Poradte prosim nezkusenemu s vrtulnikem.

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pns

#286 Příspěvek od pns »

crewe píše:A nevadí, že je to mód 1. Co to vlastně je? :-)

vrele ti doporucuju si nekde vyzkouset jestli ti sedne mod1 nebo mod2, ja bych napr nikdy nedosel dal nez k hornoplosnikum, kdyby nebyl mod2, proste mi to neproslo pres mozek a ruce :)
EVIL IS BACK 15.5.2012
RCmichal

#287 Příspěvek od RCmichal »

rozhodně nováčkovi nedoporučuju kupovat starší FM soupravu a předělávat na 2,4G, ale zrovna tak nedoporučuju kupovat soupravu na hranici použitelnosti.

když vezme náklady na pořízení a provoz heliny, tak zjistí že cena soupravy je relativně malá položka a tudíž ušetřit za každou cenu na rádiu se v budoucnosti prodraží

zároveň doporučuju aby se začátečník poohlédl ve svám okolí po někom zkušeném a ochotném se podělit o zkušenosti, ušetří si tím mnoho financí a zklamání
Panda

#288 Příspěvek od Panda »

i vyber vysilace je velky dilema.
tady musim dat za pravdu zdenovi, ikdyz nemam zrovna Futabu :-) ale rozhodne je lepsi mit spoustu funkci v zaloze a postupne se je naucit pouzivat, nez si pak kupovat novy radio.
jeste dam svou zkusenost se zacatkem.
kdyz nepocitam nejaky koaxial, ktery me privedl k vrtulnikum.
z ebaye jsem si objednal kit kopie T-rexe 450, nebylo to ani HK. a 6k radio made in china, nastavit parametry sli jen pres pocitac, coz me na letisti dost stvalo.
abych to zkratil, temer cely jsem ho prestavil a puvodni zbyly jen bocnice, jinak nyni je skoro vsechno original ALIGN a musim rict ze rozdil je znatelny.
ve vysledku me to vyslo draz nez kdybych si rovnou koupil supercombo.
ale v te dobe jsem jeste ani nevedel, zda me to bude bavit. ted to vim....bavi.
Gyro, ktere neustale trochu driftuje moc k uceni nepomaha a v mem pripade ani vule serv a mirne kolisani regulatoru.
co udelal puvodni motor s vetsi zatezi jsem popisoval v tematu heli a vase nehody. s original motorem a regulatorem jsem naprosto spokojeny.
urcite se lip uci letat, kdyz nejsou obavy co se zas pos... tentokrat.
ale jen jen muj nazor na zaklade vlastnich zkusenosti.
Heli 450 (90% T-REX)
MX-16 IFS
AEROFLY
JosefSvejk

#289 Příspěvek od JosefSvejk »

Obrázek
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
marshalx
Kontaktovat uživatele:

#290 Příspěvek od marshalx »

Hoj. Tak jsem nakonec koupil Honey Bee 2 (Mode 2) s kupou náhradních dílů, 3 baterky, v záruce ještě 1,5roku (no, záruka :-D ) za 2000kč. Což se myslím pro začátek vyplatí, když nevím jestli mě to lítání chytne. Zkoušel jsem pomaloučku na hřišti, vzlet a dosednutí. Vrtulník si ale dělá co chce :-D Je to potvora blbá :-D Jen jsem skákal, trošku vzletěl, vždycky zazmatkoval a tvrdě přistál :-) Musím ale říct, že vrtulník je hoooodně odolný.
Našel by se tu někdo od Zlína (jsem z Otrokovic) kdo by se mrkl zda je dobře seřízený a třeba mě ukázal a poradil jak ho uřídit? Přijedu kamkoli. Dík.
zdzd

#291 Příspěvek od zdzd »

Kdyby jsi to nekoupil, ušetřil by jsi si dva vyhozené litry.

Zajel by jsi si do Kromclu a tam se teprve podíval co a jak...

http://kopter.cz/print/528
marshalx
Kontaktovat uživatele:

#292 Příspěvek od marshalx »

Myslím, že jsem ušetřil hodně už tím že jsem nekoupil rovnou vrťas za 10 tisíc, jak se tady s oblibou začátečníkům doporučuje :-) Myslím, že jsem začal dobře, Honey Bee 2 je na seznámení dobrou volbou, nebo snad ne?
Chci se jen spojit s někým z okolí.
OPR
Kontaktovat uživatele:

#293 Příspěvek od OPR »

marshalx píše:Myslím, že jsem ušetřil hodně .....) Myslím, že jsem začal dobře, Honey Bee 2 .....

Myslet je blahodárné. V tomto případě bych přestal dělat blahodárné věci a začal vztřebávat velmi užitečné informace. To jak moc jsi ušetřil nebo ne teď nemá smysl řešit. To si povíme později. Později až budeš chtít jít dál.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#294 Příspěvek od JirkaA »

marshalx píše:Myslím, že jsem ušetřil hodně už tím že jsem nekoupil rovnou vrťas za 10 tisíc, jak se tady s oblibou začátečníkům doporučuje :-) Myslím, že jsem začal dobře, Honey Bee 2 je na seznámení dobrou volbou, nebo snad ne?
Chci se jen spojit s někým z okolí.

další pokračování seriálu o nepřenositelnosti zkušenosti s RC heli. Opět to dopadne tak, že ti, co už mají trochu představu o tom co to obnáší (a přesto se pokusí opět zbytečně poradit), budou označeni za snoby a ti, co si myslí, že za dva litry budou lítat, se na to buď vykašlou, nebo záhy zjistí, že mají začátek dražší přesně o tu částku, kterou stálo "levné" řešení.

