Aragor píše:jsem zvědavý na tu celní daňovou složenku, kolik mi tam navalí daň, žádnou plnou moc ani potvrzení platby jsem jim neposílal
V tomto ohledu Česká pošta aplikuje stále stejný postup porušující zákon (daňový řád) jak jsem již zmiňoval dříve. Plná moc bude přiložena a budou ji patrně chtít podepsat dodatečně při převzetí zásilky.
Jediné co v tomto případě doporučuji je dodatečně tu plnou moc nepodepisovat a v takovém případě můžete požadovat vydání zásilky bez poplatků České pošty 180 Kč i bez poplatku 22 Kč, které při nepodepsání plné moci nejsou oprávněni vymáhat jinak poruší zákon.
Pokud byste měl problémy s vydáním zásilky pak může poplatky zaplatit, ale doporučuji si nechat od vedoucí lokální pošty napsat potvrzení o tom, že by zásilka nebyla vydána bez zaplacení zmíněných poplatků a následně podat podnět na ČOI viz tento odkaz a tam viz sekce "Pokud se vám stane, že Vám pošta doručí zásilku s již stanoveným DPH i když jste ji dosud žádnou plnou moc nepodepsali a nebudete ji chtít ani podepsat " kde je uveden i text základního konceptu k podání podnětu pro porušení zákona a současně v takovém případě doporučuji požadovat vrácení zmíněných poplatků České pošty 180 Kč i 22 Kč pokud budete donucen je zaplatit pod pohrůžkou nevydání zásilky.