela casu to neusetri, pretoze poslednych 6-10 minut nabijacka aj tak postupne znizuje prud az na 0,2 A, aby nabijacie napatie nevyskocilo nad 4,2 V. Nabijanie s 0,4 A trva cca 20-25 min. Po cca 60 letov drzia stale velmi dobre. Vecer ked dolietam, ich dobijam prudom 0,1 A na 60%. To som kdesi vycital, ze je pre baterky velky balzam.
T8FG, T-REX 600 ESP, T-REX 450 Sport, DX8, mCPX, mSR, Phoenix, Raytronic C60
Sefis8 píše:František Koudelka píše:...muzu tu nabijecku co je k mcpx pouzit k nabijeni 150mAh baterie co je pro msr a ty micro letadla?
Ano ale nizsim prudom 0,2 - 0,3 A.
Ja mXPC baterky nabijam prudom 0,4 A nabijackou Raytronic 60. 0,7 A mi pride tiez vela a nejak vela casu to neusetri, pretoze poslednych 6-10 minut nabijacka aj tak postupne znizuje prud az na 0,2 A, aby nabijacie napatie nevyskocilo nad 4,2 V. Nabijanie s 0,4 A trva cca 20-25 min. Po cca 60 letov drzia stale velmi dobre. Vecer ked dolietam, ich dobijam prudom 0,1 A na 60%. To som kdesi vycital, ze je pre baterky velky balzam.
Pokud jdeš lítat druhý-pátý den tak na těch 60% to nemá žádnou cenu.To je doporučeno na skladování. Osobně já to ani s velkejma nedělám nikdy a nepozoruji nějakou ztrátu kapacity. Každým pádem to baterkám neublíží.
a uz jste videli toto (prave jsem objednal, az to dorazim, dam vedet):
http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh ... duct=17808
http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh ... duct=17808
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
buki píše:Pokud jdeš lítat druhý-pátý den tak na těch 60% to nemá žádnou cenu.
Vacsinou neviem, ci budem na 2. den lietat alebo nie, tak to dam vzdy do storage a neriesim to - som uz tak nauceny a vyhovuje mi to. Nabit to z storage do plna je potom zalezitost par minut + mam istotu, ze to mam nabite na 100%. Ale ako pises - na tejto veci naozaj az tak nezalezi...
Gattor píše:a uz jste videli toto (prave jsem objednal, az to dorazim, dam vedet): http://hobbyking.com/hobbyking/store/uh ... duct=17808
Ok, potestuj - som zvedavý čo na ne povieš...
dneska jsem si také pár těchto baterek z HK objednal, tak se těším až dorazí:)
Bohužel jsme musel dnes odnést MCPX na reklamaci, blbly na něm serva od prvého letu, člověk si tak poletuje a najednou zadní servo cykliky max vychýlka a zásek a vrtulník šel k zemi. Mám odlítáno jen 5 baterek, kdy se závada projevila při první baterce, pak bylo jednu baterku klid a pak u každé baterky jednou. Odnesla to kabinka hned při prvním pádu, tak doufám,že mi ji v rámci záruční opravy vymění a nebudou remcat..
Ach jo, člověk si koupí nový stroj, je zněj nadšen a hned se stane tohle. Teď mi nezbývá než čekat a kousat si nechty na rukou..
Bohužel jsme musel dnes odnést MCPX na reklamaci, blbly na něm serva od prvého letu, člověk si tak poletuje a najednou zadní servo cykliky max vychýlka a zásek a vrtulník šel k zemi. Mám odlítáno jen 5 baterek, kdy se závada projevila při první baterce, pak bylo jednu baterku klid a pak u každé baterky jednou. Odnesla to kabinka hned při prvním pádu, tak doufám,že mi ji v rámci záruční opravy vymění a nebudou remcat..
Ach jo, člověk si koupí nový stroj, je zněj nadšen a hned se stane tohle. Teď mi nezbývá než čekat a kousat si nechty na rukou..
František Koudelka> zkus jeste vymenit vrtulku (pokud si to uz nezkousel). posledne jsem padl, vse bylo v poradku, ale zacalo se to klepat a zmenilo to zvuk. nekdy vice, nekdy mene (asi podle vetru). protoze jsem nikde problem nepozoroval, zkusil jsem vymenit zadni vrtulku a bylo po problemu.