RVHP. (komu není vzájemné rady, tomu není hospodářské pomoci).
OK2WY
marshalx
Kontaktovat uživatele:

#295 Příspěvek od marshalx »

OPR píše:
marshalx píše:Myslím, že jsem ušetřil hodně .....) Myslím, že jsem začal dobře, Honey Bee 2 .....

Myslet je blahodárné. V tomto případě bych přestal dělat blahodárné věci a začal vztřebávat velmi užitečné informace. To jak moc jsi ušetřil nebo ne teď nemá smysl řešit. To si povíme později. Později až budeš chtít jít dál.

A to je právě to. Já v nejbližší době určitě neplánuji koupit nic dražšího a kdoví jestli. Nezačínám s lítáním s tím, že budu chtít přejít na vrtulník lepší :-) Chci zůstat tam kde jsem a naučit se lítat s tím co mám. Nic víc :-) Tak jak s tím lítají na videu, mě bohatě! stačí. Mám spousty jiných koníčků a tohle je jen tak na vyblbnutí a zalítání si kolem zahrady :-) A když to pak totálně rozbiju, jen se usměju a koupím si RC auto :-D Vím, že stroje za desítky tisíc jsou kvalitka, že jejich letové vlastnosti jsou úplně jinde, to mě nemusí nikdo vysvětlovat :-)
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#296 Příspěvek od JirkaA »

marshalx píše: Nezačínám s lítáním s tím, že budu chtít přejít na vrtulník lepší :-) Chci zůstat tam kde jsem a naučit se lítat s tím co mám. Nic víc :-) Tak jak s tím lítají na videu, mě bohatě! stačí. Mám spousty jiných koníčků a tohle je jen tak na vyblbnutí a zalítání si kolem zahrady :-) A když to pak totálně rozbiju, jen se usměju a koupím si RC auto :-D Vím, že stroje za desítky tisíc jsou kvalitka, že jejich letové vlastnosti jsou úplně jinde, to mě nemusí nikdo vysvětlovat :-)

Spíš se smiř s tím, že tak jak na videu to v tvých rukách lítat nebude a že fáze totálního rozbití přijde dřív, než bys mohl konstatovat, že ses naučil dostatečně lítat.
OK2WY
zdzd

#297 Příspěvek od zdzd »

marshalx píše:A to je právě to. Já v nejbližší době určitě neplánuji koupit nic dražšího a kdoví jestli.

Aha. Tak to jsi měl říct rovnou, že žádný vrtulník nechceš. Dostal by jsi radu navštívit hračkárnu a bylo by to vyřešeno hned. A to není žádné shazování. Tak to prostě je.

Ale do toho Kromclu se stav, máš to za rohem. Pak si možná ujasníš pojmy. Co je hračka a co je vrtulník. Co se létá s vrtulníky, co někdo našvindloval na videu s hračkou a jak ta hračka lítá tobě...
OPR
Kontaktovat uživatele:

#298 Příspěvek od OPR »

marshalx píše:A to je právě to. Já v nejbližší době určitě neplánuji koupit nic dražšího a kdoví jestli. Nezačínám s lítáním s tím, že budu chtít přejít na vrtulník lepší :-) Chci zůstat tam kde jsem a naučit se lítat s tím co mám. Nic víc :-) Tak jak s tím lítají na videu, mě bohatě! stačí. Mám spousty jiných koníčků a tohle je jen tak na vyblbnutí a zalítání si kolem zahrady :-) A když to pak totálně rozbiju, jen se usměju a koupím si RC auto :-D Vím, že stroje za desítky tisíc jsou kvalitka, že jejich letové vlastnosti jsou úplně jinde, to mě nemusí nikdo vysvětlovat :-)

Jo v pohodě mne je to celkem fuk - sou to tvoje peníze. :wink: . Jen Ti přeju ať se Ti nestane to samé co mne. :?
Lukas_K

#299 Příspěvek od Lukas_K »

Cus
Premejslim o porizeni heliny a koukam na Trex 450 ,ale nejak nevim jakej je rozdil mezi mezi Trex 450 pro sc,Trex 450 se v2 sc a Trex 450 sport sc.
Nebo mini titan E325,ale zase ten Align me prijde rozsirenejsi.
Koukal sem na stranky Alignu,ale tam je vsehno psany tim jejich rozsypanym cajem.
Jo a k tomu zamyslim Spektrum DX6 a malou helinu Blade SR(uz je na ceste bind&fly0
Sem naprostej zacatecnik jen mala zkusenost s walkerou 1a.

jo,mockrat dik za odpoved.

Cus Lukas
Kenny McCormick

#300 Příspěvek od Kenny McCormick »

Rozdiel:
PRO je posledny model /najnovsi/, lepsia podpora ND, ma lepsi letovy prejav, atd. atd... Proste medzi PRO, SPORT a V2 je vyber jasny - PRO.
Minititan neviem posudit...
T8FG - Tarot345PRO BeastX, Protos430 BeastX
http://kennymccormick.rajce.idnes.cz/
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“