T-Rex 500 ESP (GP780), T-Rex 450 Pro (MicroBeast), T-Rex 250 (FM), Blade mCPx - DX7
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Gattor píše:František Koudelka> zkus jeste vymenit vrtulku (pokud si to uz nezkousel). posledne jsem padl, vse bylo v poradku, ale zacalo se to klepat a zmenilo to zvuk. nekdy vice, nekdy mene (asi podle vetru). protoze jsem nikde problem nepozoroval, zkusil jsem vymenit zadni vrtulku a bylo po problemu.
dal jsem novou jen vrtulku, motorek nemam, ty vibrace se zlepsuji, neco udelala ta hlavni hridel, neco mozna ta vrtulka ale hridel zadniho motorku byla ohnuta ja ji narovnal....musim koupit novy zadni motorek ale v krame jej nemeli ted jak sem tam byl
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den
závada pomoc?
Ahoj. Nedávno jsem prodlužoval tyčku k zadní vrtulce a můžu potvrdit, že to létá opravdu lépe. Bohužel při manipulaci s drátky k zadnímu motůrku, jsem si nevšiml, že je část bez izolace. Zhruba po pár dnech se drátky za letu spojili a z mcpx-ka se začudilo a poroučelo se to k zemi. Na první pohled je vidět, že shořel ten malej černej obdelníček na základní desce. Z druhé strany do nej vedou drátky ze zadní vrtulky .Je na něm číslo x1pv1c a pak možná ještě něco, ale to nejde přečíst. Nemůžete někdo poradit, co je to za součástku. Moc se mi nechce kupovat novou desku, to jistě chápete. Za každou informaci díky.
Re: závada pomoc?
japes píše:Ahoj. Nedávno jsem prodlužoval tyčku k zadní vrtulce a můžu potvrdit, že to létá opravdu lépe. Bohužel při manipulaci s drátky k zadnímu motůrku, jsem si nevšiml, že je část bez izolace. Zhruba po pár dnech se drátky za letu spojili a z mcpx-ka se začudilo a poroučelo se to k zemi. Na první pohled je vidět, že shořel ten malej černej obdelníček na základní desce. Z druhé strany do nej vedou drátky ze zadní vrtulky .Je na něm číslo x1pv1c a pak možná ještě něco, ale to nejde přečíst. Nemůžete někdo poradit, co je to za součástku. Moc se mi nechce kupovat novou desku, to jistě chápete. Za každou informaci díky.
Podle popisu typuji na integrovaný obvod (regulátor otáček), ale doma se podívám pořádně.
Ale ať je to co chce. máš představu ( pokud se Ti to povede vůbec sehnat ) jak to budeš měnit ?? Navíc po takové prdě mohlo odejít i něco dalšího , co tak na první pohled nevypadá. Tyhle věci se většinou neopravují..... Osobně bych moc nemeditoval, zatlačil slzu a šel do nové desky.
Blade msR, mcpx, Trex 250 FBL + DX6i ;Trex 250,Trex 500 FBL + T8FG
Re: závada pomoc?
japes píše:Ahoj. Nedávno jsem prodlužoval tyčku k zadní vrtulce a můžu potvrdit, že to létá opravdu lépe. Bohužel při manipulaci s drátky k zadnímu motůrku, jsem si nevšiml, že je část bez izolace. Zhruba po pár dnech se drátky za letu spojili a z mcpx-ka se začudilo a poroučelo se to k zemi. Na první pohled je vidět, že shořel ten malej černej obdelníček na základní desce. Z druhé strany do nej vedou drátky ze zadní vrtulky .Je na něm číslo x1pv1c a pak možná ještě něco, ale to nejde přečíst. Nemůžete někdo poradit, co je to za součástku. Moc se mi nechce kupovat novou desku, to jistě chápete. Za každou informaci díky.
Ten spálený obdélníček bude nejspíš výkonový MOSFET tranzistor. Dej to bastlířovi se zkušenostma (a vybavením) s SMD a on ti ho vymění.
Tenhle by tam měl pasovat: http://cz.farnell.com/jsp/displayProduc ... 3091705600 
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
cilek píše:Tenhle by tam měl pasovat: http://cz.farnell.com/jsp/displayProduc ... 3091705600
jseš si jistej?? Kde by tam vzal 4,5V na gate aby se plně otevřel? Není FET jako FET, je potřeba porovnat daleko víc parametrů než jenom pouzdro a maximální proud...
OK2WY
JirkaA píše:cilek píše:Tenhle by tam měl pasovat: http://cz.farnell.com/jsp/displayProduc ... 3091705600
jseš si jistej?? Kde by tam vzal 4,5V na gate aby se plně otevřel? Není FET jako FET, je potřeba porovnat daleko víc parametrů než jenom pouzdro a maximální proud...
Nejsem si jistej, kdesi jsem četl, že ho tam někdo už dal.